Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Finālturnīru ar uzvarām sāk kubieši un serbi

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Finālturnīru ar uzvarām sāk kubieši un serbi
Kubas izlases trīskāršais bloks
Foto: www.fivb.com

Šonedēļ Serbijā norisinās Pasaules volejbola līgas finālturnīrs. Pirmajās apkašgrupu spēlēs uzvaras izcīnīja Kubas un Serbijas izlases, apspēlējot attiecīgi argentīniešus un amerikāņus. Finālturnīrā piedalās arī Brazīlijas un Krievijas komandas.

Šodien Serbijas galvaspilsētā Belgradā sākās Pasaules volejbola līgas finālturnīrs vīriešiem. Tajā piedalās sešas komandas, kuras tika noskaidrotas grupu turnīra ietvaros. Līdz ar mājiniekiem serbiem finālturnīram kvalificējās Brazīlijas, ASV, Argentīnas, Kubas un Krievijas izlases. Komandas atkal ir iedalītas divās apakšgrupās, kur aizvadīs spēli katra ar katru, noskaidrojot pusfinālistus, vēlāk finālistus un arī čempionus.

Kā pirmās laukumā šodien devās F grupas komandas – Kuba un Argentīna. Kuba priekšsacīkstēs bija uzvarējusi C grupā, apsteidzot Krievijas, Bulgārijas un Japānas izlases. Pēdējās spēles kubiešiem gan nebija pārāk izdevušās (piemēram, divi zaudējumi pret bulgāriem). Tikmēr Argentīna finišēja otrajā vietā B grupā, paliekot aiz serbiem, tomēr tā kā mājiniekiem jau bija nodrošināta vieta finālturnīrā, tad argentīnieši ieguva viņiem paredzēto vietu. Bukmeikeri pirms šīs dienas mača diezgan drošu favorītu lomu bija atvēlējuši kubiešiem, tomēr derēja atcerēties, ka argentīnieši kvalifikācijas sacensībās bija parādījuši īstu cīnītāju raksturu, 8 no 12 spēlēm noslēdzot piecos setos.

Spēles pirmajā setā iniciatīvu jau no paša sākuma ieguva kubieši, droši turoties vismaz trīs punktu pārsvarā. Ar šādu handikapu viņi arī noslēdza setu savā labā – 25:22. Otrajā setā pamīšus vadībā pabija te viena, te otra komanda, tomēr pašās seta beigās ieslēdzās Argentīnas bloks – divi pēc kārtas gūti punkti deva revanšu ar identisku rezultātu – 25:22. Trešā seta vidū argentīnieši tika priekšā ar +4 (12:8), tomēr noturēt pārsvaru viņiem neizdevās. Kubas komanda panāca līdzsvaru, bet vēlāk pateicoties 15 (!!!) gadus vecā talanta Vilfredo Leona Venero servēm tika vadībā ar 23:20. Argentīnieši gan panāca līdzsvaru, tomēr seta galotnē atkal sekmīgāki bija kubieši – 26:24. Ceturtajā setā arī turpinājās līdzvērtīga cīņa, priekšā bija kā vieni, tā otri, bet seta izskaņā atkal ar 26:24 uzvarēja Kubas komanda.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 punktiem bija jau minētais Leons Venero, kuram 31. jūlijā apritēs tikai 16 gadu. Rīt F grupas otrajā spēlē spēlēs Kuba un Brazīlija, bet piektdien cīnīsies Argentīna un Brazīlija.

Otrajā mačā tikās E grupas komandas – mājinieki serbi un pērnā gada Pasaules līgas čempioni (arī olimpiskie čempioni) ASV. Abas komandas šogad bija uzvarējušas kvalifikācijas turnīru apakšgrupas, bet favorīti šīs dienas spēlē bija serbi. Ne tikai tāpēc, ka viņi ir mājinieki, bet arī tāpēc, ka ASV izlase šogad šajā turnīrā startē ar nedaudz eksperimentālu un atjauninātu sastāvu.

Pirmajā setā ar 25:20 izdevās uzvarēt mājiniekiem, kuri izšķirošo pārsvaru ieguva seta vidū, no 7:7 uzvarot piecus punktus pēc kārtas. Otrajā setā spēle ritēja punktā līdz 8:8, bet tad neliels izrāviens atkal padevās mājiniekiem – trīs punkti pēc kārtas. Šoreiz šo pārsvaru gan noturēt neizdevās un līdz tehniskajam pārtraukumam amerikāņi jau bija priekšā – 16:15. Tuvojoties seta izskaņai viņi tika priekšā ar +2 (22:20), tomēr izcili neveiksmīgi nospēlēja seta izskaņu – četri pēc kārtas zaudēti punkti pašu kļūdu dēļ, un arī otrajā setā pārāki bija mājinieki – 25:23. Trešā seta sākumā amerikāņi nespēja saņemties pēc izlaistā otrā seta un jau līdz pirmajam tehniskajam pārtraukumam bija iedzinējos ar 4:8. Arī pie otrā tehniskā pārtraukuma serbi bija priekšā ar 16:13, taču tūliņ pēc tam amerikāņi rezultātu izlīdzināja. Serbu treneris nekavējoties pieprasīja pārtraukumu, pēc kura viņa komanda jau nospēlēja pārdomātāk, uzvarot trešo setu ar 25:22 un visu maču ar 3:0.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Ivans Miļkovičs ar 17 punktiem, kamēr zaudētāju rindās14 punkti (seši ar bloku) Deividam Lī. Rīt grupas otrajā spēlē ASV komanda tiksies ar krieviem, bet serbi ar Krieviju spēlēs pēc dienas atpūtas – piektdienas vakarā.

Izmantotie resursi:
fivb.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-22 23:31, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Kopš nogrieza Sport-Planeta nefiga vairs neredzu augsta līmeņa volejbolu Varbūt kāds skatās šo pasācienu netā un māk pateikt kādu adresīti? Būtu pateicīgs, paldies. PM
ne paaraak labaa kvalitaatee tas pats atdhe.net piedaavaa..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-22 23:57, pirms 15 gadiem
Nu žēl,man tā patīk vērot pasaules līgu,jāskatās kas ir