Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa pusfinālā iekļūst Jēkabpils "Lūši" volejbolisti un "Mārupes SC" volejbolistes

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas kausa pusfinālā iekļūst Jēkabpils "Lūši" volejbolisti un "Mārupes SC" volejbolistes
Jēkabpils "Lūši". Foto: Sporta klubs Jēkabpils "Lūši".

Otrdien SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti svinēja uzvaru arī otrajā ceturtdaļfinālā, kā pēdējie iekļūstot Latvijas kausa pusfinālā, bet vienīgajā sieviešu ceturtdaļfināla duelī “Mārupes SC” trešdien otrreiz pieveica LU/RVS.

Vīriešiem otrdien atliktajā mačā SK “Jēkabpils Lūši” mājās trijos setos pieveica “Aizputi”, divās spēlēs zaudējot tikai vienu setu. Pusfinālā viņi 16. decembrī tiksies ar pašreizējo kausa glabātāju “RTU Robežsardze/Jūrmala”.

“Izbraukumā, protams, mums bija grūtāk, un pirmajā setā galotnē pat zaudējām, kamēr iekustējāmies, bet pēc tam spēle vedās labi. Īsti nekādus sarežģījumus nejutām, taču savā laukumā ar saviem atbalstītājiem aizputnieki spēlēja ar lielu enerģiju, cīnījās un cītīgi spēlēja aizsardzībā,” par pēdējā ceturtdaļfināla pāra dueļa iznākumu saka SK “Jēkabpils Lūši” treneris Mārcis Obrumans, piebilstot, ka no otrdienas sāks gatavoties pusfinālam.

Otrā pusfinālā tiksies Latvijas čempione “Ezerzeme”/DU un vienīgā Nacionālās līgas komanda četriniekā “Vecumnieki”.

Sieviešu sacensībās trešdien Tīraines Sporta kompleksā divu Latvijas čempionāta vienību “Mārupes SC” un LU/RVS duelī arī otrajā duelī četros setos pārākas bija Mārupes volejbolistes. Uzvarētājām 20 punktus guva Marta Ozoliņa, bet 19 punktus sakrāja Līga Strautniece. LU/RVS komandā 19 punktus guva Kristīne Kramēna, 12 – Arina Sivaka.

“Pirmajai spēlei mēs ļoti labi noskaņojāmies, jau iesildoties bijām uz viena viļņa, un, lai arī pirmo setu zaudējām, ar pārliecību un bez stresa turpinājām spēli,” saka šodienas cīņas rezultatīvākā spēlētāja Marta Ozoliņa, kuras uzbrukuma sitiens atnesa uzvaru mārupietēm. “Šodien gan pāris momentos “iekritām”, manis dēļ, trīsreiz nokļūdoties uzbrukumā, izlaidām uzvaru trešajā setā, taču spēle bija vieglāka nekā pirmā. Par simts procentiem izpildījām trenera Aigara Birzuļa pirms spēles sniegto informāciju, kas paredzēja serves pa konkrētām spēlētājām, kā arī blokā un aizsardzībā būt noteiktās vietās. Ja pirmajā spēlē vairāk servējām pa Kramēnu, tad šoreiz pamainījām servju virzienu. Piedevām pirmajā spēlē iekritām uz rīdzinieču māņu sitieniem, kurus tagad visus pacēlām augšā. Turklāt, man likās, ka pretinieces šodien nebija gatavas uzvarēt.”

Vaicāta par gatavošanos pusfinālam, Marta atsmej, ka gatavosies, kā jau Mārupē tas parasti ir: “Būs viens – divi treniņi nedēļā, varbūt kopā ar treneri analizēsim pretinieču video, dosimies laukumā un par visiem 100% spēlēsim. Mēs esam parasti cilvēki, kas mīl volejbolu, sanāk kopā, un reizēm mums tāpēc kaut kas izdodas.”

“Mārupes SC” pusfinālā tiksies ar kausa ieguvējām RVS/LU volejbolistēm, bet otrā pusfinālā spēkiem mērosies RSU/MSĢ un VK “Jelgava”.

Latvijas kausa pusfināli un fināli plānoti attiecīgi 16. un 17. decembrī “Rimi” Olimpiskajā centrā Rīgā. Pusfināliem varēs sekot līdzi “Best4Sport” un “Volejbols Latvija” “YouTube” kanālā, sieviešu finālu pārraidīs interneta vietne “LSM.lv”, bet vīriešu finālu – televīzijas kanāls LTV7.

“Cewood” Latvijas kausa ieguvēji izcīnīs tiesības startēt Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) organizētajās Eiropas kausu izcīņas sacensībās 2024./2025. gada sezonā, ja Latvijas Volejbola federācijai (LVF) tiks piešķirtas dalības kvotas.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols