Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

RSU/MVS uzvara, RVS/LU zaudējums Baltijas sieviešu volejbola līgā

RSU/MVS uzvara, RVS/LU zaudējums Baltijas sieviešu volejbola līgā
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Šodien Baltijas volejbola līgā sievietēm divas spēles aizvadīja Latvijas komandas, sacenšoties ar igaunietēm. Rīgas Stradiņa universitāte (RSU)/Minusas Volejbola skola (MVS) svinēja uzvaru četros setos pār “Barrus/Võru”, bet Rīgas Volejbola skola (RVS)/Latvijas universitāte (LU) ar 0:3 atzina “TÜ/Bigbank” pārākumu.

# Piektdien RSU/MVS ar 0:3 zaudēja Tartu “TÜ/Bigbank”, bet šodien ar 3:1 (25:21, 24:26, 25:17 25:20 ) savā laukumā spēja uzvarēt citu Igaunijas komandu “Barrus/Võru”, kuras vakar ar 1:3 zaudēja RVS/LU.

# RVS/MVS tika pie otrā panākuma astoņās spēlēs un noķēra pretinieces turnīra tabulā,
abu komandu kontā esot pa 7 punktiem, tiesa, igaunietes aizvadījušas par vienu spēli vairāk.

# Kaut arī pirmā seta sākumā RSU/MVS nonāca zaudētājos ar 1:4 un 5:7, tomēr turpinājumā Latvijas komanda mainīja spēles gaitu un svinēja uzvaru setā ar 25:21.

# Kad otrajā setā pēc Rutkovskas netveramās serves rezultāts kļuva 10:2, bet nedaudz vēlāk pēc Jurdžas gremdes saglabājās astoņu punktu pārsvars – 14:6, reti kurš šaubījās, ka rezultāts pa setiem kļūs 2:0. Taču tad Igaunijas komanda guva 7 (!) punktus pēc kārtas, un spēlē iestājas līdzsvars. Mājinieces bija vēl vadībā 21:17, taču atkal pamanījās izlaist pārsvaru, zaudējot otrajā setā ar 24:26.

# Trešajā un ceturtajā setā Ingunas Minusas audzēknes spēlēja prasmīgāk un iegūto pārsvaru vairs neizsēja, atstājot pretinieces attiecīgi uz 17 un 21 punkta un svinot uzvaru visā spēlē.

# Rezultatīvākās mājinieču rindās bija Anija Jurdža ar 29 un Megija Dambrehte ar 24 punktiem. Pretiniecēm ar 17 punktiem izcēlās Adēle Hollasa.

# RVS/LU vakar ar 3:1 pieveica “Barrus/Võru”, bet šodien savā laukumā ar 0:3 zaudēja “TÜ/Bigbank”, ļaujot Igaunijas komandai šo nedēļas nogali pret trim Latvijas komandām pabeigt ar perfektu 3:0.

# Ja vakar VK “Jelgava” ļoti spraigā spēlē Tartu vienībai zaudēja piecos setos, tad šodien rīdzinieces nespēja neko likt pretī ziemeļu kaimiņienēm, kapitulējot bez ierunām – 0:3 (15;25, 19:25, 15;25). Tas RVS/LU bija trešais zaudējums sešās spēlēs.

# Pirmajos divos setos iesākums labāks padevās RVS/LU, bet ātri vien viešņas pārņēma vadību un uzvarēja.

# Trešajā setā “TÜ/Bigbank” jau no paša sākuma neatstāja mājiniecēm nekāds cerības, otro reizi šajā spēlē atstājot Andreja Odinokova audzēknes uz 15 punktiem.

# Rezultatīvākā mūsu komandas rindās ar 15 punktiem bija Vlada Pridatko, kura vienīgā iekrāja vairāk par 10 punktiem. Pretiniecēm ar 16 punktiem izcēlās Ingrida Kīska.


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.
RSU/MSĢ komanda. Foto: RSU Sporta Klubs.

Rīgas Stradiņa universitātes komanda pirmoreiz kopš 2019. gada sasniedz LČ finālu

Šosezon Baltijas Volejbola līgā triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" arī Latvijas meistarsacīkšu pusfināla otrajā spēlē pārspēja "Spēka un fiziskās attīstības klubu"/"Daugavpils Universitāti".