Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

U18 zēnu un U17 meiteņu volejbola izlasēm laba izloze EČ atlasē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

U18 zēnu un U17 meiteņu volejbola izlasēm laba izloze EČ atlasē
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Eiropas čempionātu atlases turnīru izlozes par labām atzīst gan U18 puišu volejbola valstsvienības galvenais treneris Mārcis Obrumans, gan U17 meiteņu izlases galvenā trenere Ieva Ņečiporuka, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

U-18 izlases pretinieki no 22. līdz 24. aprīlim būs Baltkrievijas, Grieķijas un Igaunijas volejbolisti. Spēles notiks Latvijā, bet spēļu vieta vēl tiks precizēta.

“Ar Baltkrieviju un Igauniju jau esam spēlējuši. Abas esam uzvarējuši. Pēdējā spēlē Erevānā gan zaudējām Igaunijai. Baltkrievus maija sākumā Horvātijā uzvarējām izšķirīgajā cīņā par iekļūšanu Eiropas U-17 finālturnīrā. Domāju, ka nekas daudz šajās abās izlasēs nav mainījies,” saka U-18 valstsvienības galvenais treneris Mārcis Obrumans, kurš piebilst, ka ar Grieķijas šī vecuma volejbolistiem nav spēlēts, viņi darbībā nav redzēti un par grupu nav ko sūdzēties.

“Šogad treniņa iespēju puišiem būs mazāk, jo Covid-19 dēļ pagājušajā gadā bija attālinātās mācības, kas deva lielākas iespējas kopējiem treniņiem,” saka treneris, turpinot, ka uz izlasi kandidē apmēram pusotrs desmits spēlētāju.

U-17 meiteņu izlase Horvātijas pilsētā Varaždinā sacentīsies ar mājinieci Horvātiju, Rumāniju un Igauniju.

“Ieraugot grupas sastāvu, bija sajūta, ka varam spēlēt. Igaunietes zinām – ar viņām varam cīnīties. Par pārējām pretiniecēm grūti šobrīd ko pateikt. Favorīte droši vien būs mājiniece Horvātija. Par to liecina otrā vieta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīrā. Tomēr pretī varēja būt arī tādas valstis kā, piemēram, Nīderlande. Grupa ir pateicīga,” pretinieces vērtē U-17 valstsvienības galvenā trenere Ieva Ņečiporuka.

“Jāmotivē meitenes, ka šoreiz tiešām varam. Arī pirms pirmās kārtas sacensībām nebija daudz laika koptreniņiem, bet izdevās progresēt. Ceru, ka šoreiz rezultāts būs labāks,” saka Ņečiporuka, piebilstot, ka no 15 kandidātēm uz Horvātiju dosies 12 volejbolistes.

Abām izlasēm viena treniņnometne plānota pavasara brīvlaikā un otra – Lieldienu brīvdienās pirms kvalifikācijas turnīra. Gan puiši, gan meitenes šosezon spēlē Entuziastu volejbola līgā (EVL), kas sekmē jauno volejbolistu saspēlēšanos.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv