Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pēc uzvaras pār Slovākiju ratiņkērlinga jauktais pāris saglabā labas izredzes uz PČ play-off

Linda Mangale
Linda Mangale

Pēc uzvaras pār Slovākiju ratiņkērlinga jauktais pāris saglabā labas izredzes uz PČ play-off
Poļina Rožkova
Foto: Ansis Ventiņš

Šodien, 3.maijā Lohjā, Somijā pasaules ratiņkērlinga čempionātā Latvijas jauktā pāra izlase izspēlēja priekšpēdējo apakšgrupas spēli, kurā sacentās ar tā brīža grupas 2.vietā esošo Slovākiju. Pateicoties labam spēles sākumam, tika noturēts iegūtais pārsvars un izcīnīta vērtīga uzvara ar 8:5.

Mūsu ratiņkērlingisti spēli uzsāka ar diviem nozagtiem punktiem pirmajā un pa vienam nozagtam ceturtajā un piektajā endā, kamēr slovāki bija izcīnījuši punktu, atrodoties vadībā ar 5:1. Slovākijas izlases “power play” sestajā endā dod iespēju samazināt rezultātu starpību līdz -1 (4:5), tomēr jau nākamajā mūsējie pie sava “power play” šos trīs punktus atgūst, atkal nonākot komfortablā vadībā ar 8:4. Pēdējā endā pretinieku izredzes uz vairākiem punktiem tiek veiksmīgi likvidētas, viņiem tik vien kā izcīnot vienu, kas atnes svarīgu uzvaru mūsu izlasei ar 8:5.

Norvēģija jau ir kvalificējusies cīņai par medaļām, bet pēdējā apakšgrupas spēļu kārtā, kas norisināsies rīt, 4.maijā plkst. 09:30 noskaidrosies tās divas izlases, kuras pievienosies norvēģiem.

Komandas vispirms aizvadīs apļa turnīru grupā. Katras grupas labākās trīs nodrošina vietu play-off kārtā. Pirmo vietu ieguvējas automātiski kvalificējas pusfinālam, savukārt A2 ar B3 un A3 ar B2 savstarpēji noskaidros atlikušos pusfinālistus. Pusfināla uzvarētāji 5.maijā plkst. 16:00 cīnīsies par pirmos pasaules čempionu titulu.

Latvijas ratiņkērlinga izlases sastāvs: Poļina Rožkova, Agris Lasmans.

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra spēļu grafiks:

4:8 – Kanāda
8:9 – Norvēģija
9:5 – Vācija
8:7(EE) – Čehija
10:4 – Turcija
3:8 – Dānija
8:5 – Slovākija
/04.05./ 09:30 – ASV

Kopvērtējums B apakšgrupā:

1. Norvēģija 7-6-1 Q
2. Latvija 7-4-3
2. ASV 7-4-3
4. Slovākija 8-4-4
5. Vācija 7-3-4
5. Čehija 7-3-4
5. Dānija 7-3-4
5. Kanāda 7-3-4
9. Turcija 7-2-5

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra izlase čempionātā startē ar Latvijas Paralimpiskās komitejas, Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/wwh...
Tiešraižu grafiks: https://sites.google.com/kisakallio...
Tiešraide: https://www.youtube.com/c/CurlingFi...