Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

U17 volejbolistes Daugavpilī ar katru setu spēlē labāk, bet zaudē favorītei Polijai

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

U17 volejbolistes Daugavpilī ar katru setu spēlē labāk, bet zaudē favorītei Polijai
U17 meiteņu volejbola izlase. Foto: CEV / Latvijas Volejbola federācija

Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolā šodien sākās Eiropas U-17 meiteņu čempionāta pirmās kārtas kvalifikācijas turnīrs volejbolā, kur mūsu izlase ar 0-3 atzina grupas galvenās favorītes Polijas pārākumu, informē Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas un Polijas pirmajā setā dominēja grupas galvenās favorītes, līdz ar to mūsu volejbolistēm nācās piekāpties - 6:25. Otrajā setā pēc draudīga sākuma (0:7) laukuma saimnieces mazliet atguvās un galu galā zaudēja ar 12:25. Trešajā setā mājinieces vēl vairāk uzlaboja savu sniegumu un panāca izlīdzinājumu (5:5), cienīgi turējās (11:13 un 13:16), taču turpinājumā pretinieces palielināja savu pārsvaru (15:24). Servējot Aleksandrai Timberei, mūsu volejbolistes guva vairākus punktus pēc kārtas, beigās rezultāts sanāca solīds - 19:25.

Latvijas valstsvienības labā Līva Ēbere un Anete Čelnova guva attiecīgi astoņus un septiņus punktus, savukārt Polijas sastāvā rezultatīvākā izrādījās Olīvija Jaroņa (12).

"Bija neliels uztraukums, bet saņēmāmies, jo sapratām, ka nav no kā baidīties," pēc mača saka Latvijas izlases kapteine Aleksandra Timbere, kura uzskaita vēl uzlabojamos elementus. "Tā noteikti varētu būt aizsardzība, varēja uzreiz redzēt, ka tā mums pieklibo. Kā arī noteikti jāuzlabo serves, jo mēs zinām, ka pretinieces noteikti ir gatavojušās."

Ievas Ņečiporukas trenētā Latvijas meiteņu izlase Daugavpilī centīsies izcīnīt vismaz trešo vietu grupā, lai iekļūtu Eiropas U-17 čempionāta otrās kārtas kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas meitenes ir vienā grupā ar Poliju, Baltkrieviju un Lietuvu, bet otrā grupā cīnās Igaunija, Gruzija, Krievija un Ukraina. Katrā no grupām komandas izspēlēs apļa turnīru. Turnīra pēdējā dienā savstarpējās spēlēs tiksies abu grupu attiecīgi pirmo, otro, trešo un ceturto vietu ieguvušās komandas, nosakot vietu sadalījumu. Labākā izlase kvalificēsies EČ finālturnīram, bet otrās līdz sestās vietas ieguvējas nopelnīs ceļazīmi uz Eiropas meistarsacīkšu otrās kārtas kvalifikācijas turnīru.

Mūsu grupas agrajā spēlē Baltkrievijas jaunās volejbolistes ar 3-0 (25:14, 25:14, 25:20) pieveica nomināli vājāko Lietuvas izlasi.

Daugavpilī notiekošās sacensības vienlaicīgi ir Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāts, kas risinās "burbuļa" apstākļos bez skatītājiem. Eiropas U-17 meiteņu čempionāta finālturnīrs ar 12 komandu piedalīšanos notiks 2022. gada jūlijā Čehijas pilsētās Olomoucā un Prostejovā.

Latvijas U-17 meiteņu izlases spēles
25.11. 18.30 Latvija – Polija 0-3 (6:25, 12:25, 19:25)
26.11. 18.30 Latvija – Baltkrievija
27.11. 18.30 Latvija – Lietuva
28.11. ??.?? Latvijas spēle par vietu

Izmantotie resursi:
volejbols.lv