Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas čempionātos par labākajiem latviešiem februārī atzīti Blumbergs un Šimkuse

Agris Suveizda

Baltijas čempionātos par labākajiem latviešiem februārī atzīti Blumbergs un Šimkuse
Vladislavs Blumbergs. Foto: LVF

Sadalot “Credit24” meistarlīgas mēneša labākā spēlētāja balvu abiem līgā pārstāvētajiem Latvijas klubiem, šoreiz mēneša vērtīgākā spēlētāja tituls tika SK “Jēkabpils Lūši” komandas pirmā tempa uzbrucējam Vladislavam Blumbergam. Savukārt Baltijas līgā dāmām balvu ieguva "Jelgavas" otrā tempa uzbrucēja Liene Šimkuse.

Arī Blumberga konkurents cīņā par labākā spēlētāja titulu februārī “RTU Robežsardze”/”Jūrmala” komandā Edgars Šimanskis ir pirmā tempa spēlētājs. Žūrijas vairākums nobalsoja par jēkabpilieti. Blumbergs savas komandas sastāvā februārī četros “Credit24” meistarlīgas mačos palīdzēja izcīnīt trīs uzvaras. Viņš šajās cīņās sakrāja 40 punktus, 12 no tiem gūdams blokā un vienu – ar netveramu servi, kā arī nopelnīja +/- rādītāju +22. Bez tam viņš kaldināja komandas uzvaru arī Superkausa izcīņas mačā, taču tas šajā nominācijā netiek ņemts vērā.

Nesen Vladislavam zvanījis Latvijas nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis un vaicājis par plāniem vasarai. Volejbolists ir gatavs doties palīgā izlasei un arī vasaru pavadīt piesātinātā grafikā, kaut cīņa par vietu pamatsastāvā solās būt sīva. Janvārī par labāko spēlētāju līgā tika atzīts “RTU Robežsardze”/”Jūrmala” otrā tempa uzbrucējs Patriks Pinka.

Tikmēr Baltijas līgā dāmām balvu ieguva "Jelgavas" otrā tempa uzbrucēja Liene Šimkuse. Viņas pretiniece neklātienes cīņā bija labākā volejboliste RVS/LU komandas rindās februārī “libero” spēlētāja Elīna Zvaigzne. Žūrijas vērtējums bija vienbalsīgs par labu Šimkusei. “Lieni Šimkusi par vērtīgāko spēlētāju izvēlējos, jo Baltijas līgas finālturnīrā viņa bija ne vien rezultatīvākā, bet patiešām vērtīgākā mūsu komandas spēlētāja, kura lielu ieguldījumu deva komandas kopējā spēlē – servju uzņemšanā, aizsardzībā un blokā. Liene ir viena no komandas līderēm, īsta cīņā saucēja, kura vienmēr grib uzvarēt un ar savu attieksmi pret treniņiem un spēlēm ir paraugs jaunajām spēlētājām,” savu izvēli par labu Šimkusei pamato Jelgavas komandas galvenais treneris Aldis Bērziņš. Oktobrī par labāko spēlētāju tika atzīta RVS/LU diagonālā uzbrucēja Katrīna Paula Krustkalne, bet, sākot ar novembri, Baltijas līgas spēles nenotika.

VK “Jelgava” komanda februārī Baltijas līgā aizvadīja divas spēles līgas spēcīgāko sešu komandu turnīrā Tartu, piedzīvojot divus zaudējumus pret vietējo TU/“Bigbank” un Tallinas “Audentes SG”/NK, līgā ieņemot sesto vietu. Komanda Covid-19 ierobežojumu Latvijā dēļ uz turnīru devās astoņu cilvēku sastāvā un jau pirmajā setā faktiski palika bez maiņu iespējām, savainojumu gūstot “libero” spēlētājai Dārtai Lūsei. Liene divās spēlēs ar 34 punktiem kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju, divus no punktiem gūstot ar netveramām servēm, vienu – ar bloku. Viņa sakrāja =/- rādītāju +20 un punktos pārvērta 31 no 61 uzbrukuma jeb 50,8% uzbrukumu.

Izmantotie resursi:
Vladislavs Blumbergs – februāra labākais...
Liene Šimkuse – februāra labākā spēlētāja...