Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Līderu duelī "Jēkabpils Lūši" atzīst "Saaremaa" pārākumu

Jānis Celmiņš

Līderu duelī "Jēkabpils Lūši" atzīst "Saaremaa" pārākumu
Foto: Sporta klubs "Jēkabpils Lūši"

“Credit 24” Meistarlīgā šodien spēkus samēroja līdervienības – “Saaremaa” un “Jēkabpils Lūši” volejbolisti. Līdz šim ne viena, ne otra komanda zaudējuma rūgtumu nebija izjutusi, taču pēc šīs cīņas neuzvarēta līgā palikusi vairs tikai viena komanda – “Saaremaa”. Igaunijas komanda savā laukumā ar 3:0 pieveica pēdējo gadu spēcīgāko Latvijas vienību.

Līdz šim mačam “Saaremee” un “Jēkabpils Lūši” komandas bija tikušas attiecīgi pie astoņām un piecām uzvarām, kas abām turnīra tabulā deva pirmās divas vietas. Jēkabpils komanda līdz ar izstāšanos no CEV Izaicinājuma kausa izcīņas, nebija spēlējusi kopš 24. oktobra, kad savās mājās ar 3:1 pieveica līgas pastarīti “DU/Ezerzeme”. “Saaremaa” tikmēr pēdējo spēli aizvadīja pagājušajā nedēļas nogalē, kad ar 3:1 apspēlēja Tartu “Bigbank”.

Pēdējās divās savstarpējās spēlēs bija uzvarējusi Sāmsalas komanda, kura iepriekšējā sezonā bija pārāka savā laukumā piecos, bet izbraukumā – četros setos, kamēr sezonas pirmajā cīņā Jēkabpilī mājinieki uzvarēja ar 3:2. Abām vienībām aizvadītajā pavasarī vajadzēja tikties arī līgas pusfinālā, taču sezona palika nepabeigta Covid-19 pandēmijas dēļ.

Šovakar spēli krietni labāk iesāka Igaunijas komanda, droši uzvarot pirmos divus cīņas setus – 25:18 un 25:15. Trešā seta ievadā jēkabpilieši prata izrādīt krietni saturīgāku sniegumu un spēja turēt līdzi 8:8. Seta turpinājumā mājinieki apgriezienus palielināja un pie trīs punktu deficīta (10:13) Jēkabpils komandas galvenais treneris Mārcis Obrumans sauca savējos malā, pieprasot pārtraukumu. Tas nelīdzēja un “Saaremaa” pārsvaru palielināja līdz plus pieci (15:10), bet tehniskajā pārtraukumā komandas devās jau pie 16:11 par labu mājiniekiem. Arī seta turpinājumā cīņas gaita nemainījās, laukuma saimniekiem droši aizsoļojot pretī uzvarai setā (25:16) un visā spēlē – 3:0.

Līdz ar šo panākumu “Saaremaa” vēl vairāk nostabilizējās turnīra tabulas līderpozīcijās, kamēr jēkabpiliešiem būs jācer uz labāku sniegumu atbildes spēlē.

Svētdiem Sāmsalā viesosies "DU/Ezerzeme" volejbolisti.

Informācija tiks papildināta...

     [+] [-]

, 2020-11-05 20:55, pirms 4 gadiem
Volejs ir zem katras kritikas Latvijā
Zaudēt mikrosalas entuziastiem ir jāmāk
...