Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

U17 LČ uzvar RVS volejbolisti un Daugavpils BJSS volejbolistes

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

U17 LČ uzvar RVS volejbolisti un Daugavpils BJSS volejbolistes
U17 RVS komanda. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv

Latvijas U-17 čempionātā volejbolā Rīgā par čempioniem kļuvuši Rīgas Volejbola skolas pirmās komandas pārstāvji, bet Limbažos meiteņu sacensībās uzvarēja Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas komanda, informē federācija.

U-17 grupā zēniem uzvarēja Māra Vensberga trenētā RVS pirmā komanda, kas finālā ar 3-2 (15:25, 21:25, 25:18, 25:21, 15:13) pieveica Franča Naidjonoka vadīto Daugavpils BJSS.

“Vismaz čempionāta beigas var vērtēt kā spīdošas. Regulārajā čempionātā komandas aizvadīja divus apļus, katrai ar katru tiekoties divreiz, un savus pretiniekus pusfinālā un finālā ne reizi neuzvarējām,” par nedēļas nogalē Rīgā notikušo finālturnīru saka RVS I komandas galvenais treneris Māris Vensbergs. “Zinājām, ka esam spēcīgāki par pretiniekiem ceturtdaļfinālā MVS [to RVS komanda uzvarēja ar 3-1], taču tālāk tādas pārliecības nebija. Pret Cēsu pilsētas SS/Siguldas VĢ pamatturnīrā mums klājās pavisam vāji, taču tagad piecos setos vinnējām. Līdz finālam komandu vadīja Māris Orups, kamēr mēs ar otro komandu Viļakā spēlējām par 7.-9. vietu. Smējāmies, ka Māris man nolika finālu uz paplātes.”

“Arī fināls sanāca interesants. Cēlājs Markuss Vensbergs guva traumu, turklāt pirmajā setā mūsu galvenais servju uzņēmējs guva savainojumu, un viņu nācās nomainīt ar pirmā tempa spēlētāju. Pirmos divus setus zaudējām, tad pamodāmies un spraigā cīņā uzvarējām, spēlējot ar otro cēlāju un trim “pirmajiem tempiem”,” finālu komentē Vensbergs, kurš jau piektdien dosies uz spēcīga sastāva U-17 komandu turnīru Itālijā. Latvijas izlasē, kura gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas sacensībām, būs astoņi Latvijas čempioni.

Bronzas godalgas izcīnīja Ģirta Mārtiņsona trenētā Cēsu pilsētas SS/Siguldas VĢ, kas pēdējā spēlē ar 3-0 (25:19, 26:24, 25:22) apspēlēja Jēkabpils SS/Aizkraukles novada SS.

Par labākajiem spēlētājiem finālsešiniekā tika atzīti šādi volejbolisti: Valters Ķirsons (RVS I), Ņikita Dimitrijevs (Daugavpils BJSS), Matiss Šalkovskis (Cēsu pilsētas SS ), Renārs Seilis (Jēkabpils SS), Pauls Balandiņš (MVS), Guntis Freibergs (Talsu novada SS/Dundaga).

U-17 grupā meitenēm pārākas bija Daugavpils BJSS volejbolistes ar treneri Žannu Zaņeginu, kas finālā ar 3-1 (25:21, 22:25, 25:16, 25:17) apspēlēja RVS I komandu (treneres Natālija Deveikusa un Viktorija Korbuta). Trešo vietu izcīnīja Normunda Lūša trenētā RVS IV komanda, kas ar 3-1 (28:26, 19:25, 25:17, 25:14) pārspēja Kuldīgas novada Sporta skolu.

Par labākajām spēlētājām fināla sešiniekā tika atzītas šādas volejbolistes: Eva Elizabete Brokāne (Daugavpils BJSS), Elizabete Barone (RVS I), Elizabete Zimeta (RVS IV), Laura Šmīdenberga (Kuldīgas novada SS), Estere Martinsone (Limbažu novada SS) un Marija Ņilova (RVS II).

Kā nākamie Latvijas čempionus no 22. līdz 23. aprīlim noskaidros U-19 vecuma grupas zēni.

U17 LČ zēniem Rīgā

1. Rīgas Volejbola skola – treneris Māris Vensbergs
2. Daugavpils BJSS – treneris Francis Naidjonoks
3. Cēsu pilsētas SS/Siguldas VĢ – treneri Ģirts Mārtiņsons/Normunds Šulte
4. Jēkabpils SS/Aizkraukles novada SS – treneri Raivis Obrumans/Ivars Māliņš
5. Minusas Volejbola skola – treneris Arnis Reliņš
6. Talsu novada SS/Dundaga – treneri Una Sila/Gundega Lapiņa

U17 LČ meitenēm Limbažos

1. Daugavpils BJSS – trenere Žanna Zaņegina
2. Rīgas Volejbola skola I k. – treneri Natālija Deveikusa/Viktorija Korbuta
3. Rīgas Volejbola skola Ivk. – treneris Normunds Lūsis
4. Kuldīgas novada Sporta skola – trenere Ieva Ņečiporuka
5. Limbažu novada Sporta skola – treneri Inta Mežgaile, Mārīte Sakārne
6. Rīgas Volejbola skola II k. – treneris Raivis Mizāns

Izmantotie resursi:
volejbols.lv