Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Startē sezonas piektais Pasaules kausa posms

Jānis Celmiņš

Startē sezonas piektais Pasaules kausa posms
Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.com

Trešdien ar kvalifikācijas sacensībām startēs sezonas piektais FIVB Pasaules kausa posms pludmales volejbolā vīriešu komandām. Tajā piedalīsies arī divi Latvijas dueti – Mārtiņš Pļaviņš / Aleksandrs Samoilovs un brāļi Toms un Jānis Šmēdiņi.

Šodien izlozē kļuvuši zināmi Toma un Jāņa Šmēdiņu pirmie pretinieki kvalifikācijas turnīrā, bet Pļaviņam un Samoilovam vēl nedaudz jāpagaida, lai uzzinātu savus pirmos pretiniekus.

Mārtiņam Pļaviņam un Aleksandram Samoilovam, kuri kvalifikācijas turnīrā izsēti ar otro numuru sacensību pirmā kārta ir brīva, bet otrajā spēlē Latvijas čempioniem būs jāsacenšas ar Klaamars / Kutsmus (Ukraina) un Kufa / Habrs (Čehija) spēles uzvarētājiem. Skaidrs, ka gan ukraiņi, gan čehi ir "ņemami".

Papētot arī nākamos iespējamos Mārtiņa un Aleksandra pretiniekus var secināt, ka viņiem izloze bijusi veiksmīga un iekļūšana sacensību pamatturnīrā ir diezgan reāla.

Brāļiem Tomam un Jānim Šmēdiņiem kvalifikācijas turnīrs būs jāsāk jau ar pirmo kārtu un viņu pirmie pretinieki tajā būs Austrijas duets Streitfellners / Trakslers. Kuldīdznieki sacensībās izsēti 20. numuru, bet viņu pretiniekiem ticis 45. numurs. Par spēles favorītiem noteikti var uzskatīt latviešus, taču tas vēl jāpierāda arī laukumā. Interesanti, ka šie austrieši ir kuldīdznieku vienaudži (1986. un 1987. dzimšanas gads).

Ja Šmēdiņiem izdosies pārvarēt pirmo kārtu (kas ir vairāk nekā reāli), tad otrajā kārtā viņu pretinieki būs labi pazīstamie krievi Prokopjevs / Koškarjovs. Šo duetu ceļi krustojās jau Prāgā, kad pārāki (2:0) bija Prokopjevs / Koškarjovs.

Toms un Jānis savu pirmo spēli uzsāks trešdienas rītā pulksten 10.50 pēc Latvijas laika.

Sākotnēji sacensībām bija pieteikušies arī brāļi Mārtiņš un Jānis Freidenfeldi, bet pēdējā brīdī viņiem savainojuma dēļ no starta nācās atteikties.

Šajās dienās (no 20. - 25. maijam) Japānā risinās arī Pasaules kausa posms sievietēm, taču Latvijas labākais pludmales volejbola dāmu duets tajā nestartē. Inguna Minusa / Inese Jursone šonedēļ piedalās trešā "Nestea" Eiropas čempionāta posma sacensībās Šveices pilsētā Lucernā, kur ir iekļautas sacensību pamatturnīrā. Šveicē (kvalifikācijas turnīrā) startēs arī Ingrīda Zauere un Jekaterina Stepanova.

Izmantotie resursi:
fivb.com

     [+] [-]

, 2008-05-20 23:42, pirms 16 gadiem
paziileeju atkal kafijas biezumos un man raadaas, ka abi paari var buut pamata shaja posma

     [+] [-]

, 2008-05-21 11:16, pirms 16 gadiem
Nu, puiši!!
Saņemās!
Jātiek uz Pekinu!!!

     [+] [-]

, 2008-05-21 15:05, pirms 16 gadiem
Shmeediem suudiigi.....
21-May 14:00 Koshkarev-Prokopiev RUS [13] Smedins-Smedins LAT [20]
Krievi pastipri!