Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Ezerzeme"/DU treneris par pirmo Baltijas četrinieku: "Tas ir ļoti liels notikums"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Ezerzeme"/DU treneris par pirmo Baltijas četrinieku: "Tas ir ļoti liels notikums"
"Ezerzeme"/DU. Foto: Margarita Vigule, gorod.lv

Baltijas līgā vīriešiem divi Latvijas volejbola klubi sestdien iekļuva pusfinālā, kur daugavpilieši spēlēs pirmoreiz. "Ezerzeme"/DU galvenais treneris Rihards Puķītis norāda, ka pie šī panākuma nedrīkst apstāties. Par to vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Kā jau ziņots, ceturtdaļfināla atbildes mačā "Ezerzeme"/DU ar 25:23, 28:30, 25:19 un 25:17 uzvarēja "Barrus"/"Voru VK" un tika "Final Four", kas norisināsies Igaunijas pilsētā Tartu.

Regulārajā sezonā Daugavpils vienība ar 34 punktiem izcīnīja trešo vietu, bet Veru klubs (27) bija sestais. "Šosezon viņi visu laiku skrēja mums pakaļ un vienubrīd bija punkta attālumā. Sastāvs viņiem ļoti labs, arī trīs amerikāņi, kuri ir diezgan labas kvalitātes volejbolisti," vērtē "Ezerzeme"/DU galvenais treneris Rihards Puķītis. "Bet mums pēc ilgiem gadiem šosezon sastāvā tikai vietējie spēlētāji, turklāt puse ir skolnieki un studenti, bet otra puse netrenējas katru dienu, jo strādā."

Pusfināla stadijā bija jāuzvar divu spēļu summā, tomēr šo Igaunijas komandu izdevās pārspēt ar 3-1 un 3-1. "Neteikšu, ka trenera nopelns. Šīs divas uzvaras ir tīri spēlētāju nopelns," uzskata Daugavpils komandas treneris. "Otrajā mačā mums vajadzēja uzvarēt vismaz divos setos, lai tiktu tālāk. Emocionāli bija ļoti smaga spēle. Pirmie divi seti izvērtās ļoti saspringti. Izšķirošais bija mūsu spēlētāju kopējā spēle, viņi ļoti gribēja uzvarēt un atdot visu."

Daugavpilieši iepriekš nekad nebija nokļuvuši "Final Four", netika pat tuvumā. "Pašos sākumos pats šeit spēlēju, maksimums bijām kā astotie pret pirmo vietu un tur bez variantiem," atzīst tagadējais treneris un priecājas par finālčetrinieka sasniegšanu. "Ļoti liels notikums un kaut kas nebijis pilsētas vēsturē, bet pie tā nevar apstāties un pateikt, ka esam jau visu izdarījuši."

"Ezerzeme"/DU pusfināla pretinieki noskaidrojās sestdienas vēlajā ceturtdaļfinālā. Ja zelta setā uzvarētu favorīti "Selver"/"TalTech", tad būtu jāspēlē pret viņiem. Tomēr zelta setā ar 15:13 triumfēja pērnavieši, kuri regulārajā sezonā bija pēdējie, līdz ar to pusfinālā daugavpiliešiem pretī stāsies "RTU Robežsardze"/"Jūrmala".

Kā jau ziņots, ceturtdaļfināla atbildes mačā "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" ar 25:20, 25:15 un 25:16 uzvarēja SK "Jēkabpils Lūši" un iekļuva pusfinālā.

"Galvenais bija pareizais noskaņojums, lai mēs nebūtu pārāk pašpārliecināti pēc pirmās spēles. Gribēju, lai spēlētāji ir uzvilkušies un sportiski nikni, jo citādi ir grūti saņemties un parādīt savu labāko spēli un strādāt ar pilnu atdevi. Baidījos, ka neizejam pārāk miermīlīgi un pašpārliecināti," atzīst RTU Robežsardze/Jūrmala galvenais treneris Raimonds Vilde. "Servējām labāk un uzņēmām stabilāk, šoreiz principā visos elementos bijām labāki."

"Sajūta ir fantastiska. Izdarījām savu darbiņu ātri - kā bijām plānojuši. Viss super! Pretinieki bija mazliet vājākā sastāvā, bet mēs spējām nepielīdzināties viņiem. Šī uzvara dod pārliecību par saviem spēkiem," saka uzvarētāju komandas volejbolists Patriks Pinka. "Mūsu mērķis bija tikt "Final Four". Tagad nav variantu - jāiet uz medaļām. Nedēļu kārtīgi notrenēsimies, bet tad jau brauksim uz Tartu."

4. martā Tartu norisināsies Baltijas līgas pusfināli - RTU Robežsardze/Jūrmala un Ezerzeme/DU, Tartu Bigbank un Parnu VK.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2023-02-26 13:04, pirms gada
Kopš spēles sāka translēt best4sport, un vispār pēdējo gadu laikā, izņemot Volejbola izlases veikto PR, klasikas atspoguļojums ir maigi sakot drausmīgs.

Ironiskā kārtā labākais sasniegums lv klubiem baltijas līgā pēdējo gadu laikā, bet spēles nekur netranslē, par tām neinformē, kad notiks, kur notiks.

Beidzot arī raksts, pieminot DU, bet tāpat no malas nezinātājam ir mīkla, kā klubs, kas vienmēr diemžēl bijis bottom 2-3 pēkšņi ir top 4. Un kādēļ RTU ar 3-0 pārbrauca lūšiem, tie ir savainojumi, cita lieta?

Vollis grimst atspoguļojumā.