Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Latvijas Atklātā čempionāta volejbolā dāmām pirmais sabraukums

Jānis Celmiņš

Noslēdzies Latvijas Atklātā čempionāta volejbolā dāmām pirmais sabraukums
Foto: Viesturs Lejiņš

Aizvadītajā svētdienā noslēgušās pirmā sabraukuma spēles Latvijas atklātā čempionātā volejbolā sieviešu komandām, kas norisinājās Jonavā, Lietuvā. Pēc pirmā sabraukuma turnīra vadībā izvirzījušās Latvijas komandas – "LU/Jelgava" un "Ropaži/MSĢ".

Jau ziņojām, ka pirmajās divās dienās pa trim uzvarām svinēja "Jelgava/LU" un "Ropaži/MSĢ" komandu volejbolistes. Svētdien abas vienības izcīnīja vēl pa vienai uzvarai. Jelgavnieces trijos setos (3:0) tika galā ar "Achema KKSC" komandu, bet "Ropaži/MSĢ" komanda pieveica (3:0) "Heksa" vienību. Vēl pa vienam zaudējumam vakar piedzīvoja Latvijas Junoru izlase un "Ezerzeme" komanda. Otrais čempionāta sabraukums, kurā tiksies Latvijas un Lietuvas komandas norisināsies no 10.-12.decembrim Sējā, Murjāņos.

Pēc pirmā sabraukuma rezultātiem pirmo vietu turnīra tabulā ar 12 punktiem ieņem "Jelgava/LU", bet otro ar tādu pašu punktu skaitu VK "Ropaži/MSĢ", savukārt trešo vietu ieņem "Achema-KKSC" (Lietuva) volejbolistes.

"Jelgava/LU" galvenā treneris Jānis Leitis: "Pasākums tiešām izdevies un vajadzīgs, jo dotajā brīdī komandas tiek pie daudz līdzvērtīgākiem pretiniekiem daudz vairāk spēlēm nekā tas bija iepriekšējos gados, kad, piemēram, Latvijas virslīgā vairs startēja tikai četras komandas. Šī sezona un turnīrs būs neatsverama pieredze jaunajām spēlētājām, jo šāda spēļu prakse, pretinieku daudzveidība un spēļu intensitāte nav atrodama citos Baltijas valstu vietējos čempionātos."

LAČ volejbolā dāmām turnīra tabula (pēc otrā sabraukuma)

VietaKomandaU-ZPunkti
1.Jelgava/LU4-012
2.Ropaži/MSĢ4-012
3.Achema-KKSC2-26
4.Heksa2-26
5.Lietuvas Junioru izlase2-26
6.Tauras2-25
7.Latvijas Junioru izlase0-41
8.Ezerzeme0-40

Informācijai:

Jaunajā turnīrā dalību ņem astoņas komandas – četras no Latvijas, četras Lietuvas. Latviju šajā turnīrā pārstāv čempionvienība VK "Jelgava", iepriekšējās sezonas Latvijas čempionāta bronzas medaļnieki VK "Ropaži/MSĢ", Daugavpils komanda SVK "Ezerzeme" un Latvijas junioru Izlase. Lietuvu turnīrā pārstāv čempionvienība "Tauras" no Viļņas, "Heksa" no Kauņas, "Achema" no Jonavas un Lietuvas Junioru izlase.

Kopējā čempionāta spēles tiks aizvadītas četros atsevišķos sabraukumos, pa divi sabraukumi katrā valstī. Nākošie turnīru datumi ir sekojoši: 10-12. decembris Sējā, 28 - 30.janvāris Kauņā un 15-17. aprīlis, Jelgavā.

Izmantotie resursi:
Home | Latvijas Volejbola Federācija