Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Dāmu volejbola izlase aizvadīs četras pārbaudes spēles ar lietuvietēm

Jānis Celmiņš

Dāmu volejbola izlase aizvadīs četras pārbaudes spēles ar lietuvietēm
Latvijas dāmu izlases galvenais treneris Jānis Leitis
Foto: cev.lu

Latvijas Sieviešu izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta pirmās kvalifikācijas kārtas turnīram, kas notiks no 9. līdz 11.maijam Zviedrijā, no 1. līdz 4. maijam aizvadīs pārbaudes spēles ar Lietuvas izlasi. Divas pirmās spēles risināsies Rīgā, SN Daugava un otrā no tām būs skatāma portālā Sportacentrs.com.

Latvijas izlase līdz kvalifikācijas kārtas turnīram aizvadīs četras pārbaudes spēles ar Lietuvas izlasi. 1. un 2.maijā pl.19.00 spēles notiks Daugavas sporta namā (Rīgā, Kr.Barona ielā 107), bet 3. un 4.maijā Latvijas izlase dosies uz Lietuvu, kur aizvadīs vēl divas spēles ar lietuvietēm. Otro no četrām spēlēm tiešraidē demonstrēs portāls Sportacentrs.com.

Latvijas Sieviešu izlases galvenais treneris Jānis Leitis: "Treniņos piedalās 15 izlases kandidātes un ir patīkami strādāt, jo ir jūtama pašatdeve katrā treniņā. Man patīk, ka visas ir ļoti aktīvas un kustīgas laukumā. Protams, ka ir lietas, kas līdz galam vēl nesanāk, jo viena otru vēl līdz galam nejūt, bet domāju, ka līdz kvalifikācijas kārtas spēlēm visas saspēlēsies."

Izvērtējot darbu treniņos un spēlētāju varējumu, treneris ir pārliecināts, ja spēlētājas spēs noturēt servju uzņemšanu, izlasei ir iespēja uzvarēt pretinieces: „Galvenais ir noturēt servju uzņemšanu, ja tā būs, tad mums ir ļoti labas iespējas pārspēt pretinieces. Neesmu redzējis kāda ir Norvēģijas un Zviedrijas izlase, bet atceroties, kā rudenī aizvadījām spēles Pasaules čempionāta atlasē pret tādām izlasēm kā Ungārija, Izraēla un Melnkalne, domāju, ka varam cīnīties par uzvaru katrā spēlē.”

EČ kvalifikācijas turnīra 1.kārtā Latvijas izlases pretinieces būs Norvēģijas, Zviedrijas un Gruzijas volejbolistes. Pirmo maču 9.maijā mūsu dāmas aizvadīs pret norvēģietēm.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija