Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvija PČ ratiņkērlingā jauktajiem pāriem neiekļūst 1/2 finālā un noslēdz to dalītā piektajā vietā

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvija PČ ratiņkērlingā jauktajiem pāriem neiekļūst 1/2 finālā un noslēdz to dalītā piektajā vietā
Poļina Rožkova, Agris Lasmans
Foto: Ansis Ventiņš

Šodien, 4.maijā Latvijas jauktā pāra izlase pasaules ratiņkērlinga čempionātā Lohjā, Somijā pēc iegūtās 2.vietas apakšgrupā vēlu vakarā sacentās kvalifikācijas spēlē par iekļūšanu pusfinālā. Tajā pretim stājās Itālija, kura šoreiz izrādījās spēcīgāka, liekot mūsu izlasei noslēgt čempionātu ar zaudējumu 6:11 un dalītu 5.vietu kopvērtējumā.

Pēc uzvaras pēdējā apakšgrupas spēlē Latvijas izlasei bija jāgaida savi pretinieki cīņā par iekļūšanu pusfinālā. Noslēdzoties A apakšgrupas apļa turnīram, 3.vietā ierindojās Itālija, kas bija Latvijas izlases šī vakara pretinieki.

Lai arī mūsu ratiņkērlingistiem bija pēdējā metiena tiesības pirmajā endā, tomēr to neizdevās realizēt, zaudējot punktu. Toties otrajā endā izdevās izcīnīt trīs un izvirzīties vadībā ar 3:1. Diemžēl trešajā endā itāļu veiksmīgie metieni noveda pie piecu punktu zaudējuma (3:6). Taču, pateicoties “power play” opcijai, ceturtajā endā izdevās samazināt rezultātu starpību līdz -1 (5:6).

Pēc lielā pārtraukuma itāļi turpināja dominēt, paņemot piektajā un septītajā endā divus, kamēr mūsu ratiņkērlingistiem sestajā bija tikai punkts, pirms astotā enda nonākot iedzinējos ar 6:10. Kā izrādījās astotais bija spēles pēdējais ends, jo itāļi nekādi neļāva izspēlēt uz četriem punktiem, lai panāktu ekstra endu, beigās pat nozogot vienu un ar 11:6 izcīnot vietu pusfinālā.

Latvijas ratiņkērlinga izlases komentārs pēc spēles ar Itāliju:
“Bija endi, kuros nevarējām ielikt māju ar pirmo akmeni. Arī vidējie akmeņi šur tur nesanāca, bet itāļi mūsu akmeņus veiksmīgi spieda ārā. Arī septītajā endā mums bija viens labāks un faktiski viņi uz milimetriem izsita un palika mājā. Ja pat septītajā endā viņi paņemtu vienu vai mēs paņemtu vienu, tad pēdējais ends būtu vieglāks.”

Otrajā kvalifikācijas spēlē Zviedrija pārliecinoši ar 12:3 tika galā ar ASV. Līdz ar to rīt, 5.maijā plkst. 10:00 pusfinālos tiksies Ungārija ar Itāliju un Zviedrija ar Norvēģiju, bet fināls un bronzas spēle norisināsies plkst. 16:00.

Latvijas ratiņkērlinga izlases sastāvs: Poļina Rožkova, Agris Lasmans.

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra spēļu grafiks:

4:8 – Kanāda
8:9 – Norvēģija
9:5 – Vācija
8:7(EE) – Čehija
10:4 – Turcija
3:8 – Dānija
8:5 – Slovākija
6:3 – ASV
6:11 – Itālija

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra izlase čempionātā startē ar Latvijas Paralimpiskās komitejas, Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/wwh...
Tiešraižu grafiks: https://sites.google.com/kisakallio...
Tiešraide: https://www.youtube.com/c/CurlingFi...

     [+] [-]

, 2022-05-05 12:11, pirms 2 gadiem
Itālijas ratiņkērlinga izlase blēdījās un vajag viņus diskvalificēt. Viņu punktu skaits jau vien parāda ka viņi bija negodīgi. Tos stulbeņus Itāļus vajag no šī turnīra diskvalificēt. Un Latvijai ieskaitīt uzvaru un dalību 1/2 finālā.

     [+] [-]

, 2022-05-05 12:42, pirms 2 gadiem
einars78 rakstīja: Itālijas ratiņkērlinga izlase blēdījās un vajag viņus diskvalificēt. Viņu punktu skaits jau vien parāda ka viņi bija negodīgi. Tos stulbeņus Itāļus vajag no šī turnīra diskvalificēt. Un Latvijai ieskaitīt uzvaru un dalību 1/2 finālā.
ja bija blēdības, tad kādēļ mūsu komanda neprotestē? Pēcspēles komentārā šķiet atzīst itālijas pārākumu un uz godīguma problēmām nenorāda.

     [+] [-]

, 2022-05-05 19:02, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: ja bija blēdības, tad kādēļ mūsu komanda neprotestē? Pēcspēles komentārā šķiet atzīst itālijas pārākumu un uz godīguma problēmām nenorāda.
Sajuties varens, kad nobanoji Neputnu?