Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Toms Švans: ''Bronzas medaļas Baltijas līgā ir labi''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Toms Švans: ''Bronzas medaļas Baltijas līgā ir labi''
VK "Parnu". Foto: volley.ee/Gertrud Alatare

“Credit24” meistarlīgā volejbolā finālčetrinieka spēles Tartu notika bez Latvijas klubu līdzdalības, taču bronzas medaļu izcīnīja Toms Švans kopā ar “Parnu VK” komandu.

Lai arī Latvijas klubi šoreiz “Credit24” meistarlīgas labāko četriniekā nebija pārstāvēti, finālčetrinieka cīņās piedalījās arī Latvijas volejbola pārstāvji, sestdien par bronzu cīnoties Latvijas valstsvienības bijušā galvenā trenera Avo Kēla trenētajai un Toma Švana pārstāvētajai “Parnu VK”, kā arī Austra Štāla trenētajai Klaipēdas “Amber Volley”.

Sestdien cīņā par bronzu “Parnu VK” atspēlējās no 0-2 un svinēja uzvaru ar 3-2 (25:27, 22:25, 25:14, 25:14, 25:10) pieveica “Amber Volley”. Švans uzvarā ieguldīja 12 punktus, četrus no tiem sakrādams blokā un divus – ar servi, bet par komandas rezultatīvāko spēlētāju ar 18 punktiem kļuva Gabriels Kavalkante, četrus no punktiem gūstot ar bloku. 13 punktus guva Markuss Ūskari, 12 – Bohdans Mazenko, kurš trīsreiz izcēlās blokā. Štāla vadītajā komandā pa 12 punktiem guva Arns Rumševičs un Daumants Katins, 10 – Artūrs Vincelovičs.

“Jā, piektdien cīņa bija vienos vārtos. Pirmajā setā cīņa noritēja punkts punktā, vajadzēja aizķerties, bet neizdevās. Arī pretinieki labi spēlēja un aizsardzībā cēla augšā mūsu sistās bumbas, pēc tam gūstot punktus. Nesanāca apstādināt arī viņu uzbrukuma līderi Mateju Šmidlu,” pēc bronzas medaļu izcīnīšanas teica Latvijas valstsvienības kapteinis Švans.

“Mačā par trešo vietu pirmais sets arī ritēja punkts punktā. Galotnē pāris bumbu izšķīra uzvarētāju. Zaudējām otrajā setā, un mēs ieguvām brīvības sajūtu, jo mums vairs nebija ko zaudēt. Mums bija jāmēģina riskēt, kaut ko mainīt, un puiši spēlēja brīvi. Varbūt arī “Amber Volley” par ātru noticēja uzvarai. Bronza – tas ir labi. Nostartējām savu spēju robežās. Arī pamatturnīrā ieņēmām trešo vietu. Ja no Tallinas “Selver” neaizietu cēlājs, varbūt mēs būtu zemāk,” uz likumsakarībām norāda pirmā tempa spēlētājs.

Viņš arī atzīmē, ka Pērnavas komandā spēlē arī divi puiši no Ukrainas, kuri ļoti pārdzīvo par Krievijas iebrukumu Ukrainā, un pārdzīvo arī pārējie komandas biedri. Tāpēc noskaņoties cīņām un visas domas veltīt spēlei nebija iespējams.

Vērtējot paša veikumu šosezon, spēlētājs atzīst, ka “pašam sezona ir bijusi kā pa kalniem. Gan komandai, gan pašam trūkst stabilitātes – spēlējam labāk, tad sliktāk. Ir sanācis arī slimot, un fiziskās sajūtas ir neizprotamas – reizēm ir labāk, bet pēc tam esmu nesaprotamā fiziskā “bedrē””.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv