Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Puķītis: "Precīzāk nospēlējām vieglās bumbas pēc darbībām aizsardzībā"

Jānis Celmiņš

Puķītis: "Precīzāk nospēlējām vieglās bumbas pēc darbībām aizsardzībā"
Rihards Puķītis. Foto: LVF

“Pēc trešā seta komandā bija neliels haoss, taču laicīgi sakoncentrējāmies. Mani iekšēji nepameta sajūta, ka pēc trešā seta varam panākt arī piekto, bet piektajā setā jau uzvarēja tas, kam stiprāki nervi,” pēc uzvaras Latvijas volejbola čempionāta finālsērijas trešajā spēlē teic “Ezerzeme”/DU vienības galvenais treneris Rihards Puķītis.

Jau vēstīts, ka arī trešajā Latvijas čempionāta finālsērijas spēlē uzvaru svinēja mājinieki – "Ezerzeme"/DU savā laukumā Daugavpilī piecos setos tika galā ar Jūrmalas RTU/"Robežsardze" (25:23, 22:25, 19:25, 27:25, 17:15), finālsērijā panākot 2-1.

“Cīņa bija ļoti interesanta, ar pavērsieniem abām komandām par labu. Vienu setu mēs teicami nospēlējām, otru pretinieki… Spēles kvalitāte bija mainīga. Beigās sanāca tā – kas mazāk kļūdījās, tas uzvarēja. Mēs labāk un precīzāk nospēlējām vieglās bumbas pēc darbībām aizsardzībā,” pēc spēles teica “Ezerzeme”/DU treneris Rihards Puķītis. “Pēc trešā seta komandā bija neliels haoss, taču laicīgi sakoncentrējāmies. Mani iekšēji nepameta sajūta, ka pēc trešā seta varam panākt arī piekto, bet piektajā setā jau uzvarēja tas, kam stiprāki nervi. Setu galotnēs varbūt labāk uzservējām un noturējām servju uzņemšanu. Statistika varbūt nav pilnīgi precīza, bet servju uzņemšanas procenti mums ir labāki. Servju uzņemšana arī bija izšķirošā.”

“Pēc trešā seta varbūt tieši emocijas palīdzēja atspēlēties. Nevarēja neviens atsist, arī man bija grūti, nevarēju atrast valodu ar cēlāju,” LTV7 tiešraidē sacīja Andris Širjakovs. “Paši vainīgi, ka spēlējām piecus setus. Ja spēlētu savu spēli, būtu 3-0, bet tagad ar pašu kļūdām sanāca 3-2.”

“Bijām gandrīz salauzuši pretiniekus, atlika vien paspiest un salauzt līdz galam. Seta vidū viņiem sanāca dažas labas izspēles, viņi ieguva otro elpu, un arī skatītāji palīdzēja,” tiešraidē sacīja Patriks Pinka. “Bijām atraduši labu veidu, kā daudzus “pieķert” blokā, arī aizsardzībā. Viņi spēlēja aukstasinīgāk, atrada rokas, pa ko uzsist, spraugas blokā. Bijām labi noskaņojušies, nedaudz pietrūka. Visi labi cīnījās, un spēle ritēja punkts punktā.”

Ceturtā finālspērijas spēle svētdien, pulksten 19.00, notiks Jūrmalā. Rītdienas spēle var kļūt arī par noslēdzošo sērijā.

     [+] [-]

, 2023-04-16 12:52, pirms gada
Redzot RTU spēli vakar, nepamet sajūta, ka skatos kādu 2-3 sezonu vecu atkārtojumu, kad spēlēja pārāk daudz uz Avdejevu (cerams pareizi uzvārdu atceros) kā līderi, arī kad negāja spēle no rokas. Tas pats vakardien ar Gabduļinu, īpaši 3. seta galotnē - nu nespēj nokārtot, un to jau arī Daugavpils izmantoja, vai tiešām tas soliņš tik šaurs?