Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolisti devušies uz pirmo Eiropas Sudraba līgas finālspēli Ungārijā

Emils Ozerinskis

Latvijas volejbolisti devušies uz pirmo Eiropas Sudraba līgas finālspēli Ungārijā
Kristaps Šmits. Foto: LVF

Latvijas valstsvienība pirmo no divām finālspēlēm ceturtdien aizvadīs Ungārijas pilsētā Bēkēščabā, bet atbildes spēle svētdien notiks Rīgā, Sporta namā “Daugava”.

Par uzvarētāju kļūs tā komanda, kas svinēs panākumu divu spēļu summā. Nepieciešamības gadījumā Rīgā tiks spēlēs “zelta sets” līdz 15 gūtiem punktiem. Ungāri pagaidām ir izcīnījuši piecas uzvaras sešās spēlēs, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pirmajā pusfināla spēlē Kiprā, taču atbildes mačā savā laukumā finālā iekļūstot pēc uzvaras tā saucamajā zelta setā. Latvija pagaidām visās spēlēs ir uzvarējusi trijos setos.

Uz Ungāriju caur Vīni komanda devās otrdienas vakarā.

“Ungārijai ir jauna un tehniska komanda. Labākais pretinieku komandā ir otrā tempa spēlētājs Krištofs Horvāts, taču viņiem ir vēl vairāki labi uzbrucēji – Gābors Begeli un jaunais Bālints Kečkemēti. Komanda labi spēlē aizsardzībā, labi piespēlē... Es sagaidu divas ļoti grūtas spēles. Godīgi runājot, finālā tiksies divas labākās turnīra komandas,” par pretiniekiem saka Latvijas izlases galvenais treneris Mihals Meško Gogols, apliecinot, ka visi pieejamie spēlētāji pirms izšķirošajām cīņām ir veseli un labā fiziskajā kondīcijā.

“Uzvarētāju noteiks daudzi faktori, taču, manuprāt, izšķirošā būs servju uzņemšana, kas var izšķirt spēles likteni, kā arī darbība blokā un aizsardzībā. Svarīgākais ir – būt pacietīgiem un gaidīt savas iespējas. Ungāriem ir laba komanda – reizēm viņi teicami spēlēs aizsardzībā, reizēm ieservēs kādu eisu, nobloķēs mūs... Tomēr mums ir jābūt pacietīgiem. Būs arī otra spēle,” saka Gogols, piebilstot, ka svarīgākais tomēr būs Latvijas komandas gatavība, kā arī tas, cik atpūtušies, veseli, koncentrējušies un disciplinēti būs Latvijas volejbolisti.

Uz Ungāriju dosies 14 volejbolisti, un mājās šoreiz paliks Oļegs Klopovs, kurš komandai atkal pievienosies sestdien treniņā.

Latvijas izlases sastāvs spēlei Ungārijā

cēlāji – Jānis Jansons (SK “Jēkabpils Lūši”) un Edvīns Skrūders (Bukarestes “Rapid”, Rumānija), otrā tempa spēlētāji – Atvars Ozoliņš (“Frejus”, Francija), Miks Jānis Ramanis (Brigama Janga Universitāte, NCAA), Romāns Saušs (“Martigues”, Francija) un Kristaps Šmits (Galacas “Arcada”, Rumānija), diagonālie spēlētāji – Kristers Dardzāns (Loimā “Hurrikaani”, Somija), Hermans Egleskalns (“Cambrai”, Francija) un Renārs Pauls Jansons (Ālstas “Lindemans”, Beļģija), “pirmie tempi” – Vladislavs Blumbergs (Iraklijas OFI, Grieķija), Gustavs Freimanis (“Ajaccio”, Francija) un Jēkabs Dzenis (abi – RTU/”Robežsardze/Jūrmala”), kā arī “libero” spēlētāji Kaspars Kronbergs (RTU/”Robežsardze/Jūrmala”) un Dāvis Melnis (SK “Jēkabpils Lūši”).

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija

     [+] [-]

, 2023-07-06 08:17, pirms 10 mēnešiem
Kāpēc nav neviena vārda par to, cikos ir sākums un kur varēs tiešraidē redzēt?

     [+] [-]

, 2023-07-06 11:15, pirms 10 mēnešiem
Spēles tiešraide LTV7 plkst. 20:20, diemžēl tik daudz pat nevar rakstā pievienot.