Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

FIS nākamgad distanču slēpošanā izmēģinās jaukto stafeti un jaukto komandu sprintu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) ir ieklausījusies dažos ierosinājumos un nākamajā sezonā izmēģinās jaukto stafeti un jaukto pāru komandu sprintu.

Pagājušā mēnesī ziņojām par vairākiem ierosinājumiem distanču slēpošanā, ko FIS vajadzētu ņemt vērā, lai uzlabotu situāciju distanču slēpošanā. FIS ir mēģinājusi izvērtēt situāciju un arī ņēmusi vērā vismaz kādu daļu no slēpošanas vidē esošu cilvēku ierosinājumiem. Viens no tādiem ir jauktās stafetes ieviešana.

Biatlonā jauktā stafete jau ir vairākus gadus. Tagad pienākusi kārta jauktajām komandām arī distanču slēpošanā. Nākamajā sezonā Falunas posmā marta otrajā nedēļas nogalē ir plānota 4x5km jauktā stafete, divus posmus veicot vīriešiem un divus sievietēm. Otrajā sacensību dienā Zviedrijas slēpošanas centrā būs otras jauktās sacensības slēpošanā – komandu sprints.

Šādi tiek mēģināts nākt pretī vājākām un mazākajām nācijām, lai tās varētu līdzvērtīgāk cīnīties ar lielajām nācijām.

     [+] [-]

, 2021-06-04 16:25, pirms 3 gadiem
Biatlonā jauktās stafetes ir jau kādus 15 gadus apmērm. Es vēl atceros ka sākumā varēja viena nācija ar divām komandām startēt