Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"RTU Robežsardze/Jūrmala" apspēlē daugavpiliešus un rīt cīnīsies par Baltijas zeltu

Jānis Celmiņš

"RTU Robežsardze/Jūrmala" apspēlē daugavpiliešus un rīt cīnīsies par Baltijas zeltu
"RTU Robežsardze/Jūrmala" komandas līderis Matīss Gabdulļins

Šodien un rīt Tartu tiek aizvadītās Baltijas vīriešu volejbola līgas (BVVL) “Final 4” spēles. Sestdien pusfinālos uzvaras svinēja mājiniece Tartu “BigBank” un “RTU Robežsardze/Jūrmala” vienības. Fināls jau rīt.

Pirmajā no pusfināliem mājinieki Tartu “Bigbank” volejbolisti tikās ar “Parnu VK”, kas ceturtdaļfinālā negaidīti pieveica Eduarda Stieģeļa pārstāvēto Tallinas “Selver/TalTech”. Pusfinālā pērnaviešiem nopietnu pretestību saviem pretiniekiem un “Final 4” turnīra galvenajiem favorītiem izrādīt izdevās vien trešajā setā, kurā tā atzina laukuma saimnieku pretestību ar rezultātu 26:28. Summā visā spēlē Tartu vienība uzvarēja trijos setos – 3:0 (25:14, 25:19, 28:26).

Otrajā no pusfināliem tikās “RTU Robežsardze/Jūrmala” un Baltijas līgas “Final 4” turnīru debitante Daugavpils “Ezerzeme/DU”. Šosezon nedaudz labāk Latvijas komandu duelī bija veicies jūrmalniekiem, kuri pirmās divas cīņas uzvarēja ar 3:2, trešajā trijos setos pārāki bija daugavpilieši, bet pēdējā spēlē ar 3:1 virsroku ņēma “RTU Robežsardze/Jūrmala”. Jūrmalnieki trijos setos bija pārāki arī Latvijas kausa izcīņas pusfinālā. Augstākmninētais lika par šīs cīņas favorītiem saukt Raimonda Vildes vadīto Jūrmalas komandu.

Abām komandām spēlējot savos labākajos sastāvos, divkauju nedaudz labāk iesāka “RTU Robežsardze/Jūrmala”, kas labāk darbojoties servju uzņemšanā un blokā pirmajā setā iniciatīvu pārņēma visai ātri, to noslēdzot bez lielas intrigas – 25:19.

Otro spēles daļu daugavpilieši iesāka nedaudz veiksmīgāk, pat uz brīdi izvirzoties vadībā. Ļoti zīmīga izrādījās vienpadsmitā seta izspēle, kad kārtīgā cīņā pie punkta pamanījās tikt Vildes padotie, pirmi reizi setā izvirzoties vadībā – 11:10. Kopš tā brīža Latvijas kausa ieguvēji vadības grožus no rokām vairs neizlaida un noveda setu līdz panākumam ar rezultātu 25:16.

Otrā seta un visas spēles iznākumu noteikti ietekmēja arī Daugavpils komandas pirmā tempa uzbrucēja Deivida Žolneroviča savainojums. Viņš vienā no cīņas epizodēm nedaudz savainoja potīti, bet viņa pozīcijā Rihardam Puķītim un Daugavpils komandai īsta aizstājēja nav… Par spīti tam trešajā setā viņi nedomāja padoties un vēl vairāk. Līdzīgā galotnē svaru kausus sev par labu nosvēra tieši Puķīša vadītie daugavpilieši – 25:23.

Uz varoņdarbu “Ezerzeme/DU” vienība tomēr nebija gatava. Ceturtajā setā “robiņi” apliecināja savu pārākumu (25:20), svinot panākumu visa spēlē – 3:1.

Kopumā Jūrmalas komada šodien bija labāka visos spēles elementos, finālā iekļūstot ļoti pelnīti. Īpaši jāuzteic Vildes padoto darbība servju uzņemšanā, kā arī darbībās blokā (11gūti punkti, pretiniekiem tikai viens), kas atviegloja arī sniegumu aizsardzībā. Ražīgākie punktu guvēji jūrmalnieku rindās bija Matīss Gabdulļins un Roberts Kļaviņš, kuru rēķinā attiecīgi 15 un 13 gūti punkti.

Iepriekšējā gadā latviešu klubi līgas finālčetriniekā nespēlēja, 2020./2021. gada sezonā trešo vietu izcīnīja SK “Jēkabpils Lūši” vienība, bet pēdējoreiz divi Latvijas klubi spēcīgāko četriniekā iekļuva 2015./2016. gada sezonā. Latvijas klubs vienīgo reizi Baltijas līgā triumfēja tālajā 2006. gadā, kad to paveica "Poliurs/Biolar" vienība. Rīt jūrmalniekiem šo faktu būs iespēja mainīt. Fināla sākums svētdien plkst. 17:00, bet pirms tam plkst. 14:00 cīņa par trešo vietu.

Abas svētdien plānotās spēles tiešraidēs būs skatāmas kanālā “Best 4 Sport”.

BVVL Final 4 turnīra spēles

DatumsLaiks/Rez.Komandas
04.03.3:0Tartu “Bigbank” – “Parnu VK”
04.03.1:3“Ezerzeme”/DU – “RTU Robežsardze/Jūrmala”
05.03.14.00spēle par 3. vietu
05.03.17:00spēle par 1. vietu

Pēdējo desmit gadu Baltijas līgas čempionvienības:

2013. TTU
2014. Tallinas Selver
2015. Tartu Bigbank
2016. Parnu VK
2017. Rakvere VK
2018. Sarema VK
2019. Tartu Bigbank
2020. Turnīrs nenotika Covid 19 ierobežojumu dēļ
2021. Tallinas Selver
2022. Tartu BigBank