Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Rīgas Volejbola skolas volejbolistes izcīna U19 Latvijas kausu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rīgas Volejbola skolas volejbolistes izcīna U19 Latvijas kausu
Rīgas Volejbola skolas volejbolistes ar kausu. Foto: Artūrs Stiebriņš, Latvijas Volejbola federācija

20. februārī Rīgas Volejbola skolas zālē risinājās finālspēles U19 Latvijas kausa izcīņā meitenēm, kur startēja trīs Rīgas Volejbola skolas komandas un kā ceturtā pievienojās Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skola, informē Latvijas Volejbola federācija. Uzvarēja laukuma saimnieces.

Pirmajā pusfināla spēlē savstarpēji tikās divas no trim Rīgas Volejbola skolas komandām, kuras vada treneri Svetlana Cepurīte un Olga Bogdanova. Spēles sākumā treneres Cepurītes komanda guva pārākumu, ko arī spēja noturēt līdz pat seta galotnei, uzvarot ar rezultātu 25:17. Turpretī otrajā setā meitenes jau bija atslābušas un Bogdanovas trenētājai komandai izdevās izcīnīt uzvaru ar 25:22. Taču trešajā un ceturtajā setā Cepurītes meitenes jau atguva pārliecību un izcīnīja uzvaru visā spēlē ar rezultātu 3:1.

Otrajā pusfināla spēlē, par vietu zelta finālā cīnījās Daugavpils Bērnu un jaunatnes komanda pret Rīgas Volejbola skolas Andra Vitauta Kļaviņa trenēto komandu. Pirmajā setā Rīgas meitenes noturēju savu spēles tempu un guva uzvaru. Otrais sets, līdzīgi kā iepriekšējā spēlē noritēja spraigi un seta galotnē abas komandas cīnījās par uzvaru, taču veiksme bija Rīgas pusē, kas ar 26:24 uzvarēja setu. Trešā seta sākums labāk padevās daugavpilietēm, ko arī viņām izdevās noturēt un izraut uzvaru, ceturto setu iesākot tik pat droši, rīdziniecēm nespējot atgūt savu iepriekšējo spēli, ar ko arī ceturtais sets beidzās Daugavpils labā ar 25:20. Izšķirošajā setā abas komandas cīnījās vienlīdzīgi līdz pat seta beigām, taču spēle ar rezultātu 3:2 noslēdzās Daugavpils komandas labā.

Bronzas spēlē tikās Rīgas Volejbola skolas komandas, Olgas Bogdanovas vadībā un otra Andra Vitauta Kļaviņa. Neskatoties uz to, ka trenera Kļaviņa vadītā komanda aizvadīja otro spēli pēc kārtas, meitenes setu iesāka ar 5:0 savā labā, spējot ievērojamu pārsvaru noturēt visa seta garumā. Turpinājumā arī otrais sets nesagādāja pārsteigumus un, Olgas Bogdanovas komandai pieļaujot vairākas kļūdas, Kļaviņa komanda viegli turēja savu spēles tempu. Spēles trešajā un ceturtajā setā Bogdanovas komandai izvedās izvirzīties vadībā un parādīt pretestību, noturot pārsvaru un gūstot uzvaru, kas izlīdzināja setu rezultātu 2:2. Piekto setu Bogdanovas trenētās meitenes turpināja tik pat droši kā iepriekšējos divus, izcīnot bronzas medaļas un noslēdzot spēli ar rezultātu 3:2 (12:25, 20:25, 25:15, 25:20, 15:8).

Andra Kļaviņa komandā par labāko spēlētāju tika izvēlēta Marta Gaveika, kā arī īpašā “LIDO” balva par lielisku sniegumu tika arī Kristīnei Leskinovičai, kuru izvēlējās pretinieku komandas trenere Olga Bogdanova. Kā arī treneres Bogdanovas komandas labākās spēlētājas balva tika pasniegta Valērijai Gendelei.

Zelta spēle risinājās starp Rīgas Volejbola skolas komandu, kuru vada Svetlana Cepurīte kopā ar Aleksandru Cepurīti, un Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolu ar treneri Olgu Teivāni un Natāliju Novikovu. Spēles sākumu meitenes iesāka, rādot vienlīdzīgu sniegumu, taču daugavpilietes ņēma virsroku, kas tā nebūt nebija otrajā setā, rīdziniecēm gūstot pārliecinošu uzvaru.

Trešajā un ceturtajā setā Rīgas komanda turpināja dominēt un izrādīt pārākumu, neatstājot daugavpilietēm cerības pietuvoties un izcīnīt zeltu. Komandas spēli noslēdza ar rezultātu 3:1 (25:16, 16:25, 17:25, 14:25) par labu Rīgas Volejbola skolas treneres Svetlanas Cepurītes un Aleksandra Cepurīša komandai.

Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas komandā labākās spēlētājas titulu izcīnīja Marija Griņuka, turpretī Rīgas Volejbola skolas komandā lielisku sniegumu parādīja un labākās spēlētājas balvu saņēma Anastasija Postnova.

Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks atklāja apbalvošanas ceremoniju, pasakoties komandām par ieguldīto darbu un uzsverot: "Bija prieks skatīties un redzēt, ka nežēlojat sevi laukumā. Paldies par smago darbu, paldies ka smagi trenējaties un paldies treneriem. Tas ko es novēlu ir, ka pienāks tā diena, un tās būsiet Jūs, tāpat kā Latvijas vīriešu izlase, kas dosies laukumā Eiropas Čempionāta finālturnīrā. Strādājiet un sasniedziet jaunus horizontus Latvijas sieviešu volejbolā."

Izmantotie resursi:
volejbols.lv