Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Klāt "volejbola pavasaris": startēs "play-off" cīņas Nacionālajā un 1. līgā

Jānis Celmiņš

Klāt "volejbola pavasaris": startēs "play-off" cīņas Nacionālajā un 1. līgā
Aldis Jaundžeikars papildinājis "Cēsu" komandas rindas
Foto: volejbols.lv

Par pavasara tuvošanos volejbola laukumos vēsta ne tikai „Final 4” turnīra norise „Schenker” līgā, bet arī Latvijas čempionāta Nacionālajā un 1. līgā vīriem izslēgšanas spēļu sākums. Nacionālajā līgā svarīgākās sezonas spēles aizsāksies jau šonedēļ, bet 1. līgas komandām vēl jāaizvada pēdējās pamatturnīra cīņas.

Nacionālā līga

Līdz ar pagājušās nedēļas piecām nospēlētām spēlēm Latvijas čempionāta Nacionālajā līgā ir noslēdzies pamatturnīrs, un jau šīs nedēļas beigās notiks pirmās „play-off” spēles. Izslēgšanas spēļu turnīrā iekļuva astoņas labākās līgas komandas, kuras 1/4 fināla spēles aizvadīs pēc sistēmas mājas - viesi. Pirmās spēles tiks aizvadītas augstāko vietu ieguvušās komandas laukumā. 1/4 finālā spēlēs līdz divām uzvarētām spēlēm, ja rezultāts pa spēlēm būs neizšķirts, tiks aizvadīta trešā spēle. 1/2 finālā iekļūs 1/4 fināla uzvarētāji, bet zaudētāji sacensības neturpinās.

Nacionālās līgas regulārajā turnīrā uzvaru burtiski izrāva „Cēsu” komanda, kas no troņa pēdējā turnīra dienā gāza „Mārupes” volejbolistus, kuri ilgu laiku turējās līgas līderpozīcijās. „Cēsu” komandas sastāvu īsi pirms pamatturnīra beigām papildinājis Mārtiņš Jansons, kurš savulaik spēlējis Latvijas junioru izlasē, spējot iekļūt pasaules junioru čempionāta finālā (to vadīja Boriss Kolčins un Aigars Birzulis). Mārtiņš bijis trīskārtējs Latvijas čempions, kā arī viens no pirmajiem libero spēlētājiem Latvijā.

Savukārt „Burtnieku novada” komandu (regulārajā turnīrā ierindojās 5. vietā) papildinājis treneris Aivis Eida, kurš ir viens no kādreiz labākajiem Latvijas volejbolistiem. Savulaik viņš spēlējis Itālijas čempionāta A2 līgā, kā arī leģendārās „Vildogas/Ventspils naftas” komandas pamatsastāvā. Tāpat Eida plūcis laurus arī dažāda mēroga pludmales volejbola sacensībās, nu pievērsies trenera darbam.

Nacionālās līgas 1/4 finālu pāri:

Cēsis - Kuldīgas NSS/K-volejs
SK Aizkraukle - SK Limbaži
SC Mārupe - SK RTU
LSPA/Ķekavas nov. - Burtnieku novads

Nacionālās līgas spēļu kalendārs un rezultāti: NACIONĀLĀ LĪGA KALENDĀRS/REZULTĀTI PLAY-OFF

Nacionālās līgas regulārā turnīra noslēguma tabula

VietaKomandaU-ZPunkti
1.CĒSIS13-539
2.SK AIZKRAUKLE13-537
3.SC MĀRUPE12-636
4.LSPA/ĶEKAVAS NOV.10-833
5.BURTNIEKU NOV.10-831
6.SK RTU11-730
7.SK LIMBAŽI8-1025
8.KULDĪGAS NSS7-1122
9.SK VECUMNIEKI5-1314
10.SK BALVI1-173

1. līga

Latvijas čempionāta 1. līgā aizsākusies pēdējā nedēļa pamatturnīra spēlēm. Pēc pagājušās nedēļas spēlēm turnīra tabulas pirmās pozīcijas saglabājušās bez izmaiņām. VK „Ventspils” ar iegūtiem 50 punktiem ir pirmajā vietā, otrajā ar 47 joprojām „Aizputes” komanda, bet trešo vietu ar 44 iekrātajiem punktiem saglabā „Ziemeļkurzeme”. Pēc šonedēļ plānotajām pēdējām pamatturnīra cīņām arī 1. līgā tiks noskaidrotas astoņas labākās komandas, kuras turpinās cīņas izslēgšanas spēlēs.

1. līgas spēļu kalendārs un rezultāti: 1.LĪGA KALENDĀRS/REZULTĀTI 2.aplis

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja