Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šmēdiņam un Co zaudējums pirmajā pusfinālā Vācijā; "play-off" cīņas turpinās arī citviet

Jānis Celmiņš

Šmēdiņam un Co zaudējums pirmajā pusfinālā Vācijā; "play-off" cīņas turpinās arī citviet
Jānis Šmēdiņš
Foto: msc-volleyball.de

Vācijas Bundeslīgas pirmajā pusfināla sērijas spēlē zaudējumu piedzīvojusi Jāņa Šmēdiņa pārstāvētā „Moerser” komanda, kas viesos ar 0:3 atzina spēcīgās „Generali Haching” vienības pārākumu. Latvieša rēķinā šajā mačā seši punkti.

Jau vēstīts, ka Vācijas bundeslīgas 1/4 fināla sērijā „Moerser” pieveica cita latvieša Vktora Koržeņeviča pārstāvēto „Buhl” vienību, bet pusfināla sērijā līdz trim uzvarām Šmēdiņam un Co jātiekas ar regulārā čempionāta uzvarētāju „Generali Haching” vienību, kas šosezon spēlēja arī Čempionu līgā. Rezultāts sērijā šobrīd 1-0. Sērijas otrais mačs jau svētdien „Moerser” laukumā.

Igaunija

Pusfinālu cīņas sākušās arī Igaunijas čempionātā, kur par medaļām cīņas turpina arī Laura Iecelnieka un Arta Caica pārstāvētā „Tartu Pere leib” komanda, kā arī Andreja Baburova „Selver”. Tartu klubs pirmajā sērijas spēlē ar 3:1 pieveicis „Parnu” volejbolistus. Otrs rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Iecelnieks, kuram 17 punkti, Caicam – pieci. „Selver” komanda tikmēr pirmajā pusfināla cīņā ar 3:0 pieveica „TTU” komandu, Baburova rēķinā 13 punkti.

Somija

Izslēgšanas spēles sākušās arī Somijā, kur pusfinālā vietas jau nodrošinājušas Uģa Krastiņa un Normunda Veinberga vadītās komandas „VaLePa” un „Lakkapaa” komandas, kas ceturtdaļfinālu sērijās apspēlēja attiecīgi „Etta” (3-0) un „MuurLe” (3-1). Tāpat vietu pusfinālā jau nodrošinājusi Aivara Petruševica „Hurrikaani” komanda, kas ar 3-1 pieveikusi „Loimu” volejbolistus. Pēdējā sērijas mačā Aivaram 11 gūti punkti.

Beļģija

Pie kārtējiem panākumiem Beļģijas čempionāta „play-off” spēlēs (atsevišķa turnīra) tikuši Hermaņa Egleskalna un Valtera Rammas pārstāvētās komandas. Egleskalna „Noliko Maaseik” ar 3:1 pieveikusi komandu ar ļoti garu nosaukumu – „Topvolley Precura Schelde-Natie Antwerpen”, kamēr Valtera Rammas „Euphony Asse-Lennik” spraigā piecu setu cīņā apspēlēja „Prefaxis Menen” volejbolistus. Mūsu volejbolistiem šajos mačos attiecīgi 14 un 2 punkti.

Francija

Francijā vēl rit regulārais čempionāts un tur mūsējiem nācies samierināties ar zaudējumiem. Armanda Celitāna pārstāvētā „Paris” komanda viesos bijusi spiesta piekāpties „Cannes” komandai – 0:3. Celitāns šo spēli sāka „Paris” sākumsastāvā, taču guva tikai vienu punktu un tika nomainīts. Zaudējums arī Vladislavam Hotuļevam un „Beauvais” komandai, kas savā laukumā paņēma setu pret „Tourcoing”, zaudējot maču ar 1:3. Hotuļevs maču aizvadīja no zvana līdz zvanam, gūstot astoņus punktus.

Izmantotie resursi:
Ligue Nationale de Volley
Volleyliga Belgium
Mestaruusliiga
volleyball-bundesliga.de
volley.ee