Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jauniešu izlase paliek bez uzvarām, meitenēm panākums pret Angliju

Andrejs Siliņš

Jauniešu izlase paliek bez uzvarām, meitenēm panākums pret Angliju
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Šodien noslēdzies Eiropas čempionāta 2. kvalifikācijas kārtas turnīrs Jauniešu izlasēm. Latvijas Jauniešu zēnu izlase turnīru noslēdza bez uzvarām, bet Jauniešu meiteņu izlase, kas šādu turnīru aizvada Ukrainā, mājās atgriezīsies ar uzvaru pār Anglijas izlasi.

Jauniešu zēnu izlases pretinieki turnīrā bija Norvēģijas izlase (2-3), Igaunijas izlase (1-3), Krievijas izlase (0-3), Slovēnijas izlase (0-3) un Ukrainas izlase (1-3). Uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kas notiks šī gada aprīlī dosies Krievijas (1.vieta) un Slovēnijas (2.vieta) izlases. Trešo vietu turnīrā ieņēma Ukrainas jauniešu izlase, 4.vietu Igaunijas izlase, piekto vietu Norvēģijas izlase, bet sesto – Latvijas izlase.

Visi rezultāti EČ JAUNIEŠIEM 2.KVALIFIKĀCIJAS KĀRTA
Turnīra tabula CEV - Confédération Européenne de Volleyball
Rezultatīvākais Latvijas izlasē šodien bija Aleksandrs Avdējevs, kurš guva 14 punktus. Pa 8 punktiem guva Māris Lancmanis, Vlads Smirnovs un Klements Aleksāns.

Pēc spēles izlases treneris Jānis Bomiņš atzina, ka izlases sniegums ne tuvu nebija tāds, uz kādu bija cerējis: “Pirms tunīra uzstādīto uzdevumu neesam izpildījuši. Iemesli ir gan subjektīvi, gan objektīvi. EEVZA čempionātā ar trīs komandām bijām jau spēlējuši – Igauniju un Ukrainu bijām uzvarējuši, Krievijai četros setos zaudējām. Šajā turnīrā mums sastāvā gan bija būtiskas izmaiņas salīdzinājumā ar EEVZA. Te nespēlēja diagonāles spēlētājs Kārlis Levinskis, kurš EEVZA turnīrā tika apbalvots kā labākais spēlētājs, bet šobrīd ārstē plecu, un 1.janvārī ar veselības problēmām slimnīcā tika ievietots izlases otrais cēlājs Rihards Jablonskis, līdz ar to kā otro cēlāju nācās likt libero spēlētāju un kā libero spēlētāju vienu no uzbrucējiem, kas samazināja rezervistu resursus un iespējas. Mūsu galvenais trūkums bija serve un serves uzņemšana un kolīdz nav serves uzņemšanas, nav arī uzbrukums. Brīžos, kad labi uzņēmām servi, veidojās arī laba spēle.”

Jauniešu meiteņu izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā tikās ar Polijas izlasi (0-3), ar Nīderlandi (0-3), ar Ukrainu (1-3), ar Angliju (3-0) un ar Austriju (0-3).

Visi rezultāti EČ JAUNIETĒM 2.KAVLIFIKĀCIJAS KĀRTA
Turnīra tabula CEV - Confédération Européenne de Volleyball

1.vieta – Polija
2.vieta – Nīderlande
3.vieta – Austrija
4.vieta – Ukraina
5.vieta – Latvijas
6.vieta - Anglija

Latvijas Jauniešu meiteņu izlase (treneri – Ilmārs Pūliņš, Gunta Paegle) šodien ar 0-3 (-14;-14;-16) piekāpās Nīderlandes izlasei.

Latvijas izlasē rezultatīvākā spēlētāja ar 6 gūtiem punktiem bija Enija Bidzāne. Statistika

Latvijas izlases sastāvs šim turnīram:

2.tempa uzbrucējas – Olga Kudrova, Sabīne Utināne, Linda Jakobsone, Paula Zirģele, Anastasija Kravčenoka, Alise Švarca
1.tempa uzbrucējas – Alise Pētersone, Ieva Šneidere
Cēlājas – Elvita Dolotova
Diagonāles spēlētāja – Evija Spalva
Libero – Paula Nikola Nečiporuka

Jauniešu meiteņu izlases mērķis ir gūt divas uzvaras turnīrā, kā arī aizvadīt labu komandas spēli pārējās spēlēs.