Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Puķītis: "Smagāka viennozīmīgi ir trenera medaļa"

Jānis Celmiņš

Puķītis: "Smagāka viennozīmīgi ir trenera medaļa"
Rihards Puķītis un čempione "Ezerzeme"/DU. Foto: LVF

“Sezonas panākumu atslēga bija zaudētie “piecsetnieki” sezonas sākumā. Tie lika pārdomāt stratēģiju, spēlētājiem pārdomāt psiholoģiju laukumā,” pēc triumfā Latvijas volejbola čempionātā teica “Ezerzeme”/DU komandas galvenais treneris Rihards Puķītis.

Jau vēstīts, ka “Optibet” Latvijas čempionāta finālsērijas piektajā spēlē “Ezerzeme”/DU trešdien savā laukumā pieveica “RTU/Robežsardze/Jūrmala” vienību un sērijā uzvarēja ar 3-2.

“Pirmais sets bija ļoti smags. Nebija izslēgts, ka būs jāspēlē visi pieci seti, bet trešā seta vidū jau pie sevis sāku domāt par uzvaru,” pēc mača LTV7 tiešraidē teica uzvarētāju treneris Rihards Puķītis, kuram šis bija trešais čempionu tituls, divus kā spēlētājam sakrājot kopā ar SK “Jēkabpils Lūši”. “Šodien lieliski strādāja viss kopā – bloks un aizsardzība, aizsardzība un uzbrukums. Labākā sezonas spēle. Viss sastājās savās vietās. Varbūt arī man ir kādi nopelni panākumā, taču pārsvarā tas ir puišu nopelns.”

“Smagāka viennozīmīgi ir trenera medaļa. Viens ir darbs ar sevi, bet trenerim jāiegulda darbs citos, jo spēlētāju ir daudz – vesela komanda,” sarunā ar LVF preses dienestu pēc cīņas teica treneris. “Sezonas panākumu atslēga bija zaudētie “piecsetnieki” sezonas sākumā. Tie lika pārdomāt stratēģiju, spēlētājiem pārdomāt psiholoģiju laukumā. Ilgi nomocījāmies, līdz tikām pie kvalitatīvāka volejbola. Puiši saņēma sevi rokās un saprata, ka jācīnās ne tikai ar pretinieku, bet arī pašiem ar sevi. Un cepure nost skatītāju priekšā!”

“MVP balva – tas bija liels pārsteigums, ļoti negaidīti,” LVF preses dienestam teica Daugavpils komandas cēlājs Mārtiņš Jansons, kurš par čempionu kļuva pirmoreiz. “Komandai šosezon gāja visādi. Bijām labi nokomplektēti, bet sākumā bija traumas, kas patraucēja arī Latvijas kausā. Rezultāti bija kā pa kalniem. Pēc Latvijas kausa visi izveseļojās, un sāka parādīties rezultāti. Baltijas līgā gan, liekas, bijām bedrē, pusfinālā patraucēja uztraukums, bet kopumā sezona sanāca laba. Šīs sezonas divas medaļas ir ļoti vērtīgas. Baltijas līgā trešā vieta ir augsts sasniegums, un vēl Latvijas čempionu tituls. Sezona ar lielu plusa zīmi.”

“Šodien viss visiem izdevās. Cīnījāmies visi, un man bija viegli, nebija galva jālauza, kam celt. Visiem varēju dot,” saka Mārtiņš. “Tomēr zinājām arī, ka nedrīkstam atslābt. Finālspēle bija pēdējā cīņa sezonā. Bija jāizdara viss, kas mūsu spēkos, un jāpieliek punkts sezonai. Viss bija jāizdara pēc labākās sirdsapziņas.”

“Paldies atbalstītājiem. Tas ir arī viņu sniegums. Četrus gadus esmu šajā komandā, un pa šiem gadiem esam kļuvuši kā viena ģimene. Šoreiz sanāca zelts,” pēc spēles teica Andris Širjakovs. “Kad ienācu laukumā, ieraudzīju skatītājus un redzēju, ka arī visiem mūsu spēlētājiem deg acis. Izšķirošais bija pirmais sets, kad bija saspringta cīņa. Pēc tam Jūrmalas komandai pazuda emocijas.”

Informāciju sagatavoja:
LVF