Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola klubi uzņems Meistarlīgas līderus, tiešraides Sportacentrs.com TV

Jānis Celmiņš

Latvijas volejbola klubi uzņems Meistarlīgas līderus, tiešraides Sportacentrs.com TV
Kristaps Šmits. Foto: Sporta klubs "Jēkabpils Lūši"

Nedēļas nogalē “Credit24” meistarlīgā “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” un SK “Jēkabpils Lūši” mājās aizvadīs pa divām spēlēm ar līgas šī brīža divām spēcīgākajām komandām, alkstot pierādīt, ka tā tas ir tikai “uz papīra”.

Šīs četras cīņas bija ieplānotas jau iepriekšējā nedēļas nogalē, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ tika pārceltas par nedēļu uz priekšu.

Pēc DU/”Ezerzeme” un VK “Biolars”/”Jelgava” klubu lēmuma neturpināt sacensības Covid-19 pandēmijas dēļ rezultāti ar abu komandu dalību no kopējā vērtējuma ir tikuši strīpoti, un šobrīd labākā Latvijas komanda SK “Jēkabpils Lūši” turnīra tabulā ar 12 punktiem 10 spēlēs ieņem vien sesto vietu. Spēles ar pirmajā vietā esošo Sāmsalas klubu un otro vietu ieņemošo Tartu vienību būs svarīgas ne tikai spēku samērošanas ziņā, bet arī kā iespēja pakāpties augstāk pirms “play-off” turnīra.

Sestdien jēkabpilieši tiksies ar “Saaremaa VK”, bet svētdien uzņems “Bigbank Tartu” komandu. Pirmā aplī spēlē līgas līderi viegli pārspēja “lūšus”. Viņi ir uzvarējuši pēdējās trīs savstarpējās spēles, taču, iespējams, ir vieglākie pretinieki, no gaidāmajām abām igauņu komandām, jo Kuresāres vienībā ir finansiālas problēmas, un to jau pametuši trīs pamatsastāva spēlētāji – brazīlietis Evandru Diass Souza, austrietis Aleksanders Tušs un polis Nikodems Kžištofs Volaņskis.
Spēles tiešraide būs pieejama SK “Jēkabpils Lūši” Facebook kontā.

Svētdien Jēkabpilī viesosies otrs igauņu grands “Bigbank Tartu”, kuram viesos pirmajā aplī zaudēts trijos setos. Tartu volejbolisti var lepoties ar septiņu uzvaru sēriju pret “lūšiem”, kaut gan reti panākums gūts trijos setos.
Spēles tiešraide būs pieejama Sportacentrs.com un TV kanālos.

“RTU Robežsardze”/“Jūrmala” sestdien tiksies ar Tartu vienību. Arī jūrmalniekiem ir aktuāli pakāpties augstāk turnīra tabulā, jo pēc izmaiņām tajā viņi ar astoņos mačos sakrātajiem 11 punktiem ir tieši aiz jēkabpiliešiem un ieņem septīto vietu atlikušo astoņu vidū. Mājiniekiem, ieskaitot, anulētās spēles, pēdējās sešās cīņās ir bijušas piecas uzvaras, kamēr “Bigbank Tartu” uz Jūrmalu dosies ar sešu uzvaru sēriju. Sezonas sākumā diezgan vieglu panākumu mājās svinēja Tartu volejbolisti, kuri abu klubu cīniņos uzvarējuši jau astoņas reizes pēc kārtas.
Spēles tiešraide būs pieejama Sportacentrs.com un TV kanālos.

Svētdien jūrmalnieki uzņems “Saaremaa VK”, pret kuru Kuresārē piedzīvots vienīgais zaudējums pēdējās sešās spēlēs. Salinieki jau pieminēto grūtību dēļ pēc deviņu uzvaru sērijas līgā pēdējā laikā ir piebremzējuši, uzvarot katru otro no pēdējām četrām spēlēm. Spēles tiešraide būs pieejama “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” Facebook kontā. Kodolīgi par spēļu nozīmi savai komandai trešdien sarunā ar Latvijas Volejbola federācijas preses dienestu pateica Jūrmalas kluba menedžeris Arnis Tunte: “Mums jau ir sācies “play-off”.” Atkāpties vairs nav kur.

Baltijas Sieviešu volejbola līgā spēles šonedēļ nenotiks.

Kalendārs

“Credit24” meistarlīga

06.02., 17.00 “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” – “Bigbank Tartu” (tiešraide - Sportacentrs.com, TV)
06.02., 18.00 SK “Jēkabpils Lūši” – “Saaremaa VK” (tiešraide SK ‘’Jēkabpils Lūši’’ FB kontā)
07.02., 16.00 “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” – “Saaremaa VK” (tiešraide “RTU Robežsardze”/”Jūrmala” FB kontā)
07.02., 17.00 SK “Jēkabpils Lūši” – “Bigbank Tartu” (tiešraide - Sportacentrs.com, TV)