Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas labākās volejbola komandas cīnīsies par Superkausu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas labākās volejbola komandas cīnīsies par Superkausu
Foto: volejbols.lv

21. februārī plkst. 17.00 un 19.00 Olimpiskajā sporta centrā notiks cīņa par Superkausu sievietēm un vīriešiem, piedaloties pagājušās sezonas labākajām komandām, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Ierobežotais sacensību kalendārs epidemioloģisko nosacījumu dēļ šosezon nav ļāvis noskaidrot Latvijas kausa ieguvējus. Kausa finālu laiks tika atcelts par mēnesi, taču situācija valstī veselības jomā nebija mainījusies, un Latvijas kausu pie sevis vēl gadu glabās “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” vīriešiem un “Rīgas Volejbola skola” (RVS) sievietēm.

Tomēr divas kausa spēles šosezon notiks, nosakot Superkausa ieguvējus sieviešu un vīriešu konkurencē. Iepriekšējās sezonas Latvijas kausa ieguvēji tiksies ar labāko komandu Latvijas čempionātā, kas iepriekšējā gadā bija SK “Jēkabpils Lūši” vīriešiem un VK “Jelgava” sievietēm. Labākā komanda vīriešiem tika noteikta pēc “Credit24” meistarlīgas pamatturnīra, bet labākā sieviešu komanda – pēc Latvijas čempionāta pamatturnīra rezultātiem.

Ideja par sacensību organizēšanu decembrī radās Jūrmalas un Jēkabpils vīriešu klubiem. Ārkārtējās situācijas dēļ valstī ne visi klubi, kas bija pieteikti Latvijas kausa izcīņai un pat Baltijas līgām, drīkstēja spēlēt volejbolu. Tāpēc Superkausā tika saskatīta alternatīva iespēja atgādināt par sporta veidu un aizvadīt cīņas komandām, kuras drīkst trenēties un spēlēt.

“Klubi paši izrādīja iniciatīvu rīkot šīs sacensības, iesaistot tajās komandas, kuras drīkstēja spēlēt Covid-19 ierobežojumu laikā. Federācija no savas puses apsolīja atbalstu un palīdzību, bet galvenie organizatori ir klubi, pašiem sarunājot sacensību norisi Olimpiskajā sporta centrā savukārt mēs uzrunājām Latvijas Televīziju,” par Superkausa idejas dzimšanu saka LVF ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete. “Tas ir ļoti labi, ka klubi paši izrādīja iniciatīvu. Par turnīra nākotni vairāk varēsim spriest pēc tā norises, taču man šķiet, ka tas būs lielisks pasākums, kuru daudzi skatītāji varēs redzēt LTV7 kanālā visā valstī. Ja abus vīriešu klubus mēs vēl nesen esam redzējuši “Credit24” meistarlīgā, tad absolūti neprognozējams šobrīd ir VK “Jelgava” – RVS/LU spēles iznākums.”

“Jūrmalas un Jēkabpils klubos ir vairāk nekā desmit valsts izlases kandidāti, kuriem nepieciešama spēļu prakse pirms vasaras un rudens cīņām izlases kreklā,” vēl vienu nozīmīgu argumentu sacensību ar spēcīgiem pretiniekiem rīkošanai min viens no galvenajiem Superkausa organizatoriem Jūrmalas kluba menedžeris Arnis Tunte. “Šobrīd Baltijas līgā spēles ir atsākušās, taču brīdī, kad ideja radās, to praktiski nebija. Devāmies ar iniciatīvu pie LVF, kas mūs atbalstīja un deva “zaļo gaismu” turnīra organizēšanai, un par sacensību norisi lielā mērā gādā arī tajās iesaistītie klubi,” saka Tunte, kurš izsaka pateicību LVF par klubu spontānas idejas atbalstīšanu un izsaka cerību, ka šī nebūs vienīgā reize, kad Latvijā tiks izcīnīts Superkauss.

Kalendārs

21.02.01 17.00 VK “Jelgava” – RVS/LU
21.02.01 19.30 VK “Jēkabpils Lūši” – “RTU Robežsardze”/“Jūrmala”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv