Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Biatlonistam Bē ir priekšlikums distanču slēpošanai, par piemēru ņemot biatlonu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Biatlonistam Bē ir priekšlikums distanču slēpošanai, par piemēru ņemot biatlonu
T.Bē. Foto:Terje Bringedal/VG

Olimpiskais un daudzkārtējais pasaules čempions biatlonā Tarjejs Bē uzskata, ka distanču slēpošanai nav jāatsakās no klasiskā stila, bet ir jāņem piemērs no biatlona, ieviešot ko jaunu un aizraujošu, piemēram, jaukto stafeti.

Tarjejs Bē jaunākais brālis, pagājušās sezonas kopvērtējuma uzvarētājs biatlonā Juhannes Tinness Bē jau iepriekš ir izteicies, ka biatlons ir aizraujošāks sportaveids nekā distanču slēpošana, jo biatlonā rezultāti ir neparedzamāki dēļ šaušanas. “Ja Terēze Juhauga vai Johannes Klēbo dodas pēdējā aplī ar pusminūtes pārsvaru, tad skaidrs, ka viņi uzvarēs. Biatlonā tā nav, jo daudz izšķir šaušana. Pēdējā šautuvē favorīti vai līderi var kļūdīties, tādējādi rezultāti bieži vien var krasi pamainīties. Tāpēc biatlons ir aizraujošāks nekā slēpošana,” tā savulaik bija izteicies viens no visu laiku labākajiem pasaules biatlonistiem Bē jaunākais.

Viņa vecākais brālis Tarjejs saistībā ar šobrīd radušos diskusiju par izmaiņām distanču slēpošanā, ko aizsāka leģendārais Bjerns Dēlī ar piedāvājumu atteikties no klasiskā stila, paudis savu nostāju. Pasaules čempionātos biatlonā 21 medaļu izcīnījušais Bē vecākais uzskata, ka nekādā gadījumā nav jāatsakās no kāda no slēpošanas stiliem, bet distanču slēpošana var pamācīties no biatlona, lai varētu palielināt interesi.

“Atteikties no klasiskā stila būtu pārāk drastiski. Lai varētu piesaistīt skatītāju sacensību arēnā, jāmēģina rīkot tādas sacensības, kura vairāki dalībnieki vai komandas līdzīgi cīnās par godalgām. Piemēram, slēpošanā varētu ieviest jaukto stafeti gan komandu, gan pāru, kāda ir biatlonā. Sākumā tā nebija lielā cieņā lielvalstu vidū, jo parasti uz kaut ko jaunu skatās ar skepsi,” iesāk Bē.

“Taču ar laiku ir kļuvis arvien labāk, jo biatlona lielvalstīm, lai arī izdodas pārsvarā būt galvgalī, tomēr jauktajā stafetē ir lielāka konkurence, kas rada lielāku interesi. Turklāt nav izticis arī bez pārsteigumiem. Savākt četrus labus sportistus katrā dzimumā mazajām nācijām ir ļoti grūti vai neiespējami, bet ar vienu vai diviem no katra dzimuma tās būtu spējīgas nokomplektēt daudzmaz konkurētspējīgas komandas. Un tad jau būtu daudz vairāk komandu, kas sacenstos,” secina titulētais norvēģu biatlonists.

     [+] [-]

, 2021-05-18 19:58, pirms 3 gadiem
Ja nemaldos, tad 2019./20. g. sezonas finālā Kanādā bija plānota jauktā stafete distanču slēpošanas PK, bet sezona noslēdzās priekšlaicīgi dēļ COVID, tāpēc šāda stafete izpalika.