Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vai Latvijas klubi izjauks igauņu finālu?

Jānis Celmiņš

Vai Latvijas klubi izjauks igauņu finālu?
Servju uzņemšanai šodien būs izšķiroša nozīme abās spēlēs.
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Rīt Igaunijas pilsētā Tartu tiks noskaidroti ceturtie "Schenker" volejbola līgas čempioni. Šodien paredzēti abi "Final Four" turnīra pusfināli, rīt spēle par trešo vietu un fināls. Šodienas jautājums – vai Latvijas klubiem izdosies izjaukt igauņu finālu?

Regulārais čempionāts

„Schenker” volejbola līgas ceturtā sezona aizritēja divu Igaunijas klubu zīmē. Ja aizvadīto divu gadu čempionvienība „Selver” šosezon vairs nebija tik varena kā iepriekšējos divus gadus, tad viņu vietu turnīra tabulas galvgalī ieņēma cits Igaunijas klubs „Tartu Pere leib”. Klubs, kurā spēlē viens no Latvijas daudzpusīgākajiem tīkla bumbas meistariem Austris Štāls regulārās sezonas laikā piedzīvoja tikai vienu zaudējumu un jau vairākas kārtas pirms tā beigām bija nodrošinājis pirmo vietu līgā. No Latvijas klubiem vislabāk veicās VK „Rīga / Lāse-R” – klubs, kuru vada abi Latvijas izlases treneri, pirms sezonas bija nokomplektējies visai nopietni, kas solīja, ka beidzot igauņiem ceļš vairs netiks dots. Dzīvē gan viss izvērtās nedaudz savādāk un diezgan droši var teikt, ka finansiālā krīze Rīgas klubu iespaidojusi visnopietnāk. Sezonas beigu daļā komandu pameta Lauris Iecelnieks, spēlētājiem tika krietni vien apgrieztas algas un Baltijas apvienotās volejbola līgas 1/4 finālus rīdzinieki aizvadīja Mālpilī… Pretstats Rīgas klubam ir VK „Biolars / Ozolnieki”. Komanda par kuras grūtībām ar skanošo dzirdams vismazāk. „Ja komanda parādīs visu uz ko ir spējīga, tad domāju, ka ar mums spēlēt būs grūti gandrīz visām komandām,” pirms sezonas sākuma teica Ozolnieku kluba prezidents Rolands Baranovskis. Komandas galvenā naudas devēja vārdi ir piepildījušies par visiem simts procentiem - „ozīši” sev ierasti uz sezonas baigu daļu sasnieguši labu kondīciju un aiz „Schenker” līgas „Final Four” sliekšņa atstāja „ELVI / Kuldīga” volejbolistus.

Pusfināli…

Tartu Pere leib – VK Biolars / Ozolnieki
Pirmajā no pusfināliem šodien laukumā dosies līgas regulārā čempionāta uzvarētāji Tartu volejbolisti un, klubs, kuram daudzi vietu „Final Four” neprognozēja – „Biolars / Ozolnieki”. Savstarpējās spēlēs šosezon labāk veicies Tartu klubam, kas izcīnījis divas uzvaras divās savstarpējās cīņās. Skaidra, ka arī pirms pusfināla par favorītiem šajā pārī tiek uzskatīti savā laukumā spēlējošie Tartu volejbolisti. „Domāju, ka būs baigi grūti. Ja turnīrā izcīnīsim kaut vienu uzvaru, tad tas būs ļoti, ļoti liels sasniegums,” pirms pirmā pusfināla saka viens no Ozolnieku kluba līderiem Raimonds Vilmanis. Lielāks optimists ir „Cēsu Alus” komandas bijušais treneris, kurš atzīst, ka tik bezcerīga situācija „ožiem” nebūt nav. „Prognozēju, ka Ozolnieki būs pietiekami ciets rieksts Tartu komandai. Ozolnieki noteikti ir jaudīgāka, tāpēc domāju, ka tehniskajiem Tartu spēlētājiem neklāsies viegli,” saka Birzulis. Tartu komanda ar stabilu servju uzņemšanu, bet visai īsu rezervistu soliņu visas sezonas garumā parādījusi, ka spēlē ļoti interesanta stila volejbolu. Arī „ožiem” uz rezervistu soliņa ir diezgan liels vakums – Viktors Ceplītis plus pāris jaunie un perspektīvie. „Jāuzsver arī, ka komanda šobrīd ir uz laba emocionālā pacēluma viļņa, tāpēc vieglu pastaigu Tartu klubam es neprognozētu,” piesardzīgs ir Birzulis.

Potenciālās spēles zvaigznes: Olivers Venno, Kerts Tobāls, Austris Štāls, Raimonds Vilmanis, Andrejs Baburovs un Andrejs Jamrovskis.

Selver – VK Rīga / Lāse-R
Arī otrā pusfināla pretinieki savā starpā šosezon spēlējuši divas reizes un abās pārāks bijis Igaunijas klubs. Interesanti, ka Rīgas klubs nav piedzīvojis zaudējuma rūgtumu jau 12 spēles pēc kārtas, taču vēl interesantāks ir fakts, ka pēdējā neveiksme tika piedzīvota pagājušā gada decembrī tieši pret „Selver” klubu… „Rīdziniekiem nāksies spēlēt ierobežotā sastāvā (traumas dēļ uz Tartu nav devies Romāns Saušs, Jānis Vāvers treniņus pēc smadzeņu satricinājuma atsācis pavisam nesen), tāpēc iespējas spēles laikā ieviest kādu svaigu elpu būs visai ierobežotas. Grūti spriest vai attaisnosies Armanda Celitāna izmantošana diagonāles pozīcijā, bet domāju, ka šīs piespiedu izmaiņas rīdziniekiem var nākt arī par labu – pārkārtošanās noteikti ir vairāk pozitīvas nekā negatīvas,” spriež Birzulis. „Armands (Celitāns) jaunajā postenī iejuties labi un komandai šīs izmaiņas nav nākušas par sliktu. Katrā gadījumā bloks mums šobrīd pat ir kļuvis stabilāks,” Birzuļa teikto mēģina apgāzt Rīga kluba libero Mārtiņš Pļaviņš. Spēle spēlei nelīdzinās, tāpēc Rīga klubam izredzes uz uzvaru šodien ir visai labas – ja trio Pļaviņš, Šmēdiņš un īpaši Petruševics neielūzīs servju uzņemšanā, tad rīdziniekiem ir visai labas izredzes, jo uzbrukumā izpildītāju pietiek. Vai rezultātu neietekmēs fakts, ka rīdzinieki uz Tartu devās tikai šorīt no rīta, redzēsim. Vairāk kārt gan ir pierādījies, ka uzvaras dzimt grūtībās un tās Rīgas klubam šobrīd pietiek… „„Schenker” līgā – mums gribētos pabojāt garastāvokli „Selver” komandai,” zīmīgus vārdus pirms sezonas teica viens no Rīgas kluba treneriem Uģis Krastiņš. Šodien ir pienākusi īstā diena un laiks šīs vēlmes realizēt arī dzīvē.

Potenciālās spēles zvaigznes: Argo Meresārs, Jānus Nomsalu, Veiko Lembers, Jānis Šmēdiņš, Armands Celitāns, Aivars Petruševics.

Portāla eSports.lv prognoze:

Finālā spēlēs viens Igaunijas un viens Latvijas klubs, bet „Schenker” līgas kausu iegūs igauņi. Arī cīņā par trešo vietu laukumā tādejādi redzēsim divu valstu duelēšanos, taču arī šajā spēlē visticamāk uzvarēs igauņi. Daļējs šīs prognozes patiesums kļūs zināms jau šovakar. Pirmā pusfināla sākums „A'LeCoq” Sporta arēnā pulksten 16.00, otrā – pulksten 18.30.

”Schenker” līgas atgriežas TV ekrānos

Pirmo pusfināla spēli starp VK "Biolars / Ozolnieki" un "Tartu Pere leib" tiešraidē demonstrēs LTV7 kanāls. Ja kāda no Latvijas komandām iekļūs Baltijas apvienotās volejbola līgas finālā, tad svētdien 16:15 Latvijas volejbola draugiem LTV7 kanālā būs iespēja vērot finālu, bet ja finālā spēlēs abas Igaunijas komandas, tad šajā laikā tiks demonstrēts mačs par trešo vietu.

"Schenker" līga Final Four kalendārs:

7. marts, plkst. 16.00 VK "Biolars / Ozolnieki" - "Tartu Pere leib" (LTV7)
7. marts, plkst. 18.30 VK "Rīga / Lāse-R" - "Selver"
8. marts, plkst. 13.30 Spēle par trešo vietu
8. marts, plkst. 16.15 Fināls

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
rigavolley.com

 +10 [+] [-]

, 2009-03-07 09:26, pirms 15 gadiem
vai igaunji izjauks latvijas klubu finaalu

  -1 [+] [-]

, 2009-03-07 09:43, pirms 15 gadiem
Protams.Kaadi veel jautaajumi te var buut?

  +3 [+] [-]

, 2009-03-07 11:34, pirms 15 gadiem
super, Paldies LTV7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-03-07 11:42, pirms 15 gadiem
Nu Veiksmi abiem Latvijas klubiem. Japanem tie Igauni. !

  -1 [+] [-]

, 2009-03-07 12:16, pirms 15 gadiem
Ozolniekiem vajadzeetu uzvareet

     [+] [-]

, 2009-03-07 14:54, pirms 15 gadiem
a kur Lase aizvadis Latvijas čempionata speles , ari Malpili ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-07 15:31, pirms 15 gadiem
Sarau Ozhi Sarau
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-07 18:12, pirms 15 gadiem
A ha zel zaudejam bet 3 vieta vajg but :0