Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Mūsējās komandas Meistarlīgā zaudē Igaunijas grandiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsējās komandas Meistarlīgā zaudē Igaunijas grandiem
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Šodien Credit24 Meistarlīgā zaudējumus pret Igaunijas grandiem un turnīra tabulā trijniekā esošajiem Tallinas “Selver” un Tartu “Bigbank” piedzīvoja “RTU/Robežsardze/Jūrmala” un VK “BIOLARS/Jelgava MSĢ”.

Vakar Baltijas līgā "Biolars/Jelgava MSĢ” viesos ar 0-3 (20:25, 8:25, 17:25) piekāpās čempionvienībai Tallinas "Selver". Arī “RTU/Robežsardze/Jūrmala” šodien Tallinā nespēja neko likt pretī Igaunijas galvaspilsētas klubam, zaudējot ar tādu pašu rezultātu 0:3 (17:25, 20:25, 20:25).

Pirmā seta sākumā neliels pārsvars piederēja mūsējiem – 5:3, pēc tam 6:5. Taču tā diemžēl bija pēdējā reize, kad atradāmies vadībā. Pateicoties Gabduļina pūlēm “RTU/Robežsardze/Jūrmala” vēl seta beigās izdevās pietuvoties līdz mīnuss 3 - 16:19, taču beigu daļā igauņu sešiem punktiem spējām atbildēt ar vienu, kā rezultātā pirmais sets zaudēts ar 17:25.

Otrais sets iesākās līdzīgi mūsējiem panākot vadību ar to pašu 6:5, divus punktus ar bloku nopelnot Dzenim. Taču atšķirībā no pirmā seta turpinājums šoreiz bija citādāks, proti, mums par labu. Pēc Gabduļina gremdes Latvijas komanda atradās vadībā ar 11:8. Igauņu kļūdas servēs un gremdēs ļāva “RTU/Robežsardze/Jūrmala” saglabāt vadību ar 15:13. Igauņi sasparojās, bet Gabduļins ar gremdi vēl panāca neizšķirtu 16:16. Turpinājumā izpaudās “Selver” pārākums, un līdz ar to arī zaudēts otrais sets, bet jau ar mazāku starpību – 20:25.

Trešajā setā pie rezultāta 17:24 “RTU/Robežsardze/Jūrmala” izdevās atspēlēt trīs mačbumbas un noslēgt pēdējo setu ar tādu pašu rezultātu kā otro – 20:25. Tādējādi “RTU/Robežsardze/Jūrmala” piedzīvoja jau ceturto zaudējumu četrās spēlēs, kamēr “Selver” tik pat spēlēs tika pie trešās uzvaras.

Trešo uzvaru trijās spēlēs nopelnīja Tartu “Bigbank”, kas savās mājās trešo reizi lika kapitulēt VK “BIOLARS/Jelgava MSĢ” – 0:3 (20:25, 12:25, 15:25).

Spēle bija līdzīga tikai pirmajā setā. Pēc neizšķirtā 6:6 igauņi izvirzījās priekšā 11:7, vadību ar dažu punktu pārsvaru noturot arī turpinājumā – 15:11, 18:14. Taču tajā brīdī VK “BIOLARS/Jelgava MSĢ” izdevās atjaunot intrigu, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam – 18:19. Cerības vēl saglabājās arī pie 19:21, taču tad Tartu klubs guva trīs punktus pēc kārtas un pirmā seta liktenis bija izšķirts.

Nākamajos divos setos viss jau bija skaidrs seta pirmajā pusē, kad “Bigbank” bija panākuši attiecīgi 15:5 otrajā un 11:3 trešajā setā.

Abas šodien spēles aizvadījušās mūsu komandas, kas pagaidām vēl nav uzvarējušas, turnīra tabulā atrodas noslēdzošajās divās vietās – 8. un 9.vietā. Vienīgā, kas ir tikusi pie uzvaras, ir Jēkabpils “Lūši”.

Rīt "RTU/Robežsardze/Jūrmala” viesos tiksies ar Tartu "Bigbank". Spēles sākusm plkst.15.00.