Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlases Sudraba līgas mājas spēles aizvadīs Rīgā un Jelgavā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Volejbola izlases Sudraba līgas mājas spēles aizvadīs Rīgā un Jelgavā
Vīriešu volejbola izlase. Foto: LVF

Latvijas Volejbola federācija informē, ka Latvijas sieviešu un vīriešu volejbola izlases mājas spēles Eiropas Sudraba līgas ietvaros šī gada jūnijā aizvadīs pārsvarā Rīgā, bet viens mačs plānots arī Jelgavā.

Ar katru no grupas dalībniecēm būs jāspēlē savā un pretinieku laukumā. Tomēr Mihala Gogola vadītā vīriešu izlase savā laukumā varēs aizvadīt trīs no četrām spēlēm, jo Kipra ir lēmusi savu mājas spēli aizvadīt Latvijā, visiem mačiem notiekot “Rimi” olimpiskajā centrā. 10. jūnijā Latvija Rīgā A grupas mačā spēlēs ar Fēru salām, bet 13. un 14. jūnijā – ar Kipru, pirmo spēli formālo mājinieku lomā aizvadot kipriešiem. B grupā spēlēs Austrija, Ungārija un Gruzija.

10. un 14. jūnijā līdzjutējiem būs iespēja vērot abas Latvijas izlases, jo “Rimi” olimpiskā centra laukumā dosies arī Danieles Kaprioti vadītā sieviešu izlase. Pēdējo grupas spēli pret Igauniju Latvijas sieviešu izlase aizvadīs 17. jūnijā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā. B grupā par finālčetrinieku cīnīsies Melnkalne, Portugāle, Gruzija un Fēru salas.

Dienā, kad spēlēs abas Latvijas valstsvienības, dubultā biļete maksās astoņus eiro, bet biļete vienai spēlei dienā būs piecu eiro vērta. Biļetes jau no šodienas iegādājamas interneta portālā “bezrindas.lv”. Turklāt visas Sudraba līgas mājas spēles sievietēm un vīriešiem translēs televīzijas kanāls LTV7.

Vīriešiem labāko četriniekā iekļūs abu grupu pirmo divu vietu ieguvēji. Sievietēm, A grupā bez Latvijas un Igaunijas spēlējot arī Austrijai un Ziemeļmaķedonijai, vietu labāko četriniekā jau nodrošinājusi Austrija, pārējām trim komandām cīnoties par atlikušo ceļazīmi uz finālsacensībām Grācā. No B grupas finālčetrinieka cīņām kvalificēsies divas labākās izlases.

Finālčetrinieka turnīrs sievietēm Grācā paredzēts 24. un 25. jūnijā, bet vīriešiem gan pusfināls, gan spēles par pirmo un trešo vietu tiks aizvadītas, labākos noskaidrojot divās spēlēs – savā un pretinieka laukumā. Abi Eiropas Sudraba līgas uzvarētāji iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt spēcīgākajā Eiropas Zelta līgā.

Latvijas vīriešu izlase aizvadītajā gadā startēja Zelta līgā, C grupā ar Čehiju, Igauniju un Beļģiju zaudējot visās sešās spēlēs, bet Latvijas volejbolistes, kuras Sudraba līgā spēlēja 2021. gadā, pagājušajā vasarā Eiropas līgas mačos nepiedalījās, jo tika lemts uzsvaru likt uz U-21 valstsvienību, kurā spēlēja liela daļa no pieaugušo izlases kandidātēm.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija