Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pasaules līga: Polija izmanto bulgāru dāvanu, tiekot pusfinālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pasaules līga: Polija izmanto bulgāru dāvanu, tiekot pusfinālā
Polis Bartošs Kureks uzbrukumā bija lielisks
Foto: FIVB

Par pēdējo pusfinālisti Pasaules volejbola līgas finālturnīrā kļuvusi Polijas izlase, kas prata uzvarēt Argentīnu ar 3:2, kā arī sagaidīja negaidītu Bulgārijas uzvaru pār Itāliju trīs setos. Vēl labāko četriniekā iekļuvušas arī Brazīlijas, Krievijas un Argentīnas komandas.

F grupā jau pirms pēdējās kārtas bija skaidrs, ka pusfinālā tiks Krievijas un Brazīlijas komandas, taču tieši šo komandu starpā noskaidrojās pirmās vietas ieguvēja. Krievija visstabilāk bija aizvadījusi kvalifikācijas turnīru, bet brazīlieši ir pašreizējie čempioni. Tas gan viņiem nepalīdzēja izrādīt nopietnu pretestību krieviem - 20:25, 20:25, 17:25.

Krievija, nezaudējot nevienu punktu, nodrošināja sev pirmo vietu grupā, Brazīlija palika otrā, bet trešo vietu piecu setu trillerī nodrošināja ASV, aiz sevis atstājot Kubu.

E grupā vietu starp divām labākajām vienībām jau bija nodrošinājusi Argentīna, bet cīņā par otro vietu labākajā pozīcijā bija Itālija, kurai bija nepieciešama uzvara pār Bulgāriju. Tā vietā sensacionāli tika zaudēts ar 0:3, kas liedza turpināt cīņu par vietu četriniekā.

Itālijas neveiksme deva cerības mājiniekiem poļiem, kuriem jebkāda uzvara pār Argentīnu garantētu otro vietu. Argentīniešiem pirmā vieta bija jau kabatā, kas radīja vēl lielāku optimismu vietējo līdzjutēju vidū. Polijas zaudējuma gadījumā pusfinālā tiktu bulgāri.

Argentīna spēli uzsāka ar vairākām nepiespiestām kļūdām, bet arī poļi spēlēja diezgan nepārliecinoši. Pamazām iespēlējoties dienvidamerikāņiem, intriga par pirmā seta uzvarētāju izzuda - 25:18. Polijas izlase Bartoša Kureka vadībā otro setu uzsāka sparīgāk, spējot iegūt pat trīs punktu pārsvaru. Savā spēlē pielika arī argentīnieši, bet poļi darbojās ļoti precīzi un ar milzīgu atdevi. Argentīna prata panākt 13:13, bet seta galotnē poļiem atkal vairākkārt iegūts trīs punktu pārsvars. Ne bez nervozēšanas un kļūdām, bet uzvara tika noturēta - 25:22.

Trešajā setā Argentīnas izlase eksperimentēja ar sastāvu, laukumā sūtot vairākus rezervistus. Tas nevarēja neiespaidot komandas sniegumu, pie tam joprojām tika pieļauts ļoti daudzu kļūdu. To visu, kā arī iesnešu labvēlību Polija izmantoja savā labā, tiekot pie kārotās uzvaras trešajā setā - 25:20.

Turpinot atpūtināt labākos spēkus, argentīnieši ceturto setu sāka vareni, pirmajā tehniskajā pārtraukumā dodoties ar vadību 8:3. Pašaizliedzīga spēle ļāva mājiniekiem gandrīz izlīdzināt rezultātu (9:10), bet ātri vien Argentīna atkal panāca savu - 15:9. Tik smagā brīdī fantastisku spēles nogriezni aizvadīja uz maiņu uznākušais Pjotrs Gruška, un īsā laikā tika panākts 14:16. Laika gaitā rezultāts uz brīdi tika arī izlīdzināts (20:20), bet spraigā galotnē precīzāki bija grupas uzvarētāji - 26:24.

Piektā seta ievadā Argentīna ieguva trīs punktu pārsvaru, bet Polijas rindās seta vidū trīs bloki pēc kārtas Novakovskim, kas lauza cīņas ritējumu. Jau pēc pāris minūtēm pārpildītā Gdaņskas arēna varēja gavilēt, jo uzvara poļiem garantēja vietu pusfinālā. Tāds pats punktu skaits noslēguma tabulā bija bulgāriem, bet, pateicoties lielākam uzvaru skaitam, tālāk tika poļi.

Pusfināli tiks aizvadīti jau rīt. Krievija plkst. 18:00 tiksies ar Poliju, bet Brazīlija 21:00 ar Argentīnu. Iespējams, ka spēļu sākumu laiki tiks mainīti, lai poļi varētu savu maču aizvadīt 21:00.

E grupa: Argentīna 7, Polija 4, Bulgārija 4, Itālija 3.
F grupa: Krievija 9, Brazīlija 5, ASV 2, Kuba 2.

FIVB Pasaules līga volejbolā

08.07 rezultāti

SpēleRezultātsSeti
Argentīna-Polija2:325:18; 22:25; 20:25; 26:24; 13:15
Itālija - Bulgārija0:322:25; 22:25; 21:25
ASV - Kuba3:223:25; 25:21; 25:18; 21:25; 15:13
Krievija - Brazīlija3:025:20; 25:20; 25:17

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...

  +1 [+] [-]

, 2011-07-08 23:41, pirms 13 gadiem
Argentiinieshi malači, ka tāpat vien neatdeva uzvaru.
Bet pa lielam neredzu, kaa kaada no shiim komandaam vareetu tikt finaalaa. Poljiem pret krieviem vispaar nav ko likt pretii (pat ar savu pilno areenu), bet argentiinieshiem visticamaak buus psihologjiskaa barjera..

     [+] [-]

, 2011-07-09 11:10, pirms 13 gadiem
Nu vakar skatijos BRA-RUS speli un vareja redzet, ka vini grib iziet pret ARG, jo isti nemaz ta nesatraucas ka spele negaja + vel Gibam tika iedota atputa.