Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas biatlonistiem neveiksmīgas IBU kausa supersprinta sacensības

Agris Suveizda

Latvijas biatlonistiem neveiksmīgas IBU kausa supersprinta sacensības
Renārs Birkentāls. Foto: No sportista Instagram profila

LETA. Latvijas biatlonisti trešdien Norvēģijā aizvadīja neveiksmīgas Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa kvalifikācijas sacensības supersprintā, finālā neiekļūstot.

Vīriešu kvalifikācijas sacensībās labāko rezultātu sasniedza norvēģis Sverre Aspeness, kurš sašāva visus desmit mērķus un finišēja pēc 11 minūtēm un 29,5 sekundēm. Labākais no abiem latviešiem bija Renārs Birkentāls, kurš ar divām kļūdām šautuvē no labākā laika īpašnieka atpalika minūti un 9,1 sekundi, ierindodamies dalītā 60.vietā. Rūdis Balodis divreiz kļūdījās šaušanā stāvus un ieņēma 74.vietu minūti un 23,8 sekundes aiz Aspesena.

Startēja 126 biatlonisti, bet finālsacensībām kvalificējās 30 labākie sportisti. Finālā dubultuzvaru svinēja mājinieki. Uzvarēja Filips Annešens, kurš ar divām kļūdām šaušanā 7,5 kilometrus garajā trasē finišēja pēc 20 minūtēm un 1,7 sekundēm. Viņš par 2,2 sekundēm apsteidza komandas biedru Ērlennu Bjentegārdu, kurš četrās ugunslīnijās kļūdījās vienreiz un kvalifikācijā ieņēma vien 29.vietu, un par 16,5 sekundēm - Vācijas biatlonistu Justusu Strelovu.

Arī Latvijas sieviešu komandas pārstāvēm neizdevās pārvarēt 4,5 kilometru supersprinta kvalifikāciju. Augstāko vietu ieņēma Sandra Buliņa, kura ar vienu kļūdu šaušanā guļus ierindojās 65.vietā, no labākā rezultāta īpašnieces mājinieces Karulīnes Erdālas atpaliekot par minūti un 49,5 sekundēm. Divas vietas zemāk par Buliņu finišēja Inese Golubeva, kura sašāva visus desmit mērķus un Erdālai zaudēja minūti un 58,4 sekundes. Līva Šahno ierindojās 89.vietā. Viņa vienam "pūdelim" guļus pievienojas trīs stāvus šaušanā, no Erdālas atpaliekot par trim minūtēm un 17,4 sekundēm.

Otrajā vietā kvalifikācijā ierindojās krieviete Anastasija Ševčenko, kura ar perfektu šaušanu no pirmās vietas atpalika 4,4 sekundes, bet trešajā - vāciete Franciska Hildebranda, kura bija vēl 1,7 sekundes lēnāka un šāva precīzi. Cīņā par iekļūšanu 30 finālistu skaitā cīnījās 99 biatlonistes.

Piektdien biatlonisti sacentīsies sprintā, bet sestdien - distancē ar kopēju startu 60 biatlonistu formātā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2021-12-01 15:43, pirms 2 gadiem
Agris Suveizda uzrakstaijis neveiksmīgu rakstu.
Vai kāds cerēja ka viņi var iekļūt 30 labāko skaitā? Manuprāt nē. Bet ieņemt 60. un 74. vietu starp 126 ir samērā pieklājīgs rezultāts.

     [+] [-]

, 2021-12-01 18:38, pirms 2 gadiem
Ekkk, Golubevai pietrūka tikai apmēram 1,6 sekundes, lai nodrošinātu PK startam nepieciešamos IBU kvalifikācijas punktus (turklāt tie derētu līdz pat sezonas beigām). Parīt būs IBU sprints, būs vēl viena iespēja. Bet tad, visticamāk, Inesei jau piekto reizi pēc kārtas (!) individuālajos startos būs jāsašauj visus desmit mērķus, jo slēpošanas temps pagaidām nav viņas stiprā puse.

Arī Buliņa šodien varēja nopelnīt PK kvalifikāciju, ja būtu sašāvusi visus mērķus. Meitenes cīnās, malaces.

Hm, varbūt uz šiem supersprinta mačiem bija vērts atsūtīt Sabuli, jo viņai pagaidām diezgan švaki iet ar rezultātiem, un var gadīties, ka pēc gadu mijas zaudēs PK kvalifikāciju. Supersprints ar savu īso distanci ir piemērots Sabulei. Nu labi, viņai šogad vēl trīs PK sprinti.

Birkentāls šodien tīri pieklājīgi noslēpoja, labākajam (Bjontegardam) ātrumā zaudējot 41 sekundi uz deviņarpus minūtēm.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-01 18:52, pirms 2 gadiem
Piekrītu. Pilnīgi neveiksmīgs raksts. Piemēram puišiem pirmais trīsdemitnieks ir gandrīz tikai no biatlona lielo valstu dalībniekiem, kuri jebkurā mirklī var tikt izsaukti uz pirmo komandu un gatavi tos izkonkurēt. Meitenēm visticamāk stipri līdzīgi.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-01 19:05, pirms 2 gadiem
Buliņai par startu valsts prēmiju piešķir..., augsta līmeņa sportiste...

     [+] [-]

, 2021-12-01 19:18, pirms 2 gadiem
boleks rakstīja: Agris Suveizda uzrakstaijis neveiksmīgu rakstu.
Vai kāds cerēja ka viņi var iekļūt 30 labāko skaitā? Manuprāt nē. Bet ieņemt 60. un 74. vietu starp 126 ir samērā pieklājīgs rezultāts.
Raksts no LETA, virsraksta autors arī varbūt LETA. SC paši nejaudā uzrakstīt...

     [+] [-]

, 2021-12-01 19:18, pirms 2 gadiem
kļuška rakstīja: Buliņai par startu valsts prēmiju piešķir..., augsta līmeņa sportiste...
Prēmiju saņēma otra dvīņumāsa Sanita, kura startē pasaules kausā.

     [+] [-]

, 2021-12-01 21:11, pirms 2 gadiem
Traki ir slavēt par briesmīgiem rezultātiem. Nu nav šeit PK, kur ir jaunajiem piedodami rezultāti regulāri ārpus pirmajiem 60. Labi, nerunāju par tikšanu ap 30.vietu, jo šeit dalībnieku sastāvs starp vadošajiem sportistiem ir cienījams. Tajā pašā laikā kaut vai neregulāra iekļūšana starp 40. līdz 60.vietu būtu jau kaut cik cienījami.
Pie tam arī jāsaprot, ka tā pati Sabule, kad atkal startēs IBU kausā nez vai pretendēs uz tikšanu starp pirmajām 60 sportistēm. Ļoti ceru, ka kļūdos!!

     [+] [-]

, 2021-12-01 23:26, pirms 2 gadiem
erty rakstīja: Traki ir slavēt par briesmīgiem rezultātiem. Nu nav šeit PK, kur ir jaunajiem piedodami rezultāti regulāri ārpus pirmajiem 60. Labi, nerunāju par tikšanu ap 30.vietu, jo šeit dalībnieku sastāvs starp vadošajiem sportistiem ir cienījams. Tajā pašā laikā kaut vai neregulāra iekļūšana starp 40. līdz 60.vietu būtu jau kaut cik cienījami.
Pie tam arī jāsaprot, ka tā pati Sabule, kad atkal startēs IBU kausā nez vai pretendēs uz tikšanu starp pirmajām 60 sportistēm. Ļoti ceru, ka kļūdos!!
Domāju, ka Tu nekļūdies. Bet tāda ir Latvijas biatlona realitāte. Es rezultātus vērtēju pēc tā, cik tuvu savām objektīvajām spējām sportists ir nostartējis. Te gan var sākt diskusiju par to, cik nopietns darbs tiek ieguldīts treniņprocesā, nonākot pie tā, ka dažiem varbūt nemaz nav iespēju kvalitīvam treniņdarbam. Ja kāds "sačko", tad gan ir pelnījis brāzienu.