Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LČ fināli: "Lāse" lūkos izcīnīt otro uzvaru, "ozīši" – pirmo

Jānis Celmiņš

LČ fināli: "Lāse" lūkos izcīnīt otro uzvaru, "ozīši" – pirmo
Cik organizēts šodien būs "Lāses" bloks?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas čempionātā volejbolā šodien dienaskārtībā otrā finālsērijas spēle. Uz SN „Daugava” grīdas dēļiem dosies „Lāse-R / Rīga” un „Poliurs / Ozolnieki” volejbolisti. Pirmajā sērijas mačā uzvaru svinēja rīdzinieki un šobrīd atrodas sērijas vadībā 1-0. Mača sākums 14.00 un tiešraidē to demonstrēs arī LTV7 kanāls.

Pirms sērijas par favorītiem tika uzskatīti "Ozolnieki/Poliurs" - kā nekā "Poliurs" bija uzvarējuši visās piecās savstarpējās spēlēs. Taču fināla pirmā spēle apliecināja, ka uzvarētājus kronēt vēl pāragri... Uzvaru pirmajā mačā svinēja rīdzinieki, lai gan vairākas mačbumbas spēles ceturtajā setā bija arī Ozolnieku komandai.

Ar vai bez Pļaviņa?

Ozolnieku komanda pirmajā cīņā zaudēja ne tikai maču, bet, iespējams, vienu no saviem pamatsastāva spēlētājiem. Pēc spēles Mārtiņš Pļaviņš sajuta nopietnas sāpes potītē un ceturtdien devās pie dakteriem, kuri ieteica līdz sestdienai kāju nenoslogot. Šodien Mārtiņš ģērbsies uz spēli, taču tikai iesildīšanās parādīs vai viņš būs spēlētājs. Viņa „izkrišana” no sastāva „Poliurs” vienībai nozīmētu ļoti daudz, taču jāsaprot, ka jaunā pludmales volejbola sezona nav pārāk tālu…

Kurš ir sērijas favorīts?

Jau pirms sērijas Ozolnieku komandas galvenais treneris Zigismunds Griguļinovičs bija nedaudz satraukts par komandas sniegumu finālsērijā. „ „Lāse” šosezon ir apspēlēta piecos mačos no pieciem un spēlētājiem pārliecības netrūkst, taču bieži vien šī pārliecība var pāraugt pašpārliecinātībā un varu iedomāties ar kādu motivāciju finālā spēlē rīdzinieki. Viņi gribēs revanšēties par pāridarījumiem visas sezonas garumā,” pauda treneris. Viņš savu komandu neuzskata par šīs sērija favorīti, taču arī no „Lāses” nometnes dzirdams tas pats. „Esam zaudējuši piecas no piecām spēlēm, favorīti noteikti neesam,” pauž rīdzinieku galvenais treneris Raimonds Vilde.

Pirmajā finālsērijas spēlē „Lāses” galvenie ieroči bija precīza servju uzņemšana un organizēts bloks, bet „Poliurs” komandas rindās neveiksmīgi nospēlēja tās uzbrukuma līderis Valērijs Lomakins. Tieši no viņa lielā mērā būs atkarīgs komandas sniegums un tas viņa plecos uzveļ zināmu atbildības nastu. Abu komandu treneriem ir ļoti ierobežotas iespējas variēt ar sastāvu, tāpēc jāiztiek ar to kas ir. Tieši psiholoģiskajai sagatavotībai būs ļoti liela nozīme. Ja „Poliurs” zaudēs arī otro maču, tad atspēlēties nebūs viegli (sērija rit līdz trim uzvarām), bet jā „ozīšiem” izdosies revanšēties – viss sāksies praktiski no jauna.

Sērija bez sava laukuma priekšrocībām…

Ja pirmajā spēlē vienai no komandām („Poliuram”) bija tiešas sava laukuma priekšrocības, tad sērijas turpinājumā tādas nebūs ne vienai, ne otrai komandai. „Lāse” SN „Daugava” tikai aizvada spēles, trenējoties Mežaparkā, bet Ozolnieku komandai no sev ierastās SN „Ozolnieki” zāles jāatvadās TV cilvēku iegribu dēļ. Maču tiešraidē no „Ozolnieku” sporta nama parādīt nav iespējams, tādēļ savas mājas spēles sērijas turpinājumā „ozīši” būs spiesti aizvadīt „Zemgales” OC.

Volejbols ir atgriezies arī TV ekrānos, jau no pulksten 14.00 otro finālmaču tiešraidē demonstrēs LTV7 kanāls. Gribētos gan redzēt pārpildītas tribīnes SN „Daugava”, ne visus sēžam pie zilajiem TV ekrāniem.