Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Latvijas volejbola klubi sāks Baltijas līgas jauno sezonu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nedēļas nogalē Latvijas volejbola klubi sāks Baltijas līgas jauno sezonu
RTU ''Robežsardze''/''Jūrmala'' komanda. Foto: Artūrs Stiebriņš

Latvijas Volejbola federācija informē, ka šajā nedēļas nogalē Jūrmalā ar divām spēlēm visi trīs Latvijas klubi - RTU ''Robežsardze''/''Jūrmala'', ''Jēkabpils Lūši'' un ''Ezerzeme''/DU sāks jauno Baltijas līgas sezonu.

Iepriekšējā sezonā augstāko vietu no Latvijas komandām ieņēma "Jēkabpils Lūši", kas pamatturnīrā bija sestie, tādējādi nevienam no pašmāju klubiem nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru. “Jānis Medenis tagad spēlē Beļģijā, Pāvels Jemeļjanovs – Čehijā, Vladislavs Blumbergs – Francijā, bet uz "Ezerzeme"/DU pārgājuši trīs daugavpilieši – Aleksandrs Samuilovs, Edvīns Viguls un Ēriks Voroņko,” par izmaiņām sastāvā stāsta “lūšu” treneris Mārcis Obrumans. “Klāt nācis ir cēlājs Jānis Jansons, kurš Latvijā atgriežas pēc divām sezonām Kiprā, un daugavpilietis Leo Catlakšs, kurš iepriekš pārstāvēja MSĢ un Jelgavas komandu. Tāpat komandā ir iesaistījušies vairāki jaunie spēlētāji un “pusīte” ukrainis Andrejs Čmirovs.''

Komanda kopā trenējas no 1. augusta, bet daļa vienības treniņus uzsāka jau jūlijā. Komanda pirms sezonas Daugavpilī uzvarēja Zigismunda Grigoļunoviča piemiņas turnīrā, bet pēc tam ar "Ezerzeme"/DU komandu aizvadīja vēl divas pārbaudes spēles. “Latvijā abos atlikušajos turnīros mērķējam uz pirmo vietu. Varbūt sezonas laikā kas mainīsies, taču pēc iepriekšējiem gadiem zemākus mērķus spraust negribas,” saka “lūšu” treneris. “BVVL būs jāspēlē četri apļi, un “Final Four” sasniegšana būtu baigi forši. Tomēr, kādas ir mūsu izredzes, varēšu pateikt tikai pēc pirmā nospēlētā riņķa.”

Septīto vietu deviņu komandu konkurencē 2021./2022. gada sezonā ieņēma RTU "Robežsardze"/"Jūrmala". “Komandā vairs nespēlēs Vladimirs Visockis, Aleksandrs Avdejevs un Maksims Morozovs. Klāt nākuši trīs jaunie MSĢ spēlētāji – izlases “libero” Kaspars Kronbergs, Dāvis Storķis un Marsels Mārcis Jonass. No pieredzējušajiem sastāvā palikuši Gatis Slavēns un Matīss Gabdulļins, bet lielākā sāpe ir cēlāji, kuri ir jauni un nestabili,” par sastāvu stāsta treneris Raimonds Vilde.

Pirms Superkausa izcīņas, kurā jūrmalnieki uzvarēja, komanda bija aizvadījusi vien divas pārbaudes spēlēs. Tāpēc jāprogresē ar katru spēli būs čempionāta laikā. Vilde saka, ka komandas progress šosezon lielā mērā būs atkarīgs no tā, vai puiši paši gribēs izaugsmi. Viņš ir gatavs veltīt visus spēkus, lai tā notiktu.

“Vienmēr jāizvirza augstākie mērķi, bet klubs konkrētus uzdevumus nav noteicis. Pašlaik ir ļoti grūti kaut ko prognozēt un spriest, jo neesmu redzējis konkurentus (saruna notika pirms Superkausa izcīņas. – aut.). Kā ierasts, gribam uzvarēt Latvijas kausā un Latvijas čempionātā, bet par Baltijas līgu pat grūti kaut ko teikt. Čempioni no Tartu ir nokomplektējušies, un mums noteikti būs grūtāk sasniegt labu rezultātu, bet vismaz finālčetriniekā gribētos iekļūt,” Raimonds Vilde.

Daugavpils komandai "Ezerzeme"/DU, kura BVVL pagājušajā sezonā finišēja astotā, ir mainījies treneris. Gunta Atara vietā, kurš devies uz Somiju, stājies pagājušajā sezonā kluba krāsas laukumā aizstāvējušais Rihards Puķītis. “Nekādu lielo pārmaiņu komandā nav. Trenera asistents joprojām būs Andrejs Adamovičs. Vismaz sezonas sākumā komandā nebūs “leģionāru”. Visi pašlaik ir daugavpilieši, un tā gan sen nav bijis,” saka vienības jaunais treneris Rihards Puķītis.

Arī daļa Daugavpils komandas spēlētāju treniņus sāka jūlijā, bet kopā sezonai komanda gatavojas no 1. augusta. Daugavpilī Zigismunda Grigoļunoviča piemiņas turnīrā tika spēlēts ar otru Daugavpils komandu "Augšdaugavu", ar kuru šosezon plānota plašāka sadarbība spēlētāju apmaiņā, kā arī ar Jēkabpils klubu un Augustovas komandu no Polijas trešās līgas. Pēc tam līdzīgā turnīrā startēts arī Augustovā, uzvarot četru komandu sacensībās, kā arī divreiz pārbaudīti spēki cīņā ar tuvākajiem kaimiņiem “lūšiem”.

“Jebkurš treneris, kurš pateiks, ka ne uz ko necer, nav treneris. Katrs vienmēr izvirza maksimālus mērķus. Kāpēc samierināties ar otro vietu, ja vari būt pirmais? Latvijā abos turnīros gribam iekļūt finālā, bet BVVL, kur šogad ir tikai septiņas komandas, tēmējam uz vietu labāko četriniekā. Tālāk prognozēt neko nevaru,” Rihards Puķītis.

Pagājušajā nedēļas nogalē BVVL sacensības sestdien ar uzvaru uzsāka līgas septiņkārtējās uzvarētājas "Selver" un 2012./2013. gada sezonas uzvarētājas TTU mantiniece Tallinas "Selver/TalTech", kas Tartu piecos setos ar Latvijas volejbolista Eduarda Stieģeļa palīdzību apspēlēja pašreizējo čempioni "Bigbank". Dienu vēlāk pie uzvaras tika arī Edvarta Buivida jaunais klubs "Barrus"/"Voru" VK, kas savā laukumā pieveica "Parnu" VK.

Šajā nedēļas nogalē Latvijas komandas tiksies viena pret otru, divas spēles aizvadot RTU volejbolistiem. Vispirms 8. oktobrī tie savā laukumā cīnīsies pret ''Ezerzeme''/DU, bet dienu vēlāk pret ''Jēkabpils Lūši''.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija