Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-16 zēnu izlasi volejbolā trenēs Vensbergs, U-15 meiteņu izlasi – Odinokovs

Rolands Eliņš

Latvijas U-16 zēnu izlasi volejbolā trenēs Vensbergs, U-15 meiteņu izlasi – Odinokovs
Foto: Rīgas Volejbola skola

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) Treneru komisija darbam ar jaunākā gadagājuma Latvijas izlasēm izvirzīja Māri Vensbergu un Andreju Odinokovu, LVF valdei apstiprinot viņu kandidatūras kā piemērotākās attiecīgi Latvijas U-16 zēnu un U-15 meiteņu izlases galvenā trenera amatam.

"Māris Vensbergs Latvijas U-16 izlases galvenā trenera lomā ir loģiska izvēle, jo RVS šajā vecumā ir daudz talantīgu audzēkņu, no kuriem četri šogad uzsāka mācības MSĢ. Treneris ir vērojis šī vecuma puišus, uzrunājis trenerus, vai viņiem nav talantīgu jauniešu, un turpinās talantu meklēšanu sporta skolās," vēstīts LVF paziņojumā.

“Droši vien daudz būs jāstrādā ar volejbola pamatiem. Covid-19 epidēmija ir ieviesusi korekcijas. Pēdējos divos gados jauniešiem ir bijis ļoti maz laika treniņiem, it sevišķi – ar bumbu. Tas atstās iespaidu uz tehniskajiem elementiem,” stāsta Vensbergs, kurš nedēļas nogalē sekoja labāko jauniešu spēlētprasmei Latvijas čempionāta U-15 grupas finālturnīrā Jēkabpilī.

“Tā kā jaunatnes izlašu treneru kandidātus izvirza sporta skolas, pieteikties uz U-15 izlases galvenā trenera amatu mani aicināja RVS direktors Kristaps Čerņavskis. Man patīk darbs ar jaunatni – mums klubā ir daudz jauno spēlētāju,” par savu tapšanu par U-15 meiteņu izlases galveno treneri saka Andrejs Odinokovs.

“Zinu šī vecuma jaunās RVS spēlētājas – Normundam Lūsim ir laba komanda, Svetlanai Cepurītei – arī, un Inesei Jursonei. Ir spēlētājas Daugavpilī, Liepājā, Madonā … Vēl šosezon gribu tikties ar meitenēm un treneriem,” stāsta Odinokovs, piebilstot, ka, viņaprāt, pareizi būtu ar U-15 izlasi nākamsezon spēlēt Entuziastu volejbola līgā.

Februāra sākumā abām izlasēm plānots sarīkot testus, lai pēc sezonas sāktu strādāt. Oktobra beigās notiks Baltijas kausa izcīņa un novembrī – Eiropas čempionāta kvalifikācijas 1.kārta.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Rutka
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Volejbola federācija