Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vai Latvijas čempionus uzzināsim jau šodien?

Jānis Celmiņš

Vai Latvijas čempionus uzzināsim jau šodien?
Kārlis Volodins un Ivo Baranovskis, "Poliurs / Ozolnieki"
Foto: Romualds Vambuts

Šodien Zemgales olimpiskajā centrā tiks aizvadīta Latvijas čempionāta volejbolā finālsērijas trešā un, iespējams, pēdējā spēle. Pirmajās divās spēlēs „Lāse-R / Rīga” svinēja uzvaru pār „Poliurs / Ozolnieki” volejbolistiem un šodien Jelgavā sērija var noslēgties. Mačs sāksies pulksten 14.00 un tiešraidē to translēs LTV7 kanāls.

Pirmajā mačā Ozolniekos „Lāse” atspēlēja vairākas mačbumbas un beigās uzvarēja piecu setu trillerī, bet otrajā bija pārāka ar 3:1. Abos mačos rokraksts bija līdzīgs – „Lāse” spēlēja nedaudz labāk – tieši tik „nedaudz”, lai svinētu uzvaras. Abos mačos rīdzinieki labāk tika galā ar pretinieku servēm, lai gan nevar teikt, ka „ozīši” servēja mazāk agresīvi. Tāpat abās spēlēs „Lāse” vairāk punktu guva ar bloku (pirmajā 21 pret 12, otrajā – 12 pret 7).

Lai gan pirms finālsērijas daudzi zelta medaļas jau bija uzkāruši kaklā „Poliurs” volejbolistiem, pēdējās spēles pierāda, ka „Lāse” vēlas uzvarēt vairāk. Īpaši uzkrītoši tas bija otrajā mačā, kad komanda aizsardzībā plēsās vaigi sviedros. Otrā tīkla pusē tikmēr ceturtā seta galotnē pie rezultāta 17:21 „ozīši” jau bija nolaiduši rokas un rīdzinieki vairāk kārt guva punktus ar vienkāršiem māņu sitieniem. Tā vietā, lai cīnītos un grauztu grīdu, Ozolnieku volejbolisti vienkārši nostāvēja, tā pa īstam cīnījās tikai retais. Šajā brīdī jāatceras pirmās spēles ceturtā seta galotne, kurā "Lāse" prata atspēlēties no sev nelabvēlīgā 21:24...

Otrs „Poliurs” zaudējumu iemesls šajās spēlēs ir vienības līdera Valērija Lomakina sniegums. Viņš komandu ir vilcis visas sezonas garumā un brīžiem šķiet, ka pārēji netic, ka var uzvarēt, ja spēle neiet Valērijam. Ja komanda vēl vēlas pacīnīties par čempionu titulu, tās līderim ir jāpamostas. Protams, viņš tiek pieskatīts ar dubultu uzmanību, taču spēlētāja meistarību apliecina tikai spraigas un svarīgas spēles. Neveiksmes brīžos apjūk arī komandas cēlājs Ivo Baranovskis. Visu sezonu viņa celtās bumbas lieliski atspēlējis Lomakins, bet nu šī saikne vairs nestrādā. Vai Valērijs ir atkosts, rādīs šodienas mačs. Laiks mosties!

Otrajā sērijas mačā liels palīgs "Poliurs" komandai uzbrukumā nebija Mārtiņš Pļaviņš (savainota potīte), taču līdera lomu centās uzņemties Aivars Siļutins. Uzbrukumā, servju uzņemšanā un servējot savu darbu paveica godam, bet aizsardzībā…? Liekas, ka tomēr ne līdz galam. Visas sezonas garumā „ozīši” spēlējuši atzīstami, bet uz pavasara pusi nedaudz nosēdušies.

„Lāses” nometnē tikmēr jūtams kaujiniecisks noskaņojums – viens par visiem un visi par vienu. Darbu vīri padara kā uzbrukumā tā blokā un arī aizsardzībā cīnās vareni. Tieši šīs aizsardzībā grūti paceltās bumbas bieži tiek pārvērstas punktos, kas komandai dod psiholoģisku pārsvaru. Abās spēlēs „Lāses” kopējā spēle bijusi labā līmenī un uzvara ir nostājusies uz veiksmes takas.

Lai „ozīši” uzvarētu Latvijas čempionātā, komandai būs jāpaveic neliels, bet tomēr brīnums. Atspēlēties no 0-2 nebūs viegli… Šo rindu autora prognoze pirms sērijas bija – „pēc pirmajām trim sērijas spēlēm rezultāts būs 2-1”… Vai prognoze piepildīsies, uzzināsim jau šodien. Kopējās intrigas un Latvijas volejbola interešu vārdā šovakar būtu jāuzvar „ozīšiem”! Mača sākums pulksten 14.00, būs interesanti!

Sērija turpinājumā:

  • 27

  • 19


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja