Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Schenker" līgas jubilejas sezonā par divām komandām vairāk, starts 4. oktobrī

Jānis Celmiņš

"Schenker" līgas jubilejas sezonā par divām komandām vairāk, starts 4. oktobrī
Raimonds Vilde dod padomu Aleksandram Avdejevam
Foto: Renārs Buivids

Tā nu sanācis, ka jaunā „Schenker” volejbola līgas sezona, kas būs pēc skaita 10., tātad jubilejas, startēs dienā, kad mūspusē risināsies 12. Saeimas vēlēšanas – 4. oktobrī. Politiku ar sportu nejaucot, šodien visu piecu Latvijas klubu pārstāvji informēja par paveikto starpsezonu periodā, ieskicēja savu komandu sastāvus, kā arī deklarēja mērķus.

Jaunajā „Schenker” līgas sezonā komandu skaits būs par divām lielāks. Latvijas komandu loku papildinājusi „ASK/Kuldīga”, bet no Igaunijas puses klāt nācis Volejbola klubs „Jarvama”. Tieši šo komandu pievienošanās līgai raisa vislielāko interesi. Kuldīgā volejbols ticis, tiek un tiks spēlēts. Brāļi Toms un Jānis Šmēdiņi nāk tieši no šīs Kurzemes pilsētas, kas apliecina, ka volejbols Kuldīgas pusē ir mīlēts. Vecākais no brāļiem arī iekļauts „ASK/Kuldīga” komandas sastāvā, un devis savu piekrišanu vismaz epizodiski arī uzspēlēt. Kā preses konferencē atzina komandas galvenais treneris Nauris Sokolovskis, tad komanda veidota uz iepriekš Nacionālajā līgā spēlējušo volejbolistu bāzes. Tāpat komandā būs arī Klāvs Zaļkalns, Mārtiņš Eglītis un Edvarts Buivids, kuriem jau ir „Schenker” līgas spēļu prakse. Tāpat Kuldīgas komandā spēlēs arī Ralfs Ozoliņš, kurš pēdējās sezonas aizvadījis Somijas pusē.

„Jāpateicas par uzticēšanos un doto iespēju startēt „Schenker” līgā. Esam piesaistījuši Armijas Sporta kluba atbalstu. Komanda būs gados jauna, ar dažiem izņēmumiem. Viņi piesaistīti, lai ātrāk progresētu jaunie. Esam gatavojušies jau kopš augusta. Cik gatavi esam, parādīs spēles. Mērķi mums ir visaugstākie, citādi nemaz nav vērts spēlēt. Centīsimies cīnīties par uzvarām katrā spēlē. Cik tas būs reāli, parādīs sezona,” īsi situāciju raksturo Kuldīgas komandas galvenais treneris, kuram palīdzēs savulaik vien no labākajiem Latvijas izlases volejbolistiem Jānis Grīnfelds.

Kamēr Latvijas un Igaunijas Volejbola federācijas par dažādām akcijām, kas saistītas ar jubilejas sezonu, tikai domā, jūtams, ka Kuldīgas pusē jau tiek arī darīts. Skaidrs, ka sportiskajā ziņā kuldīdznieki „Schenker” līgā lielus kalnus šosezon negāzīs, taču šķiet, ka ārpus laukuma aktivitāšu ziņā šī komanda būs starp līderēm. Jau šobrīd tiekot darināts komandas talismana tērps, kā arī domāts par citām aktivitātēm. Domājams gan, ka Kuldīgas Sporta centra halles tribīnes būs vismaz par 70 procentiem aizpildītas, lai kā arī komandai veiktos vai neveiktos.

Otra jaunpienācēja igauņu „Jarvama” komanda līdzīgi kā Kuldīga balstīta uz gados jauniem spēlētājiem, kuri līdz šim spēlējuši Igaunijas čempionāta pēc spēka otrajā līgā. Kluba vadība cenšas komandu veidot no viena reģiona spēlētājiem, taču ir arī vairāki pieredzējušāki spēlētāji – Igaunijas izlases spēlētājs Kristians Oekalā, kā arī no „Parnu” pārnākušie Sīms Poluars un Romets Primagi.

Arī citās komandas notikušas nelielas izmaiņas, taču lielu izmaiņu nav. Igaunijas volejbola federācijas pārstāvis pauž, ka igauņiem būs četras izteiktas favorītkomandas – „Parnu”, „Tartu BigBank”, „Selver” un „TTU”. Tikmēr Latvijas klubu pārstāvji ir vienisprātis, ka ar jauno komandu iesaistīšanos līgā konkurence pieaugs.

Četras no 12 komandām šajā nedēļas nogalē cīnīsies SN „Daugava”, kur notiks otrā „Schenker Superkausa” izcīņa. Latviju šajā četru komandu turnīrā pārstāvēs Latvijas čempione „RTU/Robežsardze” un Latvijas kausa ieguvēja „Biolars/Jelgava”. Sestdien plānotas pusfinālu cīņas, svētdien – mači par medaļām. Visas četras spēles tiešraidēs būs vērojamas portālā Sportacentrs.com.

„Schenker” līgas pirmās spēles tiks izspēlētas 4. oktobrī Ozolniekos, Daugavpilī, Rīgā, Kuldīgā, Jelgavā un Paidē.