Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RSU/MVS uzvara, RVS/LU zaudējums Baltijas sieviešu volejbola līgā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

RSU/MVS uzvara, RVS/LU zaudējums Baltijas sieviešu volejbola līgā
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Šodien Baltijas volejbola līgā sievietēm divas spēles aizvadīja Latvijas komandas, sacenšoties ar igaunietēm. Rīgas Stradiņa universitāte (RSU)/Minusas Volejbola skola (MVS) svinēja uzvaru četros setos pār “Barrus/Võru”, bet Rīgas Volejbola skola (RVS)/Latvijas universitāte (LU) ar 0:3 atzina “TÜ/Bigbank” pārākumu.

# Piektdien RSU/MVS ar 0:3 zaudēja Tartu “TÜ/Bigbank”, bet šodien ar 3:1 (25:21, 24:26, 25:17 25:20 ) savā laukumā spēja uzvarēt citu Igaunijas komandu “Barrus/Võru”, kuras vakar ar 1:3 zaudēja RVS/LU.

# RVS/MVS tika pie otrā panākuma astoņās spēlēs un noķēra pretinieces turnīra tabulā,
abu komandu kontā esot pa 7 punktiem, tiesa, igaunietes aizvadījušas par vienu spēli vairāk.

# Kaut arī pirmā seta sākumā RSU/MVS nonāca zaudētājos ar 1:4 un 5:7, tomēr turpinājumā Latvijas komanda mainīja spēles gaitu un svinēja uzvaru setā ar 25:21.

# Kad otrajā setā pēc Rutkovskas netveramās serves rezultāts kļuva 10:2, bet nedaudz vēlāk pēc Jurdžas gremdes saglabājās astoņu punktu pārsvars – 14:6, reti kurš šaubījās, ka rezultāts pa setiem kļūs 2:0. Taču tad Igaunijas komanda guva 7 (!) punktus pēc kārtas, un spēlē iestājas līdzsvars. Mājinieces bija vēl vadībā 21:17, taču atkal pamanījās izlaist pārsvaru, zaudējot otrajā setā ar 24:26.

# Trešajā un ceturtajā setā Ingunas Minusas audzēknes spēlēja prasmīgāk un iegūto pārsvaru vairs neizsēja, atstājot pretinieces attiecīgi uz 17 un 21 punkta un svinot uzvaru visā spēlē.

# Rezultatīvākās mājinieču rindās bija Anija Jurdža ar 29 un Megija Dambrehte ar 24 punktiem. Pretiniecēm ar 17 punktiem izcēlās Adēle Hollasa.

# RVS/LU vakar ar 3:1 pieveica “Barrus/Võru”, bet šodien savā laukumā ar 0:3 zaudēja “TÜ/Bigbank”, ļaujot Igaunijas komandai šo nedēļas nogali pret trim Latvijas komandām pabeigt ar perfektu 3:0.

# Ja vakar VK “Jelgava” ļoti spraigā spēlē Tartu vienībai zaudēja piecos setos, tad šodien rīdzinieces nespēja neko likt pretī ziemeļu kaimiņienēm, kapitulējot bez ierunām – 0:3 (15;25, 19:25, 15;25). Tas RVS/LU bija trešais zaudējums sešās spēlēs.

# Pirmajos divos setos iesākums labāks padevās RVS/LU, bet ātri vien viešņas pārņēma vadību un uzvarēja.

# Trešajā setā “TÜ/Bigbank” jau no paša sākuma neatstāja mājiniecēm nekāds cerības, otro reizi šajā spēlē atstājot Andreja Odinokova audzēknes uz 15 punktiem.

# Rezultatīvākā mūsu komandas rindās ar 15 punktiem bija Vlada Pridatko, kura vienīgā iekrāja vairāk par 10 punktiem. Pretiniecēm ar 16 punktiem izcēlās Ingrida Kīska.