Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Schenker" līgas starpfinišs

Jānis Celmiņš

"Schenker" līgas starpfinišs
SK "ELVI/Kuldīga" pamatturnīrā izcīnīja
18 uzvaras un ierindojās trešajā vietā
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās "Schenker" volejbola līgas pamatturnīrs. Piedāvājam nelielu atskatu uz Latvijas klubu veikumu.

SK „ELVI/Kuldīga” – pēc pirmā apļa bija labākā no Latvijas komandām un tāda arī palika pēc pamatturnīra (trešā vieta aiz Selver un Tartu Pere Leib). Starpsezonu periodā labi pastrādājusi spēlētāju piesaistes frontē SK „ELVI/Kuldīga” vadība varēja būt apmierināta. Vasarā kurzemniekiem izdevās piesaistīt Ēriku Baiku, Ilmāru Balodi, Gati Vanagu, kā arī Latvijas izlases cēlāju Vjačeslavu Grimailovu. Arī viens no labākajiem šīs sezonas „Schenker” līgas viesspēlētājiem (Andrejs Ļevčenko) spēlē Kurzemes pusē. SK „ELVI/Kuldīga” kā vienīgajiem šosezon (pagaidām…) izdevies apspēlēt neapšaubāmos līgas līderus „Selver” volejbolistus. Kluba vadībai izdevies apvienot pieredzi ar jaunības maksimālismu un lūk, arī rezultāts – trešā vieta pēc „Schenker” līgas pamatturnīra.

1/4 finālā pret „Parnu” VK kuldīdzniekiem viegli neklāsies, taču šajā pārī viņi noteikti būs favorīti.

SK „Rīga” – Starpsezonu periodā piesaistījuši izlases trenera asistentu Uģi Krastiņu SK „Rīga” visas sezonas garumā izdevies iztikt bez lieliem kritumiem. Klubs ilgu laiku meklēja pastiprinājumu ārpus Latvijas robežām un izskatās, ka īsi pirms sezonas beigām meklēto ir izdevies atrast – parakstīti līgumi ar Pedro Siso (Venecuēla) un Szaboltu Szalai (Ungārija). Nākotnes plāni klubam ir lieli, nu jāskatās kā rīdziniekiem veiksies šīs sezonas izšķirošajās spēles…

1/4 finālā SK „Rīga” pretī stāsies VK „Lāse-R”. Rīgas klubu derbijs skatītājos var izraisīt lielu interesi. Vai šajā sērijā pietiks ar divām spēlēm? Diez vai…

VK „Lāse-R” - Pēc Gundara Celitāna došanās laimes meklējumos uz Franciju, līdera vieta „robežsargu” frontes līnijā ilgu laiku bija (iespējams arī šobrīd) brīva. Epizodiski labu sniegumu parādīja šīs sezonas lielākais atklājums Romāns Saušs, tāpat veiksmīgas spēles aizvadījuši „izlases vīri” - Lauris Iecelnieks, Jevgēņijs Grimailovs un Armands Celitāns. Sezonu iesākuši palēnām Raimonda Vildes trenētie VK „Lāse-R” volejbolisti, tuvojoties sezonas beigām tomēr spēja uzlabot savas pozīcijas un pamatturnīra noslēgumā izcīnīt piekto vietu.

1/4 finālā VK „Lāse-R” pretinieki ir SK „Rīga” volejbolisti. Pamatsastāvs „robežsargiem” ir labs, bet vai rezervistu soliņš savukārt nedaudz garāks – SK „Rīga”. Vai tas būs izšķiroši?

VK „Biolars/Ozolnieki” – Pēc pirmā „Schenker” līgas apļa „oži” bija septītie un tur arī palika pēc otrā. Zaudējumi visām līderkomandām (Selver, Parnu VK, SK „ELVI/Kuldīga, SK Rīga) „ožiem” nav ļāvuši pakāpties augstāk, taču pieredzējušie Kardašs, Vilmanis, Baranovskis un Jamrovskis vairākkārt izšķirošajos brīžos spējuši saņemties un izcīnīt svarīgas uzvaras. Svaigā atmiņā visiem vēl ir Latvijas kausa „final four” turnīrs, kurā Jurijs Deveikuss ar ierobežotiem resursiem spēja pārspēt gan SK „ELVI/Kuldīga”, gan VK „Lāse-R”. Vai pieredzējušie „oži” spēs saņemties arī „Schenker” līgas noslēgumā?

1/4 finālā VK „Biolars/Ozolnieki” pretinieki būs „Tartu Pere Leib”. Favorīti šajā pārī noteikti ir Tartu volejbolisti, taču arī „oži” viņiem neko tāpat vien dāvināt negatavojas.

SK „Cēsu Alus” – Sezonu iesākuši vareni (ilgi turējās līgas vadībā) cēsnieki ar vien vairāk sakritās un tuvojoties pamatturnīra noslēgumam cīnījās par pēdējo ceļazīmi uz „play-off”, kuru beigās arī izcīnīja. Lielisks papildinājums vidzemniekiem noteikti ir Nils Dauburs, kurš neilgi pirms papildu pieteikumu pieņemšanas beigām tika iekļauts Cēsu kluba rindās un komandas vadību nepievīla. Pirmo reizi kluba pastāvēšanas laikā cēsniekiem izdevies iekļūt līgas labāko astoņu komandu skaitā un piedalīties „play-off”.

1/4 finālā SK „Cēsu Alus” pretī stāsies varenie „Selver” volejbolisti. Par 99,99 procentiem var teikt, ka „aliņi” var sākt gatavoties cīņām par piekto līdz astoto vietu.

VK „Ezerzme/DU” – Šī sezona daugavpiliešiem nav bijusi tik veiksmīga kā iepriekšējā. Ar izcīnītajām četrām uzvarām daugavpiliešiem nācies samierināties ar desmito vietu, turklāt vienu reiz jaunos daugavpiliešus izdevies apspēlēt pat „Viru” VK.

Rezumē: Neskatoties uz organizatoriskajām problēmām sezonas sākumā viss izdevies godam. „Schenker” līgai ir savs klubs Eiropā (lasīt Selver), spēles starp labākajām deviņām komandām ir neprognozējamas. Reti kura cita sporta veida čempionāts var lepoties ar tik saspringtu cīņu par pirmajām deviņām vietām. Klubos parādījušies pirmie nopietnie viesspēlētāji, vietējie jaunie talanti meistarībā pielikuši, Latvijā atgriezušies vairāki ārzemēs spēlējošie. Arī skatītāju interese, tuvojoties pavasarim, krietni vien pieaugusi.

Pirmās 1/4 finālu spēles tiks izspēlētas jau 28. februārī, bet līgas "final four" turnīrā iekļūs tās komandas, kuras izcīnīs uzvaras sērijā līdz divām uzvarām. Šosezon veseliem trim Latvijas klubiem ir labas izredzes aizbraukt uz „Schenker” līgas „final four” turnīru, kurš šosezon 8. un 9. martā risināsies Tallinā.

"Schenker" līgas pamatturnīra beigu tabula
1. Selver 64 p.
2. Tartu Pere Leib 55 p.
3. SK ELVI/Kuldīga 54 p.
4. SK Rīga 51 p.
5. VK Lāse-R 48 p.
6. Parnu VK 47 p.
7. Biolars/Ozolnieki 41 p.
8. Cēsu Alus 33 p.
-------------------------------------
9. Sylvester 33 p.
10. Ezerzeme/DU 16 p.
11. Aeroc Rakvere 14 p.
12. Viru VK 8 p.
13. ISTO/SM Tauras 4 p.

"Schenker" līgas 1/4 finālu pāri:
Selver - SK Cēsu Alus *
Tartu Pere Leib - VK Biolars/Ozolnieki
SK ELVI/Kuldīga - Parnu VK
SK Rīga - VK Lāse-R

* - "Selver", "Tartu Pere Leib", SK "ELVI/Kuldīga" un SK "Rīga" play-off turnīrā būs sava laukuma priekšrocības.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-25 10:00, pirms 17 gadiem
No latviešu komandām šosezon esmu redzējis EZERZEMI, ELVI un POLIURU. Vislabāk no šīm komandām man patika kuldīdznieki. Šosezon ELVI ir stiprs sast`vs, tāpēc nav brīnums, ka viņi ir 3.vietā. Gribas, lai finālā tiekas latviešu klubi!

     [+] [-]

, 2008-02-25 10:13, pirms 17 gadiem
Protams, ka gribētos letiņu finālu, bet Selver ir stiprs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-02-25 10:58, pirms 17 gadiem
Man patīk, kā skan... divu Rīgas klubu derbijā...venecuēlietis sita un to veiksmīgi brazīlietis uzņēma..., kaut kas tur tā neskan kopā...

     [+] [-]

, 2008-02-25 11:09, pirms 17 gadiem
ELVI labākie!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-25 18:11, pirms 17 gadiem
Tā ir sanācis, ka volejbolam sekoju jau vairākus gadus, tāpēc ir arī savs viedoklis
Kuldīga - noteikti šīs sezonas atklājums, sabalansēta azartiska komanda, var gūt panākumus visaugstākajā līmenī, ja spēs nomākt pašpārliecinātību.
Lāse - spēle izdodas, ja tiek sakārtota servju uzņemšana, ja nē tad kā sanāk
Rīga - domāju, ka apliecinās „play-off” komandas statusu (1/4 pret Kuldīgu kausā drīzāk ir izņēmums no likuma)
Ozolnieki - visā sezonas garumā parādīja, ka joprojām ir komanda ar kuru jārēķinās jebkuram. lai viņiem veicas 1/4 finālā.
Cēsis - savākts labs sastāvs, ne sliktāks kā citām Latvijas komandām, galvenā problēma nestabilitāte. Zvaigžņu stundai nebija lemts iestāties Latvijas kausa "final four", varbūt šonedēļ . . .

Mana prognoze par "final four" dalībniekiem
Selver
Kuldīga
Rīga
Ozolnieki

     [+] [-]

, 2008-02-25 18:50, pirms 17 gadiem
Ceesis SARAUJ jeeee pirmo reizi astotniekaa ,JATIEK ari 1/2 finalaa, bus gruti parspet selver,bet ne neiespejami!!!! sezonas sakuma bija labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-25 22:15, pirms 17 gadiem
Spēles ilgs līdz divām uzvarām....
Mana prognoze
Selver-Cēsis 2-0
Tartu-Biolars 2-1
Kuldīga-Pērnava 2-0
Rīga-Lāse 1-2
-----------------------
Selver - Lāse 2-0
Tartu - Kuldīga 1-2
-----------------------
Selver - Kuldīga 2-1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-25 23:14, pirms 17 gadiem
Umnjiks.... neesi ekstrasents?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-28 20:18, pirms 17 gadiem
Pärnu - Elvi 3:1
Ozolniek - Tartu 1:3

     [+] [-]

, 2008-02-28 20:19, pirms 17 gadiem
these 2 matches are finished...