Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jānis Pēda: "Domāju, ka cerības ir"

Jānis Celmiņš

Jānis Pēda: "Domāju, ka cerības ir"
Jānis Pēda

Latvijas vīriešu volejbola izlase atgriezusies no Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā sabraukuma, kurš risinājās Nīderlandes pilsētā Roterdamā. Šodien portālam eSports.lv īsu komentāru sniedza viens no izlases līderiem Jānis Pēda.

Jau ziņojām, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas pirmajā sabraukumā Latvijas izlase piedzīvoja divus zaudējumus (pret Slovēnijas un Nīderlandes valstsvienībām) un izcīnīja vienu uzvaru pār Azerbaidžānas izlasi.

"Ja salīdzinām pirmās divas spēles, tad varu teikt ka tās bija ļoti dažādas - "kā balts pret melnu." Pret Holandi spēlējām krietni vien labāk un domāju, ka ja būtu spēlējuši tāpat pret Slovēniju, tad būtu uzvarējuši. Pret Holandi spēlējām daudz brīvāk, nebija psiholoģiskās nastas, ka pa katru cenu ir jāvinnē un nospēlējām diezgan labi. Ja runā par zaudējuma iemesliem, tad jāsaka, ka kļūdu bija daudz. Kļūdījāmies gan servēs, gan servju uzņemšanā, tāpat arī celšanā. Holandes izlase pati par sevi ir ļoti spēcīga, bet ar slovēņiem noteikti varam spēlēt. Spēlei pret Azerbaidžānu laukumā izgājām kā uzvarētāji, nebijām īpaši noskaņojušies, tā tomēr ir klasi zemāka komanda un visiem likās, ka jau esam uzvarējuši. Pirmo setu uzvarējām diezgan pārliecinoši, bet otrajā un trešajā setā spēlēja visi rezervisti. Pirmos malā nosēdināja mūs ar Gundaru (Celitānu), vēlāk arī Ruslanu (Sorokinu) un Armandu (Celitānu). Var teikt, ka spēlējām ar otro sastāvu, tāpēc arī trešais sets bija saspringts," turnīru rezumēja Jānis Pēda.

Lai arī Latvijas izlase pēc pirmā sabraukuma jau praktiski zaudējusi cerības uz otro vietu grupā (izredzes ir ļoti nelielas), kas ļautu turpināt cīņu par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā, Jānis ir optimists - "Es domāju, ka cerība ir. Viss atkarīgs no treniņiem te Rīgā un noskaņojuma Slovēnijā. Šodien mums ir brīvdiena, bet jau no rītdienas atkal trenēsimies divas reizes dienā."

Jautāts par nākotnes plāniem nākamajā sezonā Jānis atklāja, ka mēģinās iekļūt kādā no Itālijas čempionāta A1 līgas klubiem. "Par deviņdesmit procentiem esmu pārliecināts, ka palikšu Itālijā. Par konkrētu klubu gan skaidrības pagaidām nav un tuvākā mēneša laikā arī nebūs. Itālijā spēlētāju tirgus ir vaļā līdz jūlija vidum un domāju, ka lielāka skaidrība par nākamo sezonu varētu būt līdz jūnija beigām. Aģents strādā un es gaidīšu ziņas no viņa. Ir kādi pieci, seši piedāvājumi no A1 līgas klubiem, taču pagaidām tikai sarunu līmenī. Par A2 jautājumu nav, piedāvājumu ir ļoti daudz, taču pats gribētu spēlēt augstākajā līgā."

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otro sabraukumu Latvijas izlase aizvadīs maija beigās, jūnija sākumā Slovēnijas pilsētā Mariborā, kad atkārtoti tiksies ar Slovēnijas, Nīderlandes un Azerbaidžānas valstu izlasēm.

     [+] [-]

, 2008-05-20 23:06, pirms 16 gadiem
A1 līgā sēdēt uz bankas ar nebūtu diezko pateicīgi!

     [+] [-]

, 2008-05-20 23:06, pirms 16 gadiem
Jani Tu pats patiesam doma ka ceribas ir?

     [+] [-]

, 2008-05-20 23:25, pirms 16 gadiem
bl....riebjas jau volejbolistu cukurvatainā vāvuļošana. Iepriekš Vilde solīja 3 (!!!) uzvaras. Pēdam ir kkāda cerība!

     [+] [-]

, 2008-05-20 23:37, pirms 16 gadiem
Jānim normāla attieksme, cerība mirst pēdējā. Sports ir sports un bumba ir apaļa, otrājā kārtā Holendei var spēlē pret Latviju vairs neko nevajadzēt līdz ar to arī iespējams pacīnīties par uzvaru... protams gan Slovēnija gan Azerbaidžāna ir jāvinnē vēlams ar 3:0.
Veiksmi un nezaudēt cerības.
Būtu lieliski ja Jānis tiktu kādas A1 komandas pamatā... reāls progress.
Veiksmi.

     [+] [-]

, 2008-05-20 23:40, pirms 16 gadiem
Janka ir normaals dzheks!

     [+] [-]

, 2008-05-20 23:43, pirms 16 gadiem
Cerības varbūt ir, ja uzvar Slovēņus un Azerbaidžānus ar 3:0, bet tad noteikti kāds sets ir jāņem pret Holandi!

     [+] [-]

, 2008-05-20 23:48, pirms 16 gadiem
Raicis rakstīja: Cerības varbūt ir, ja uzvar Slovēņus un Azerbaidžānus ar 3:0, bet tad noteikti kāds sets ir jāņem pret Holandi!


ja visas zvaigznes sakriit, tad tas ir izdaraams.

     [+] [-]

, 2008-05-21 00:11, pirms 16 gadiem
kamer vel bus kada spele kamer ir iespejas cinas un tiksiet atalgoti otro vietu vel varat aizkert

     [+] [-]

, 2008-05-21 00:43, pirms 16 gadiem
Autoriem - Ievietojiet raxtu - Cik tad iisti nesakaartota ir muusu volejsisteema? plusus un miinusus, un visu siiki vienaa raxtaa.
Zaudeejaam?? Zaudeejaam!!! BET - Kameer veel ir vismaz teoreetiskaas iespeejas - turpinaam ciiniities Ja nu peekshnji........ Gadaas

     [+] [-]

, 2008-05-21 07:49, pirms 16 gadiem
Cerību nekādu......Tās kļudas, piminētās ,jau rodas meistarības trūkuma dēļ.Neviens tīšām nebliež tīklā!

     [+] [-]

, 2008-05-21 09:16, pirms 16 gadiem
Vilde varētu būt arī deputāts


Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Raimonds Vilde drīzumā varētu kļūt par Rīgas Domes deputātu.

Pēc Tautas partijas deputāta Andreja Krastiņa aiziešanas mūzībā uz brīvo vakanci pirmais kandidāts ir Raimonds Vilde. Kā parsportu.lv atzina treneris, viņš rūpīgi apsverot šo iespēju. Viņš izvērtēšot un, ja to varēšot savienot ar trenera darbu, kļūšot par deputātu. Jaunas Domes vēlēšanas būs nākamā gada jūnijā.

Šis ir labais! Vilde = Deputāts!