Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jānis Leitis: “Mēs ar viņām vēl tiksimies”

Jānis Leitis: “Mēs ar viņām vēl tiksimies”
Foto: www.cev.lu

No rīta Rīgā ielidos Latvijas sieviešu izlase volejbolā, kurai vakar daudz netrūka, lai pieveiktu austrietes. Sāpīgi ir zaudēt, esot vadībā pa setiem ar 2:1, taču ir lietas, kas priecē.

Austrietes galotnē drošāk uzservēja,” niecīgo atšķirību uzvarai no zaudējuma komentēja izlases galvenais treneris Jānis Leitis. “Paši kļūdījāmies, ielīdām tīklā, bija tehniskas kļūdas... Divos uzvarētajos setos labāk servējām. Atkārtošos, bet pietrūkst augsta līmeņa spēļu prakses, taču mēs ar viņām vēl tiksimies.”

Lūgts novērtēt komandas snieguma turnīrā, Leitis atzīmēja, ka “šī un vakardienas spēle jau bija laba. Komanda labi darbojās. Cēlāja arvien labāk juta uzbrucējas.” Jāpiezīmē, ka jaunā cēlāja Elvita Dolotova kopā ar izlasi ir trenējusies tikai nedēļu.

Savukārt pie rezervēm spēles uzlabošanai treneris minēja, ka “vairāk varētu tikt izmantoti centri. Elvita mēģināja celt, bet ne vienmēr meitenes bija gatavas. Jāsit augšupejošās bumbas. Dažbrīd tas sanāk, bet ne regulāri. Tomēr prieks, ka Dolotova nenobijās un 3. setu pabeidza tieši ar cēlienu pirmajā tempā Dzierkalei.

Tad vēl servju uzņemšana. Šodien kā libero sāka Liepiņlauska, taču viņai neveicās ar servju uzņemšanu. Nomainīju viņu ar Jakobsoni, bet Ilze palika laukumā spēlēt aizsardzībā.”

Jau naktī komanda lidos atpakaļ uz Latviju, divi treniņi, un priekšā ceļš uz pēdējām trim spēlēm šī gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 2. kārtā Itālijā.

Latvijas Volejbola Federācija