Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas ratiņkērlinga jauktais pāris vakarā sacentīsies par vietu PČ pusfinālā

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvijas ratiņkērlinga jauktais pāris vakarā sacentīsies par vietu PČ pusfinālā
Agris Lasmans
Foto: Ansis Ventiņš

Šodien, 4.maijā pasaules ratiņkērlinga čempionātā Lohjā, Somijā Latvijas jauktā pāra izlase pēdējā apakšgrupas spēlē tikās ar ASV izlasi. Pateicoties nozagtiem punktiem pirmajos četros endos pārsvars netika zaudēts, gūstot uzvaru ar 6:3 un nodrošinot vietu kvalifikācijas spēlē par iekļūšanu pusfinālā.

Lai turpinātu cīņu par pasaules čempionāta medaļām, šī spēle bija jāuzvar. To arī apņēmīgi uzsāka mūsu ratiņkērlingisti, pirmajā endā bez pēdējā akmens tiesībām nozogot divus punktus. Līdz pat lielajam pārtraukumam amerikāņiem nekādi neizdevās realizēt savu pēdējo metienu, lai atklātu rezultātu, mūsējiem nozogot pa punktam un nonākot vadībā ar 5:0. Pēc pārtraukuma beidzot pretinieki tiek pie punkta 1:5. Sestajā endā Latvija nolemj paņemt “power play”, lai iekrātu lielāku pārsvaru, tomēr tas rezultējas tikai ar vienu punktu 6:1. Pēc septītā enda amerikāņiem izdodas pietuvoties līdz -3 (3:6), bet tas nepalīdz, jo astotajā mūsējie notur pārsvaru, un izcīna svarīgu uzvaru.

Pateicoties šai uzvarai Latvijas ratiņkērlinga jauktais pāris, noslēdzoties pamatturnīram, ieņem otro vietu B apakšgrupā un šovakar, plkst. 20:00 tiksies kvalifikācijas spēlē ar A grupas 3.vietas ieguvējiem par vietu pusfinālā. Kvalifikācijas spēles pretinieki būs zināmi pēc A grupas pēdējās pamatturnīra spēļu kārtas, kas sāksies plkst. 13:00.

Latvijas ratiņkērlinga izlases komentārs pēc spēles ar ASV:
“Šodien ledus “trakoja”. Sākumā lēns un ar šauru līniju, vēlāk platu un ātrs. Viena puse palika lēna, bet otra ieskrējās. Uzsākām pirmo endu labi ar vienu ieliktu mājā un tad pretinieks mūsu akmeni piestūma tuvāk, ko sargājām un beigās nozagām divus punktus. Mūsu “power play” bija iespēja paņemt pat četrus punktus, bet pēdējais metiens neizdevās. Pēdējo endu mēs spēlējām tīri, lai pretiniekam nekas nesanāktu.”

Komandas vispirms aizvadīs apļa turnīru grupā. Katras grupas labākās trīs nodrošina vietu play-off kārtā. Pirmo vietu ieguvējas automātiski kvalificējas pusfinālam, savukārt A2 ar B3 un A3 ar B2 savstarpēji noskaidros atlikušos pusfinālistus. Pusfināla uzvarētāji 5.maijā plkst. 16:00 cīnīsies par pirmos pasaules čempionu titulu.

Latvijas ratiņkērlinga izlases sastāvs: Poļina Rožkova, Agris Lasmans.

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra spēļu grafiks:

4:8 – Kanāda
8:9 – Norvēģija
9:5 – Vācija
8:7(EE) – Čehija
10:4 – Turcija
3:8 – Dānija
8:5 – Slovākija
6:3 – ASV
/04.05./ 20:00 – pretinieki būs zināmi vēlāk

Kopvērtējums B apakšgrupā:

1. Norvēģija 8-7-1 Q
2. Latvija 8-5-3 Q
3. ASV 8-4-4 Q
4. Slovākija 8-4-4
5. Vācija 8-4-4
6. Dānija 8-4-4
7. Kanāda 8-3-5
8. Čehija 8-3-5
9. Turcija 8-2-6

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra izlase čempionātā startē ar Latvijas Paralimpiskās komitejas, Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/wwh...
Tiešraižu grafiks: https://sites.google.com/kisakallio...
Tiešraide: https://www.youtube.com/c/CurlingFi...

     [+] [-]

, 2022-05-04 16:01, pirms 2 gadiem
Malači! Lai vecas!