Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pasaules līgā volejbolā zināms finālsešinieks

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pasaules līgā volejbolā zināms finālsešinieks
Krievijas komanda
Foto: www.fivb.com

Pasaules līgā volejbolā šonedēļ tika izspēlētas pēdējās grupu turnīra spēles un noskaidrotas tās sešas komandas, kas n0 21. līdz 25. jūlijam Argentīnā piedalīsies finālturnīrā. Līdzās mājiniekiem par galveno balvu spēkosies Brazīlijas, Kubas, Krievijas, Itālijas un Serbijas izlases.

Viens no nozīmīgākajiem notikumiem volejbolā ir Pasaules līgas cīņas. Šoreiz tās tika uzsāktas jūnija sākumā, kad 16 izlases tika sadalītas četrās apakšgrupās un aizvadīja pa divām spēlēm katra ar katru. Šajā nedēļā norisinājās pēdējās apakšgrupu spēles un uzzinājām visas sešas komandas, kas no 21.-25. jūlijam Argentīnas pilsētā Kordobā spēkosies par Pasaules
līgas čempionu godu.

A grupā Visai pārliecinošu uzvaru izcīnīja Brazīlijas volejbolisti, no 12 spēlēm zaudējot tikai vienā spēlē (savās mājās Nīderlandei). Otrajā vietā palika Bulgārijas komanda, kura līdz pat pēdējam brīdim cerēja noķert brazīliešus, tomēr divi zaudējumi mājās to liedza. Trešā Nīderlande, bet ceturtā Dienvidkoreja, kas tā arī palika bez uzvarām.

B grupā bija divas izteiktas favorītes – Serbija un Itālija. Abas komandas izcīnīja pa deviņām uzvarām 12 spēlēs, garantējot vietu uz finālturnīru (bez uzvarētājkomandām uz finālturnīru tika arī mājinieki argentīnieši un labākā otrās vietas ieguvēja). Trešajā vietā Francijas volejbolisti, bet ceturtie ķīnieši, kuriem tikai viens panākums.

C grupā situācija sarežģījās tikai pašās beigās – Krievijas komanda bija uzvarējusi deviņās spēlēs no deviņām, bet tad negaidīti zaudēja somiem (0:3). Pēdējā kārtā krievi viesojās ASV un nedrīkstēja atļauties zaudēt divas spēles. Pirmajā amerikāņi bija pārāki trijos setos, bet vakar Krievijas sportisti revanšējās ar uzvaru trijos setos un nodrošināja vietu finālturnīrā. Amerikāņiem šoreiz otrā vieta, trešie somi, bet ceturtā Ēģiptes vienība.

Visbeidzot D grupā pārliecinoši uzvarēja kubieši, vienīgo zaudējumu ciešot pret Polijas izlasi. Poļi grupā gan palika trešie, priekšā palaižot arī Vācijas izlasi, kamēr Argentīnas izlase palika bez uzvarām. Mājinieki finālturnīrā gan spēlēs tāpat.

Līdz ar to zināmas visas sešas finālturnīra izlases – salīdzinājumā ar pērnā gada finālturnīru notikusi tikai viena izmaiņa – ASV vietā spēlēs Itālija. Jau zināmas finālturnīra grupas. E grupā cīnīsies Brazīlija, Serbija un Argentīna, bet F grupā Kuba, Krievija un Itālija. Turnīrs notiks no 21. līdz 25. jūlijam Kordobā. Atcerēsimies, ka pērn par Pasaules līgas čempioniem tika kronēti brazīlieši, aiz sevis atstājot Serbijas un Krievijas izlases.

Izmantotie resursi:
fivb.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-07-11 14:08, pirms 14 gadiem
Njā neviena spēle nav redzēta,atceros ka kādreiz gan LTV7 gan TV6 mēdza rādīt

  +2 [+] [-]

, 2010-07-11 15:46, pirms 14 gadiem
LTV7 mēdza daudzas sporta pārraides rādīt.. Un kas tagad - mēsli vieni !

     [+] [-]

, 2010-07-11 17:36, pirms 14 gadiem
kas ar Poļiem ka tik švak ?!