Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu volejbola izlase dodas uz pirmo Sudraba līgas spēli Tartu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas sieviešu volejbola izlase dodas uz pirmo Sudraba līgas spēli Tartu
Latvijas sieviešu izlase. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Piektdienas rītā 14 spēlētāju sastāvā uz Tartu devās Latvijas sieviešu izlase, lai 27. maijā aizvadītu pirmo šīs sezonas Sudraba līgas spēli pret Igauniju, informē volejbola federācija.

No 17 izlases kandidātēm uz Igauniju nedevās savainojumu ārstējošā Kristīne Gabranova, kā arī Kristīne Leskinoviča un Vlada Pridatko, kuras, iespējams, piedalīsies kādās no nākamajām līgas spēlēm.

Aizvadītajā nedēļas nogalē abas komandas Paidē tikās divās pārbaudes spēlēs, Latvijai tajās piekāpjoties ar 1-3 (25:19, 21:25, 22:25, 23:25) un 2-3 (25:18, 25:16, 13:25, 14:25, 16:18).

“Parasti es saku, ka esmu iemācījies nelolot cerības. Mums ir jābrauc uz Tartu, jāpriecājas par savu spēli un jāturpina spēlēt ar līdzšinējo attieksmi. Tā būs trešā spēle ar Igauniju. Šoreiz tas būs oficiāls mačs, par kuru piešķirs punktus,” pirms spēles ar Igauniju saka komandas galvenais treneris Daniele Kaprioti.

“Protams, ir lielais sapnis – finālčetrinieks. Tas patiešām ir lielais sapnis, jo pretinieces ir rangā augstāk par mums. Tomēr meitenes zina, ka viņas ir ļoti progresējušas, un man patīk viņu attieksme, jo viņas spēlē par Latviju. Ja iekļūsim finālčetriniekā, tas būs kaut kas īpašs,” stāsta Kaprioti, kurš apstiprina, ka komandas kapteine būs Paula Ņečiporuka. “Paula bija kapteine iepriekšējā sezonā, un viņa ir perfekta kapteine. Viņa iestājas par komandu, taču tādas ir visas mūsu spēlētājas.”

“Sagatavošanās posmā daudz strādājām pie saspēles un spēles elementiem, nevis tikai tehnikas, kas, man liekas, ļoti palīdzēja arī pārbaudes spēlēs. Spēles dinamika ir ļoti izmainījusies kopš pagājušā gada. Man liekas, ka treneris Daniele jau teica, ka viņš bija ļoti pārsteigts par mūsu sniegumu mačos ar Igauniju, un arī es noteikti biju ļoti pārsteigta. Salīdzinot, kādas spēles mums ar igaunietēm bija pagājušajā gadā, tā bija kā diena pret nakti emociju un cīņasspara ziņā,” par gatavošanās periodu saka Paula Ņečiporuka, kura Somijā aizvadīja savu pirmo sezonu profesionāles statusā.

“Atcerēties sajūtas, kādas bija pārbaudes spēlēs, saprast, ka mēs turpat vien esam, kur spēlē spēcīgākas valstis. Noturēties tajā līmenī un turpināt cīnīties,” par mērķiem Sudraba līgas turnīrā saka komandas kapteine.

A grupā bez Latvijas un Igaunijas ir arī Austrija un Ziemeļmaķedonija, pret kuru Skopjē Latvijas izlase 31. maijā aizvadīs nākamo maču.

Kopā ar Kaprioti izlasē strādā treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris Roni Antero Rekola, statistiķis Mareks Maksimovs un menedžeris Kristaps Čerņavskis.

Izlases sastāvs spēlei pret Igauniju

Cēlājas – Elvita Dolotova (Sēkešfehērvāras “MAV Elore”, Ungārija), Elza Reknere (RVS/LU).

Pirmā tempa spēlētājas – Anna Rīta, Junora Vagele, Anželika Ivanova (visas – RVS/LU).

Diagonālās spēlētājas – Marta Levinska (Arizonas Štata universitāte, ASV), Megija Dambrehte (RVS/LU).

Otrā tempa spēlētājas – Anija Jurdža (Ņīreģhāzas “Fatum”, Ungārija), Paula Ņečiporuka (Rovaniemi “Arctic Volley”, Somija), Kristīne Kramēna (RVS/LU), Anna Kovala (RSU/MSĢ).

Libero spēlētājas – Elīna Zvaigzne, Sindija Bože (abas – RVS/LU), Megija Grundmane (RSU/MSĢ).

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2023-05-27 07:07, pirms gada
Daudz kas paliek Kolizeja aizkulisēs. Kur pazuda Pridatko un Ragozina un kur bija Dolotova kontrolspēļu laikā? Vai arī tā ir daļa no izrādes? Un galu galā jāsaprot, kas tā pēc galvenā režisora scenārija drāma vai komēdija?

     [+] [-]

, 2023-05-27 20:16, pirms gada
Nu Ragozina jau nu tiešām izlasei nepietrūkst, vajag ne tikai gribēt, bet arī varēt, skatāmies uz sevi arī ar mazu paškritikas devu un esam godīgi.