Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase Zelta līgā ielozēta grupā ar Igauniju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase Zelta līgā ielozēta grupā ar Igauniju
Latvijas izlase. Foto: LVF

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotajā sanāksmē Luksemburgā tika veikta izloze Eiropas Zelta un Sudraba līgās vīriešiem un sievietēm. Latvijas sieviešu izlase Eiropas līgā šogad nespēlēs, taču fokusēsies uz meiteņu U-21 vecuma izlasi, kurai sacensības būs īsi pirms Eiropas līgas.

Kā jau iepriekš sacīja izlašu koordinators Arturs Vitkovskis, tad līdz pat šim brīdim nebija skaidrs vai Latvijas izlasei nāksies startēt Sudraba vai Zelta līgā, taču Latvijas izlases 23. vieta Eiropas rangā ļāvusi turpināt sacensties Zelta līgā. 12 komandas tika sadalītas A, B un C grupās, kur Latvijas vīriešu komandai tika izlozēta vieta C grupā. Par uzvaru būs jācīnās ar jau ierasto un sīvāko pretinieci Igaunijas valstsvienību, kā arī spēcīgo Beļģijas izlasi, ar ko tika spēlēts arī 2021. gada Zelta līgas B grupā, un trešā pretiniece šoreiz būs Čehijas vienība.

Sacensību sākums paredzēts jau 25. maijā, kur katras grupas komandas savā starpā izspēlēs divus apļus, tādējādi Latvijas komanda pie sevis uzņems katru no grupas pretiniecēm, kā arī 3 spēles aizvadīs viesos. Komandas cīnīsies par iekļūšanu Fināla četriniekā, kurš notiks jau 18. un 19. jūnijā Horvātijā, un tajā satiksies visu 3 grupu stiprākās komandas.

Kopumā Zelta un Sudraba līgās piedalīsies 24 valstu Nacionālās federācijas un to komandas. CEV arī šogad vēlas nodrošināt augstas klases Eiropas līgas sacensības, kurās dalībniekiem būs iespēja sagatavoties gaidāmajam 2023. gada Eiropas Čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas gaidāms jau 2022. gada vasaras beigās.

“Ar katru gadu mēs vēlamies attīstīt Eiropas līgu aiz vien tālāk un tālāk par spīti grūtajiem apstākļiem, kādos šobrīd dzīvojam. Es iedrošinu visas Nacionālās federācijas atklāti dalīties ar saviem skatījumiem un pieredzi, lai kopīgi varētu atrast risinājumus. Vietās, kur tas ir atļauts, es ļoti ceru, ka mēs varēsim uzņemt skatītājus sacensībās, lai radītu mūsu spēlētājiem īsto atmosfēru un gaisotni un viņi varētu startēt pēc iespējas labāk,” saka CEV prezidents Aleksandrs Boričičs.

Prognozētais spēļu kalendārs:
25. maijs: Beļģija – Latvija
28. vai 29. maijs: Latvija – Igaunija
1. jūnijs: Latvija – Čehija
4. vai 5. jūnijs: Čehija – Latvija
8. jūnijs: Igaunija – Latvija
11. vai 12. jūnijs: Latvija – Beļģija

Informāciju sagatavoja:
Ieva Rutka
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Volejbola federācija