Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Obrumans: ""Lūšiem" ir jauns sastāvs, bet Latvijas līmenī mērķi joprojām augstākie"

Rolands Eliņš

Obrumans: ""Lūšiem" ir jauns sastāvs, bet Latvijas līmenī mērķi joprojām augstākie"
Mārcis Obrumans. Foto: SK Jēkabpils Lūši

Latvijas volejbola komandas "Jēkabpils Lūši" galvenais treneris Mārcis Obrumans pēc vakardien aizvadītās Baltijas līgas spēles pret "Parnu" (0-3, 23:25, 24:26 un 20:25) sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka mačs nav izdevies un komandai, kurai krietni atjaunināts sastāvs, šosezon vēl ir daudz darba, taču Latvijas līmenī tāpat tiek izvirzīti augstākie mērķi. Savukārt Baltijas līgas sakarā Obrumans bija krietni piesardzīgāks, norādot, ka jau vieta četriniekā būs atzīstams panākums.

"Šoreiz noteikti lietu, kas nesanāca, bija vairāk nekā to lietu, kas sanāca," teica Mārcis Obrumans pēc Jēkabpils komandas zaudējuma savā laukumā. "Tas arī atspoguļojās rezultātā. Nebijām gaidījuši, ka pērnavieši tik agresīvi servēs, un arī aizsardzībā netikām ar viņiem galā. Mūsu bloks arī nebija uzdevumu augstumos. Tagad, apkopojot notikušo, pat grūti pateikt, kas mums izdevās. Atsevišķos brīžos nospēlējām ļoti labi, taču trīs setu garumā šādu brīžu nebija daudz."

Jēkabpils "Lūšū" komanda iepriekšējās sezonās bija sevi pieteikusi kā Latvijas vadošā volejbola komanda, triumfējot četros Latvijas čempionātos pēc kārtas, taču Obrumans neslēpa, ka šovasar situācija ir mainījusies un sastāvs ir krietni atjaunināts. Komandas pieteikumā ir tikai četri spēlētāji vecāki par 22 gadiem, kamēr 11 no 17 pieteikumā iekļautajiem spēlētājiem ir 2002. gadā vai vēlāk dzimuši sportisti.

"Komandas veidošana ir nepārtraukts process, un mēs esam tā sākumā," teica treneris. "Sastāvs mums ir ļoti jauns, vairāk nekā desmit spēlētāji ir aizgājuši. Gluži vienkārši nepieciešams laiks. Protams, gribas spēlēt lieliski pēc iespējas drīzāk, taču tam nepieciešams laiks. Vispirms jātiek galā ar to, ko darām savā laukuma pusē, vēl nemaz neskatoties uz to, ko pretinieks dara savā laukuma pusē. Jātiek galā ar to, ko darām vai, pareizāk sakot, nedarām savā laukuma pusē, un jā, nav ko slēpt, šobrīd tur vairāk lietas nesanāk nekā sanāk."

Spēlē pret Pērnavu "Lūšiem" labākā iespēja aizķerties bija otrajā setā, kad izskaņā vēl bija neizšķirts 24:24, taču tad viesiem izdevās gūt divus vieglus punktus pēc kārtas. "Lūšu" treneris norādīja, ka visas spēles garumā punkti viņa komandai nākuši grūtā ceļā: "Kaut kā pagaidām nav mūsu spēlē tāda viegluma un komforta, pat nezinu, kā to skaidrot. Gandrīz visi punkti bija patiešām jāizcīna, pārsvarā mums bija tādi "darba punkti". Šāda spēle jau arī nevairo emocionālo pacēlumu, tādi punkti varbūt nedot to vajadzīgo pašpārliecinātību."

Par spīti atjauninātajam sastāvam "Lūši" šosezon sev izvirza augstākos mērķus vietējā līmenī, norādīja Obrumans. "Mums pašiem nepieciešams tēmēt tikai uz augšu. Skaidrs, ka viens no mērķiem bija Latvijas Superkauss, ko mums jau neizdevās izcīnīt. Taču izdarījām secinājumus un nākamajā nedēļā "Robežsardzes" komandai revanšējāmies jau Baltijas līgā," teica Obrumans. "Tagad vēl būs Latvijas kauss un Latvijas čempionāts, kur mērķis noteikti ir uzvara, to saku nešauboties. Baltijas līga? Vispirms jāredz klātienē visi pretinieki, lai varētu spriest. Ziniet, esmu optimists, bet arī reālists. Iekļūšana četriniekā jeb pusfinālā Baltijas līgā būtu lieliski, bet, pēc šodienas spēles skatoties, tas būs sarežģīts uzdevums."

Baltijas līgā šosezon spēlē septiņas komandas - trīs no Latvijas un četras no Igaunijas. Regulārās sezonas uzvarētāja garantēs vietu pusfinālā, kamēr pārējās sešas izspēlēs ceturtdaļfināla kārtu, kas teorētiski nozīmē, ka visas septiņas komandas pēc regulārās sezonas beigām saglabās iespējas izcīnīt titulu.

"Manuprāt, tas nav slikts formāts," teica Obrumans. "Pret katru komandu būs jāspēlē četras reizes, mums būs iespējas labāk sagatavoties pret katru pretinieku. Protams, viņiem arī būs tādas iespējas, bet mums tomēr ir jauna komanda, kurai papildus laiks un pieredze pret tiem pašiem pretiniekiem noderēs vairāk. Līdzjutēji Jēkabpilī mūs vienmēr ir atbalstījuši, palīdzējuši izrāpties no ne tādām bedrēm vien. Taču reizē arī apzinos, ka līdzjutēji ir prasīgi un vēlēsies uzvaras arī tagad. Varbūt būs nedaudz jāpieskaņojas pašreizējiem apstākļiem, un darba mums patiešām vēl ir daudz. Kā jau saku, šodien bija nedaudz smagums mūsu spēlē, un ne tikai fiziski kājās, bet arī galvās."

"Lūšu" komandas savu nākamo spēli aizvadīs jau šodien, cīnoties pret spēcīgo "Selvev/TalTech" komandu, kas sezonu sākusi ar divām uzvarām trīs spēlēs, vakar ar 3:1 pieveicot "Ezerzemi/DU". Šīs spēles sākums 16:00 Jēkabpilī.