Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kaprioti par Baltijas bronzas ieguvējām: "Mūsu meitenēm ir īsta latviešu dvēsele"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kaprioti par Baltijas bronzas ieguvējām: "Mūsu meitenēm ir īsta latviešu dvēsele"
RVS/LU izcīna Baltijas bronzu. Foto: Rīgas Volejbola skola

“Optibet” Baltijas līgas bronzas medaļnieču "Rīgas Volejbola skola"/LU galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti atzīst, ka šī ir viena no skaistākajām medaļām viņa 33 gadu karjeras laikā. Par to vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Kā jau ziņots, Baltijas līgas bronzas mačā RVS/LU svētdien Tallinā ar 12:25, 25:13, 24:26, 25:22 un 15:12 pieveica vietējo "TalTech"/"Tradehouse".

“Šodienas mačs apliecināja, ka mūsu meitenēm ir īsta latviešu dvēsele, gars. Manuprāt, cita komanda šodien nespētu tā izcīnīt bronzas medaļas. Tāpēc gribu teikt, ka šodienas bronza ir zelts. Tas ir svarīgi mūsu progresam, tas ir svarīgi visām meitenēm, kuras parādīja, ko viņas var izdarīt,” pēc bronzas medaļu izcīnīšanas teica RVS/LU komandas treneris Daniele Kaprioti.

“Mēs spēles sākumā pamainījām rotāciju un citas lietas. Sākām arī ar cēlāju citā pozīcijā. Pirmais sets bija kā šaha partijas atklātne, kuru perfekti nospēlēja pretinieces, it īpaši izceļoties ar servi. Un pēc tam sākās mačs,” par spēles sākumu saka treneris. “Pēc vakardienas mača, kas bija katastrofa, katra spēlētāja mēģināja saskatīt labo. Šodien mums sanāca laba spēle. Bija sarežģīti, jo pēc vakardienas cīņas vienai no komandām tika medaļa, otrai – nē. Šodien viena no komandām tika pie medaļām, nopelnot tās.”

Kaprioti atzīmēja, ka laukumā bija īsta volejbola atmosfēra. “Tāpēc volejbols ir lielisks. Trenēju jau 33 gadus, un šī ir viena no skaistākajām medaļām manā trenera karjerā, jo tā ietver sevī tik daudzas lietas,” ar gandarījumu atzīst itāļu speciālists.

“Pēc vakardienas nenokārām degunu, un šodien spēku cīnīties par uzvaru deva pārējās meitenes, mēģinot pacelt katru bumbu un cīnoties līdz galam. Sapratām, ka varam uzvarēt, lai gan paveicām to ne trijos, bet piecos setos,” saka Latvijas komandas finālčetrinieka rezultatīvākā spēlētāja Megija Dambrehte, kura par labāko savā komandā tika atzīta sestdien.

“Uzvarēt palīdzēja emocijas, jo pretinieču acīs piektajā setā jau redzēju neticību, daža jau bija sākusi raudāt seta sākumā. Meitenēm mēģināju pateikt, ka pretinieces jau no mums ir nobijušās, tādēļ paņēmām spēli savās rokās un uzvarējām,” saka diagonālā spēlētāja. “Protams, varējām tagad cīnīties par pirmo vietu, taču esmu ļoti gandarīta arī par šo trešo vietu, jo mēs cīnījāmies un darījām visu, ko varējām,” apkopojot divu dienu spēļu rezultātus, atzīst Dambrehte.

Apbalvošanā tika pasniegtas balvas labākajām spēlētājām šajās finālsacensībās. Divi tituli tika pasniegti RVS/LU komandas spēlētājām - kā labākā libero spēlētāja tika atzīta Elīna Zvaigzne. Anna Rīta ieguva otrās labākās vidējās bloķētājas titulu.

RVS/LU otro reizi nopelnīja Baltijas bronzu.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2023-02-27 07:58, pirms gada
Treneris tad ir Mario vai Daniele?

  +1 [+] [-]

, 2023-02-27 08:03, pirms gada
Okjeens rakstīja: Treneris tad ir Mario vai Daniele?
Daniele un Mario

     [+] [-]

, 2023-02-27 09:15, pirms gada
Anna Rīta arvien labāk kustās ar kājām bloka. Lēciens labs.

     [+] [-]

, 2023-02-27 14:36, pirms gada
Dambrete vai Dambrehte?!