Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pirmajā sezonas supergigantā Odermats neatstāj cerības pārējiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pirmajā sezonas supergigantā Odermats neatstāj cerības pārējiem
Marko Odermats pārliecinoši uzvar sezonas pirmajā supergigantā. Foto: Michael Madrid/USA Today Sports/Reuters.

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas sācies Bīverkrīkā (ASV), vīriešiem pirmajā šīs sezonas supergigantā nekādas cerības konkurentiem neatstāja pagājušās sezonas pasaules kausa vicelīderis Marko Odermats no Šveices, uzvarot ar gandrīz astoņu sekunžu desmitdaļu pārsvaru.

Marko Odermats sezonu atklāja ar uzvaru milzu slalomā Zeldenā, pirms nedēļas bija ceturtais nobraucienā Kanādā un kā minimums mērķēja uz godalgotu vietu supergigantā Bīvekrīkā. 24 vecais šveicietis startēja ar 7.numuru un tobrīdējo līderi un nobrauciena uzvarētāju Leikluīzā Matiasu Maijeru no Austrijas apsteidza par 0,78 sekundēm. Neviens no tālāk startējušajiem nespēja uzlabot abu divu rezultātus, līdz ar to Odermats svinēja otro uzvaru šajā sezonā un sesto karjerā, trešo reizi esot nepārspēts supergigantā, bet Maijeram tā bija otrā godalga šosezon.

Kad šķita, ka Andreass Sanders, kurš līdz šim ar labāko rezultātu pasaules kausos ir atzīmējies ar trim piektajām vietām, beidzot tiks pie savas pirmās godalgas karjerā, 32 gadus veco vācieti par trim sekundes simtdaļām apsteidza un dienas lielāko pārsteigumu sarūpēja ar pavēlo 35.numuru startējušais Broderiks Tompsons, kurš, savukārt, tika pie pirmās godalgas, jo 8.vieta pirms četriem gadiem Alpu kombinācijā bija 27 gadus vecā kanādieša vienīgā reize desmitniekā.

Pasaules čempionam šajā disciplīnā un Kanādas posma otrās vietas ieguvējam Vincentam Krihmeiram no Austrijas šoreiz nācās samierināties ar 5.vietu, bet daudz labāk kā parasti nekā nobraucienā nostartēja un sešinieku noslēdza Lielā Kristāla globusa ieguvējs pagājušajā sezonā Aleksis Penturo no Francijas. Tieši aiz francūža 7.vietā bija labākais no norvēģiem Adrians Sejersteds, kamēr Aleksandrs Kilde nefinišēja, bet Četils Jansruds palika tikai 14.vietā.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, supergigants vīriešiem, Bīverkrīka (ASV), 60 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Marko OdermatsŠveice1:08.61
2.Matiass MaijersAustrija+0.78
3.Broderiks TompsonsKanāda+0.95
4.Anders SandersVācija+0.98
5.Vincents KrihmairsAustrija+1.02
6.Aleksis PenturoFrancija+1.13

Finišēja 46 dalībnieki

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice250
2.Matiass MaijersAustrija180
3.Vincents KrihmairsAustrija125
4.Kristians HiršbīlsAustrija100
5.Džino KaviecelsŠveice87
6.Žans KranjecsSlovēnija86

     [+] [-]

, 2021-12-03 16:28, pirms 2 gadiem
Es jau teicu, ka Šifrina ir enerģētiskais vampīrs, izsūc pareizo enerģiju no Kildes....džekam vairs nekas nesanāk...