Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Iecelnieks: "U20 izlases kodola iespēlēšana Baltijas līgā noteikti ir attaisnojusies"

Rolands Eliņš

Iecelnieks: "U20 izlases kodola iespēlēšana Baltijas līgā noteikti ir attaisnojusies"
Lauris Iecelnieks. Foto: LVF

No 7. līdz 9. aprīlim Jelgavā Latvijas U-20 vīriešu izlase aizvadīs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru volejbolā. Izlases galvenais treneris Lauris Iecelnieks, sarunā ar LVF vērtējot komandu pirms oficiālās treniņnometnes sākuma, ir apmierināts ar padarīto.

- Vai atceries, kad pēdējoreiz esat pulcējušies kā izlase?

- Liekas, ka pēdējoreiz izlases formātā esam nākuši kopā EEVZA U-17 čempionātā 2019. gadā Daugavpilī.

- Cik lielā mērā tas, ka izlasei jāspēlē kvalifikācijā, noteica dalību “Credit24” meistarlīgā?

- Tāpēc arī starts Baltijas līgā (“Credit24” meistarlīgā) bija plānots, lai puiši būtu kopā kā izlase, lai veidotu komandu. Tas ir attaisnojies, un 2003. gadā dzimušo puišu komanda Eiropas čempionāta atlasē noteikti būs labāka nekā bez spēlēšanas Baltijas līgā un Nacionālajā līgā (“Optibet” Latvijas čempionātā vīriešiem).

Tagad jaunie ir kopā darbojušies un spēlējuši. Ja nospēlē, kā var, var paveikt labas lietas. Arī sapratne mums ar spēlētājiem ir ļoti laba. Nav pat nepieciešams runāt – viena kustība, viens žests, un spēlētājs saprot, kas ar to domāts.

- Cik puišu sāks treniņnometni un cik piedalīsies atlases turnīrā?

- Oficiālajām spēlēm Jelgavā drīkstēsim pieteikt 12 volejbolistus. Gribēju gan 14, jo dažās pozīcijās spēlētāji ir spēkos līdzīgi vai stipri līdzīgi. Vienā dienā labāk var nospēlēt viens, otrā dienā – otrs.

Oficiāli treniņnometne ar 14 puišiem sastāvā sākas ceturtdien Jelgavā, taču visi, atskaitot cēlāju Edvīnu Vigulu un “otro tempu” Jāni Teikmani, ikdienā trenējas Murjāņos. Ceturtdien viss turpināsies, tikai būs notikusi lokācijas maiņa.

- Baltijas līgā mājas spēles aizvadījāt Jelgavā, kur notiks arī kvalifikācijas turnīra spēles. Kā tas ietekmēs izlases cīņas?

- Baltijas līgā spēles šosezon aizvadījām tieši Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā. Atskaitot divus mačus, spēlējām savā kvalitātē. Ja skatāmies uz prasmēm un iemaņām, viss ir vislabākajā kārtībā. Cita lieta, vai mājas sienas palīdzēs, kad tribīnēs būs vecmāmiņa vai draudzene un vai tas netraucēs demonstrēt labāko spēli laukumā.

- Cik izdevīgs ir spēļu kalendārs?

- Kalendāru paši veidojām. Čehi pirms diviem gadiem U-18 grupā kļuva par šī vecuma vicečempioniem. Čehijai ir ļoti laba komanda. Ceram, ka mēs esam saspēlējušies un pirmajā cīņā esam gatavi viņus pārsteigt. Otrajā un trešajā dienā kādu pārsteigt jau ir grūti.

- Ko tu pats gaidi no šī turnīra?

- Ceru, ka puiši spēlēs tā, kā viņi var spēlēt, kā viņi māk. Gūtos punktus jau pie tiesnešu galdiņa saskaitīs.

EČ U-20
Spēļu kalendārs, Jelgava

DatumsLaiksKomandas
07.04.16.00Rumānija – Slovēnija
07.04.19.00Latvija – Čehija
08.04.16.00Slovēnija – Slovēnija
08.04.19.00Latvija – Rumānija
09.04.19.00Rumānija – Čehija
09.04.19.00Latvija – Slovēnija

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/lauris-ie...