Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"DU" treneris Savickis: "Zinām, ka "Lāsei" ir problēmas ar sastāvu"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"DU" treneris Savickis: "Zinām, ka "Lāsei" ir problēmas ar sastāvu"
Edgars Savickis
Foto: Jevgēņijs Jaņens

Jau šajā nedēļas nogalē Jelgavā tiks aizvadīts Latvijas volejbola kausa izcīņas "Final Four". Viena no pretendentēm uz kausa iegūšanu būs "Daugavpils Universitātes" komanda. Pirms finālturnīra sākuma aprunājāmies ar vienības galveno treneri Edgaru Savicki, kurš izklāstīja par komandas gatavošanos pusfinālspēlei, kā arī par tās izredzēm tikt finālā.

„DU” volejbolisti pēc vieglas tikšanas labāko četriniekā (pārspēts „AVK” ar kopējo setu attiecību 6:0, pie tam uz otro spēli konkurents nemaz neieradās) centīsies turpināt uzvaru sēriju Latvijas kausa izcīņas finālturnīrā, kas norisināsies no 11. līdz 12. decembrim Zemgales Olimpiskajā centrā. Pusfinālā daugavpilieši samēros spēkus ar „Lāse-R” volejbolistiem.

Rīgas klubu pēdējā laikā vajā savainojumi, tādēļ pret „DU” komandai nevarēs palīdzēt vairāki pamatsastāva spēlētāji. To lieliski zina arī Daugavpils vienības galvenais treneris Edgars Savickis, taču viņš favorītu lomu atvēl pretiniekiem:

"Cītīgi gatavojamies finālturnīram gan fiziski, gan psiholoģiski. Nekā īpaši jauna treniņprocesā nav, bet vēlme sevi pierādīt no labākās puses ir milzīga. Apzināmies, ka „Lāse” uz doto brīdi ir novājinātā sastāvā, komandā ir daudz traumēto, starp kuriem ir vairāki pamatspēlētāji. Gribētos tikt finālā, taču viegli nebūs. Favorītu lomu atvēlu „Lāsei”. Šogad vienu reizi ar viņiem spēlējām, kad piekāpāmies ar 1:3, kaut arī bija izredzes tikt vismaz līdz piektajam setam. Neskatoties uz problēmām ar savainojumiem, rīdziniekiem ir pārākums gan meistarībā, gan pieredzē. Lai nu kā, cerība mirst pēdējā, tādēļ darīsim visu, lai tiktu finālā.

Arī pašiem bijušas problēmas ar mikrotraumām, bet spēlēt gatavi ir visi trīs reizes nospļaujas pāri plecam. Nelieli savainojumi ir sportistu ikdiena, pie tam to vēl vairāk sekmēja smagi pārbraucieni, piemēram, došanās uz Kaļiņingradu. Daži bija saķēruši vīrusu.”

Otrajā pusfinālpāri savā starpā spēlēs „Biolars” un „Poliurs/Ozolnieki”. Tieši šī pāra uzvarētāju Savickis uzskata par galveno pretendentu uz kausa iegūšanu: „Atliek paskatīties uz Schenker līgas turnīra tabulu, lai noteiktu, kas ir galvenais kandidāts uz kausa iegūšanu. „Poliurs” ilgu laiku atradās turnīra tabulas līderpozīcijās, pie tam savstarpējos mačos ir apspēlējis visus konkurentus. Vienība demonstrējusi labu un stabilu spēli divu mēnešu garumā, kas noteikti būs devis pārliecību par saviem spēkiem. Domāju, ka šī pāra uzvarētājs arī iegūs Latvijas kausu, bet kaut ko prognozēt ir grūti, jo viss izšķirsies laukumā.”

Savu pusfinālspēli „DU” aizvadīs sestdien plkst. 16:00, bet fināls paredzēts svētdien plkst. 17:00.

     [+] [-]

, 2010-12-09 19:23, pirms 14 gadiem
Es tik nesaprotu, kāpēc nav spēles par trešo vietu?

     [+] [-]

, 2010-12-09 19:50, pirms 14 gadiem
eatm rakstīja: Es tik nesaprotu, kāpēc nav spēles par trešo vietu?
kausa nekad nav!